Skip to content

Hvordan plante lavendel

27 de juli de 2021

Hallo! Hvordan går det? Denne gangen skal jeg fortelle deg det hvordan man planter lavendel, en aromatisk plante i særklasse at mange av oss er betatt av den behagelige parfymen og den ekstraordinære skjønnheten, samt dens rustikk og lave kostnader. Og det har alt!

Det er utvilsomt den ideelle kandidaten til å avgrense stier eller være i en pott, der du liker det best.

Lavendelblomster

Lavendel er en busk urteaktig plante som kan vokse til ca 70-80 i høyden, men overstiger vanligvis ikke 50 centimeter, spesielt når du leter etter korte, kompakte planter. Det er hjemmehørende i Middelhavsregionen, en omstendighet som gjør motstanden mot tørke bemerkelsesverdig. Det er på grunn av det kan brukes til å ha i xero hager, det vil si i hager med lite vedlikehold.

Men som jeg sa før, Det kan også vokse -og veldig behagelig forresten- i en gryte, enten laget av leire eller plast, og til og med i planter sammen med andre lavender for å danne et vakkert syrinfarget landskap i liten størrelse om våren. Enten den skal plantes i bakken eller i en gryte, er det viktig at den ligger i full sol, ellers ville ikke veksten og utviklingen være god (den ville ha lengre og rettere blader, og det ville være vanskelig å blomst ordentlig).

Lavendel med sommerfugl

Hvis planten har en rotkule på omtrent fire inches, potten eller plantehullet må være omtrent to til tre centimeter dypere, med en minimumsdiameter på ca. 2-3 cm mer enn rotkulens. For å plante det, er det bare å trekke det ut av gryten, og pass på å ikke smuldre rotbrødet – selv om noen skulle knekke, ville ingenting skje – introdusere det i den nye gryten eller i hagen, og fylle det med jord.

Siden det er en veldig rustikk og tilpasningsdyktig plante, ethvert underlag kan brukes. I tilfelle den skal plantes på land, må det tas i betraktning at den foretrekker kalkholdig jord; Hvis din er sur, er det mer tilrådelig at du har den i en gryte, og gir den kalsium fra tid til annen. Likevel, hvis du er veldig spent på å ha det i hagen, må du lage et større hull og blande jorden du har med det nevnte mineralet, og gjødsle det hver 15. dag med en gjødsel som har en høy dose kalsium.

Og siden vi er på våren, blomstringssesongen til denne vakre planten, hvilken bedre måte å avslutte med en avslørt hemmelighet: visste du at det sies at hvis du planter lavendel, vil det gi deg lykke til? Vi vet ikke om det er sant eller ikke, men selvfølgelig det er heldig å kunne beundre det og nyte aromaen, sannhet?