Skip to content

Hvordan skjerpe motorsag?

13 de juli de 2021

Motorsagen er et hagearbeidsverktøy som vil være veldig nyttig hvis du må beskjære veldig tykke greiner, eller hvis du på et eller annet tidspunkt blir tvunget til å kutte ned, for eksempel et palmetre som har bukket under for angrepet av den røde sneglen, eller et stort tre som rett og slett ikke noe mindre har tørket opp.

Men slik at det ikke oppstår problemer, er det veldig viktig å vite hvordan du sliper motorsagen. Å holde den alltid i god stand vil være en av tingene som, når den tid kommer, til og med kan redde livet ditt. Så, la oss vite hvordan du gjør det trinn for trinn.

Motorsagen er et av de farligste hageværktøyene der ute. Ett tilsyn og alt kan ta slutt for alltid. Du tror kanskje jeg overdriver, men stol på meg Det ville ikke være første eller siste gang noen mistet en hånd eller en arm på grunn av misbruk og / eller ikke hadde holdt den i god stand.

Ikke vær redd for det. Hvis ting blir gjort bra, er det, som jeg sa tidligere, veldig nyttig. Men du må ha respekt for ham. La oss se hvordan det skjerpes trinn for trinn:

  1. Den første tingen å gjøre er å bestemme måleren til sagkjedet. Å finne ut vil hjelpe oss med å kjøpe det mest passende roterende slipeskiven.
  2. Etterpå vil vi rengjøre kjedet grundig ved å bruke et løsningsmiddel eller et avfettingsmiddel for å fjerne olje og smuss fra kjeden. Selvfølgelig viktig: ikke bruk disse produktene på motoren eller andre komponenter, da plasten som beskytter dem kan bli skadet.
  3. Så skal vi inspisere kjeden. Ved bruk kan tennene sprekke, knekke eller til og med bøye seg, noe som gjør dem veldig farlige når de er i bevegelse. Så hvis den flate overflaten på toppen av kutttennene er lengre enn 0,6 cm, er det på tide å kaste kjedet.
  4. Deretter plasserer vi motorsagen på en solid overflate, med stangen festet i en skrustikke. Kjettingen må kunne rotere fritt.
  5. Det neste trinnet er å finne hovedbladet – det kan være det korteste, men hvis de alle ser ut til å være like lange, kan du starte med hvilken som helst. Deretter plasserer vi filen over hakket på forsiden.
  6. For å fortsette skyver vi filen gjennom fronten av bladet i en vriende bevegelse for å tømme metallsponene i en 25-30 graders vinkel. Vi vil jobbe annenhver tenn identisk fra startpunktet og rundt sirkelen.
  7. Det syvende trinnet er å kontrollere at dybdemålerne (leddene som er formet som en buet krok mellom bladene) er rene. Disse må skrelle av hver skjærekant ca. 0,3 cm under bladet; I tilfelle den må skjerpes, vil vi bruke en flat bastardfil som vi finner i jernvarebutikker.
  8. Til slutt vil vi olje kjedet og kontrollere spenningen.

Person som bruker motorsag for å kutte en stokk

Og nå kan vi bruke den igjen 🙂.