Skip to content

Hvordan redusere sjokk når du transplanterer Hostas

16 de februar de 2021

Hostas er en av de vakreste plantene for hager og landskapsarbeid.

Hvorfor er det viktig å lære måter å redusere sjokk ved transplantasjon av Hostas?

Unge transplanterte Hosta | [email protected]Hostas naturlige evne til å trives i godt skyggelagte rom gir frodig grønt løvverk til enhver tom hage eller hage. Så du vil plante mange av dem!

Hostas er en flerårig planteart med en rekke størrelser og utseende. Deres brede blader og rotstilker (jordstengler) gjør dem enkle å identifisere som de vokser fra.

Disse plantene er kjent for å være enkle å vedlikeholde og tilnærmet permanent til plantestedet. På grunn av dette kan transplantasjon av hostas være en komplisert prosess.

Hvordan kan du redusere sjokk når du transplanterer hostas?

Reduser Hosta transplantasjonssjokk med:

  • Velge riktig tidspunkt for transplantasjon
  • Bevare plantens røtter
  • Tilbyr riktig oppfølging

Planting Hostas

Hostas klarer seg best i omgivelser med delvis til full skygge. Disse plantene, når de først er kjøpt, trenger jevn avstand fra hverandre.

Det kan være fristende å dekke bakken med løvet sitt, men dette kan føre til overbefolkning.

Hvordan ser sjokk ut i Hosta Plants?

Hostas er noen av de mest tilpasningsdyktige staudene. De er hardføre og motstandsdyktige i stressende situasjoner, som transplantasjon.

Det er ikke vanlig at Hostas blir brune og dør etter transplantasjon. Men de er utsatt for hemmet vekst.

Hostas største sjokk under transplantasjon er:

  • Utvider rotsystemet
  • Å finne en balansert på sin nye plassering

Når skal du transplantere Hosta Plants

Den primære vekstsesongen for Hostas er om sommeren. I løpet av denne tiden vokser planten nye blader og utvider bredden.

Unngå transplantasjon i løpet av denne sesongen. Stresset er for mye for Hosta og rotsystemet i sitt nye miljø.

Vår

Transplanter tidlig på våren når nye vekstøyer begynner å dukke opp.

Våren er et utmerket tidspunkt å transplantere hostas. Både jord- og lufttemperaturen er kjølig i løpet av denne tiden. Plantens metabolisme vil være tregere. En langsommere veksthastighet lar planten ha tid til å komme seg etter transplantasjon.

Det er noen ulemper ved transplantasjon om våren. Den viktigste risikoen er et løp mot klokken. Løpet for å oppmuntre Hosta til å etablere seg og overvinne alt stress før sommeren og vekstsesongen starter.

Falle

Den beste tiden å transplantere Hostas er om høsten når luft og jordtemperatur er kjølig. Det er slutten på sommerens vekstsesong, og plantene får tid til å etablere seg før bakken fryser.

Ulempen med transplantasjon om høsten er mangelen på fuktighet i jorden. Vann regelmessig for å holde fuktighet når Hosta prøver å gro.

Hvordan transplantere Hostas

Transplanting av hostas kan være enkelt hvis du er klar over hvilke typer stress planten vil møte. Som nevnt ovenfor er den største risikoen for Hostas hemmet vekst på grunn av mangel på et etablert rotsystem.

Bevare røttene

For å bevare røttene, graver du spaden din i bakken i en liten vinkel minst seks inches fra planten.

Hostas kan variere i størrelse fra fire-tommers miniatyrer til seks-fots giganter. Men målet om å bevare røttene forblir det samme.

En god tommelfingerregel er å holde minst ⅓ av plantens bredde borte fra kronen for å bevare flest stilker i rotkulen.

Det er viktig å forstå. Rotskade vil skje under fjerningsprosessen. Men planten vil komme seg hvis flertallet av rotstrukturen forblir intakt.

Tips for å gjøre transplantasjon enklere for planten din

Kompost

Før du plasserer en Hosta i sitt nye hjem, må du legge til litt kompost eller bladform i det nylig gravde hullet. Komposten vil hjelpe planten å holde fuktighet og oppmuntre til ny rotutvikling.

Vær forsiktig så du ikke endrer for mye. Hosta må være i stand til å tilpasse seg den nye jorda.

Mulch

For å beskytte Hosta og beholde fuktighet, plasser du mulch ved bunnen av planten. Begrav planten opp til kronen i det nye hullet og topp jorden med mulch.

Vann grundig

Grundig vanning er avgjørende gjennom hele transplantasjonsprosessen. Når du velger en dag å transplantere, er en overskyet dag etter regn en perfekt tid fordi jorden vil være våt og lettere å grave.

Etter at du har plantet Hosta, må du vanne den ofte for å oppmuntre til ny rotvekst. Den ekstra fuktigheten bidrar til å redusere plantetransplantasjonssjokk og hjelper i etableringsprosessen.