Skip to content

Hvordan rotere slangeplanter raskt

9 de juli de 2023

Jeg bryr meg ikke om Punxatawney Phil så skyggen hans eller ikke. Dagene er fortsatt triste, overskyet og kalde. Hvilket hageprosjekt kan avlede deg fra mørke tanker og gi mening til din dvalende sjel? Gjør en slangeplante til to, tre eller fire! Det er raskt, enkelt og billig, billig, billig. Også kalt svigermors tunge på grunn av lengden på de slanke bladene, slangeplante (Sansevieria trifasciata) er en uberpopulær potteplante fordi den tåler lite lys og tørr luft, trenger lite vanning eller gjødsling og er virkelig vanskelig å sende. Faktisk er det å være for oppmerksomt en god måte å drepe det på. (Å kaste den i fryseren er enda bedre.) Hvis du dyrker en slange i svakt lys hele tiden, blir imidlertid bladene slemme og faller til slutt. Dette skjedde med en av mine jeg stakk i hjørnet av stuen ved siden av sofaen. Lei av å se på det samme gamle rotet, kuttet jeg av to av diskettbladene, rotet dem, og har nå tre planter.

Hvordan rote en slangeplante

 1. Bruk en skarp kniv til å kutte av et blad nær jordlinjen.
 2. Legg det kuttede bladet på et bord eller benkeplate i et par dager. Dette lar den kuttede enden gro over før den treffer jorda. Hvis du hopper over dette trinnet, kan bladet råtne.
 3. Stikk den avkuttede enden i en potte fylt med fuktig pottejord. Ingen rotpulver nødvendig! Potten må ha dreneringshull og tallerken og være høy nok til at bladet ikke vil trekke det over.
 4. Hold jorda fuktig ved å vanne et par ganger i uken i to til tre uker. Tøm alltid tallerkenen for overflødig vann.
 5. På kort tid vil du se nye blader som dukker opp fra jorden. En ny plante! Fra da av, ta vare på den som du gjorde moderplanten.

La oss imidlertid si at du jobber med det mest populære utvalget av slangeplanter, «Laurentii.» Den har blader med horisontale bånd av grønt og sølv kantet med vertikale gule striper. Denne planten er en kimær. To typer genetisk forskjellig vev – den grønne og sølvdelen og de gule stripene – vokser sammen og danner et blad. Hvis du roter det som en bladskjæring som beskrevet ovenfor, får du bare det grønne og sølvet, ikke det gule. Forplantning av kimæren krever at du tar en jordstengel.

Hvordan ta en rhizomskjæring

 1. Prett ut slangeplanten fra potten. Rist av all jord. Ikke bekymre deg, planten vil ikke i det hele tatt.
 2. Røttene til planten består av en klynge av jordstengler (hovne underjordiske stengler med materøtter festet). Bruk en kniv til å skille en jordstengel fra moderplanten, og sørg for at den kuttede jordstengelen har både blader og røtter.
 3. Følg trinn 2-5 ovenfor. Du får nok en gulstripet plante.

ofte stilte spørsmål

 • Har slangeplanter dype røtter?

  Slangeplanter har jordstengler og kvistlignende røtter. Rotsystemet er grunt, og friske planter har faste røtter med en lys oransje nyanse.

 • Hva betyr oransje røtter på en slangeplante?

  Rotsystemer med en lys oransje nyanse er sunt for slangeplanter. Rotens indre er lysegrønn til hvit når den er frisk og brun til svart når den er skadet eller syk. Skadede eller syke rotsystemer oppstår fra feil drenert jord som forblir fuktig.