Skip to content

Hvordan rette et skjeve tre?

3 de juli de 2021

De aller fleste trær trenger minst to år for at rotsystemet deres skal utvikle seg nok til at de kan være mer eller mindre trygge på dager når vinden blåser med en viss intensitet, og enda lenger til å motstå angrep fra intense stormer. Eller orkaner. Hvis de ikke har noen hjelp i løpet av denne perioden, er det mest sannsynlig at de ender opp med å bli skjev. Derfor er det viktig å vite hvordan du retter et skjevt tre.

Hvis du trenger å vite hvordan du retter et skjevt tre, vil vi forklare alt du må gjøre.

Hvordan rette et skjeve tre

Veiledninger for å lære å rette et skjevt tre

Unge trær, så vel som de som bare har blitt plantet i bakken i kort tid, er veldig sårbare for sterk vind. En dag kan de ha det bra, de vokser normalt, men etter noen måneder (eller år) vil vi se at det vil begynne å produsere flere grener på den ene siden av kronen og mindre på den andre, og at kofferten vil lene seg i retning det er mest sannsynlig å være. det har en tendens til å følge vinden.

Slik at dette ikke skjer, eller for å fikse det, det er ingenting som å sette en veileder eller flere hvis de har en viss størrelse. Men hvordan? Meget lett:

  • Unge trær: Hvis planten er opptil to meter høy, kan du bare spikre en trepinne i bakken ved hjelp av en hammer eller hammer, ved siden av kofferten, og sikre den med ett eller to plastbånd. Jeg bruker også jernstenger, som veier mer og tåler sterk vind bedre.
  • Voksne trær: Hvis den måler mer enn to meter, vil det være nødvendig å plassere to innsatser eller maksimalt tre.
    I tilfelle av å bo i et veldig blåsende område, er det ideelle å grave to hull ca 40 cm dype, på hver sin side av treet, ca 30 cm fra stammen, sette inn en veileder og lim den med en blanding av sand og sement (3 deler av sand til 1 sement). Deretter vil vi feste begge lærerne til treet med et tau.

Trekapasitet

De fleste foretrekker at trærne kan vokse rett og høyt, slik at de er helt sunne. Vi vet at det er dårlig vær det kan føre til at treet vrir seg. Blant disse vanskelige værene har vi stormer, vind, snø og regn. Det er noen trær som er mer utsatt enn andre, og som kan bli skadet av disse elementene. Noen ganger trengs det en guide slik at treet kan være rett igjen. For å gjøre dette, må vi vite godt hvordan vi kan rette et tre som er beregnet på kapasiteten som trærne har.

I de fleste tilfeller, hvis et tre er ungt nok, kan det enkelt rettes opp. Noen gartnere mener at trær vokser best uten å stikke. Imidlertid kan det være noen omstendigheter der det er nødvendig å satse på å beholde trær for å forhindre lening. Som med noen sykdommer, Det er interessant å unngå bøying før du prøver å rette den ut når den er vippet. Og det er at innløsning alltid er det beste verktøyet.

Nyinnkjøpte trær som har en veldig liten rotkule er ikke i stand til å støtte rotkulevekst. Det er også andre trær som har noen veldig tynne stilker som bøyer seg under egen vekt. Til slutt er spirer plantet på et ekstremt vindfullt sted også utsatt for tipping. Under disse omstendighetene kan det være interessant å lære å rette det skjeve treet.

Hvordan lage et rett tre

Skjeve trær kan falle hvis de ikke blir rettet

Vi snakker om hvordan du starter et skjevt tre når det viktige er å lage et rett tre. Formålet med innsats er å få rotsystemet sterkt og etablert nok til at det kan støtte kofferten alene. Det er lurt å sette et tre og la teamet ta seg av å holde det i sjakk i løpet av en vekstsesong. Innsatsene skal være laget av solid tre eller metall og bør være omtrent 1,5 meter lang.

De fleste trærne som er yngre de trenger bare en stav og et tau. De som er større eller de som har kontinuerlige vindforhold, trenger mer. Det er interessant å tilpasse antall innsatser etter behovene til hver enkelt.

For å rette opp treet, plasser bare pinnen i bakken ved kanten av plantehullet slik at pinnen er medvind. Det er viktig å feste med et tau eller en wire, men aldri rundt stammen på et tre. Barken på et tre er sprø og kan føre til skader. Med trestammen til kabelbåndet med noe fleksibelt kan det være fra sykkelhjulet. Gradvis kan det være praktisk å klemme kabelen for å støtte eller trekke treet skrått oppover.

Hvordan rette et skjeve tre etter opproting

Lær hvordan du retter et skjevt tre

For å lære å rette et skjevt tre som er opprotet, er det noen regler å følge. Det første av alt er at en tredjedel til halvparten av rotsystemet skal fortsatt være plantet godt i bakken. Eksponerte røtter må være intakte eller relativt intakte. Hvis de er røtter som allerede er for påvirket av eksponering av geologiske agenser, vil det ikke være mulig å rote igjen.

Vi må fjerne så mye jord som mulig under de utsatte røttene for å justere treet jevnt. Røttene må plantes på nytt under klassetrinnet. Du må plassere jorden godt rundt røttene og koble to eller tre ledninger til treet. Den må forankres omtrent 3,5 meter fra bagasjerommet. Hvis det modne treet er i bakken og røttene fortsatt er plantet godt, er situasjonen ganske vanskelig. Og det er ikke mulig å fikse denne typen skjeve tre. Selv om det ikke er enkelt, kan det ta litt kunnskap og tålmodighet å rette et tre eller forhindre at det lener seg.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du retter et skjeve tre.