Skip to content

Hvordan rengjøre planteblader

22 de juli de 2021

Planter som vi har i hjemmene våre, med dagene og spesielt ukene, blir stygge, men ikke fordi de har noen pest, men på grunn av støvet. Det støvet som består av rester av huden vår (fordi ja, mennesker kaster også, men ikke på en så overdrevet måte som slanger), skitten som kan falle fra husets vegger og støvet som kan komme inn utenfra.

Alt dette ender … der det ender: på møblene, på gulvet, … og også på lakenene. Derfor må vi fra tid til annen støve dem, men Vet du hvordan du rengjør bladene på planter?

Planter med små blader og kaktus

Fern Nephrolepsis

Planter som har veldig små blader, eller de saftige kaktusene (kaktusene) er veldig vanskelig å rengjøre på den konvensjonelle måten, det vil si med en klut, så hva gjør du for å holde dem vakre? Vel ingenting mer og ikke noe mindre enn rengjør dem med en liten børsteuten fuktighet.

Således, med den samme delikatessen som en maler tegner sitt kunstverk, vil vi gå over dem med børsten for å prøve å fjerne alt smusset de kan ha.

Planter med store blader

Anthurium andraeanum prøve

Planter med store blader er veldig enkle å rengjøre. Du kan bruke en børste, men i disse tilfellene anbefaler jeg mer tørk av dem med en klut fuktet med melk. Melken oppnår samme effekt som med en bladpolish som vi kan finne for salg i barnehager: bladene får tilbake sin naturlige glans, så de ser mye sunnere ut.

De kan også rengjøres med vann, så lenge den er destillert, regn eller kalkfri. Selvfølgelig, uavhengig av hva vi velger etter å ha rengjort dem, må vi unngå å plassere dem i nærheten av et vindu der sollyset kan nå, siden det fortsatt kan brenne når bladene er våte.

Kjenner du noen andre triks for å holde dem rene?