Skip to content

Hvordan reprodusere kastanje

25 de juli de 2021

De brun, hvis vitenskapelige navn er Castanea sativaDet er et løvtre som du kan finne i Lilleasia og i Europa, faktisk, på den iberiske halvøya, spesielt i nord, vokser de veldig komfortabelt; selv om det dessverre er mange kastanjetrær som har gått tapt på grunn av en sopp: Phytophtora, som heldigvis kan forhindres hvis vi eliminerer rester av blader, grener og blomster som faller rundt treet vårt.

Vil du ha en i hagen eller frukthagen? Fruktene, kastanjene, er deilige, men hvordan dyrkes de? La oss se hvordan å reprodusere kastanje.

Kastanje i blomst

Kastanjen er et tre som reproduserer utelukkende av frø. Selvfølgelig kan du prøve å kutte av ungt tre om høsten, men det er veldig vanskelig: du må holde miljøet fuktig, men ikke for fuktig, siden ellers kan soppene spre seg og ødelegge det; I tillegg må jorda ha veldig god drenering, så hvis du tør, anbefaler jeg å bruke vermikulitt eller lignende underlag.

Dermed er den mest effektive metoden med frø. Kastanjer modner på høsten, men for å spire må de være litt kalde. Hvis vi bor i et område der det oppstår frost og / eller snøfall, kan vi så dem direkte i potter med universelt dyrkingssubstrat, men hvis ikke, vi må stratifisere dem i kjøleskapet i 3 måneder, legg dem i en tupperware med vermikulitt fuktet litt med vann.

Kastanjefrø

For at det ikke skal oppstå problemer, er det veldig viktig at vi behandler dem med et soppdrepende middel, uavhengig av om vi planter dem i potter eller om vi stratifiserer dem. Frøene trenger at underlaget er minst fuktig for å spire, det samme som sopp. Og dermed, vi vil drysse med svovel eller kobber, eller vi vil behandle dem med systemiske soppdrepende midler til salgs i barnehager. På denne måten vil kastanjene kunne spire uten problemer.

Tør du ha ditt eget kastanjetre?