Skip to content

Hvordan slange ned

23 de juli de 2021

Vanning er den viktigste oppgaven vi må gjøre hvis vi har planter under vår omsorg, men det kan også være veldig underholdende og avslappende, spesielt hvis vi slanger ned. Og hvis vi bare tar hensyn til lyden av vannet når det kommer ut, er den beroligende effekten nesten, nesten umiddelbar.

Men vanning er ikke så enkelt som å vanne plantene. Du må ta hensyn til noen ting for å unngå at de brenner sammen med solen, og for dette inviterer vi deg til å følge våre tips om hvordan du slanger ned.

Velg den beste tiden å vanne

Hageslange

Planter må kunne ha vann så lenge som mulig. Så, Jeg anbefaler at du vanner dem om ettermiddagen, når solen ikke er så intens. På denne måten vil de kunne absorbere den dyrebare væsken gjennom røttene den ettermiddagen, om natten, og fortsette å gjøre det neste morgen.

Spesielt om sommeren er vanning i skumring veldig viktig, siden jorden i løpet av sesongen mister fuktighet veldig raskt, noe som vil tvinge oss til å øke vanningsfrekvensen for å forhindre at plantene tørker ut.

Hvor ofte slanger du ned?

Som vanlig, om sommeren må du vanne veldig ofte, tre eller fire ganger i uken. Hvis det er hagebrukplanter, må frekvensen være høyere. Derimot, resten av året vil det være nok med to eller tre.

Bruk en slangepistol

Du trenger ikke samme kraft for å vanne frøplanter som trær, altså en måte å spare tid på er å sette en pistol på slangen som lar oss velge hvordan vi vil at vannet skal komme ut: løs men konstant som i dusjen, direkte og sterk osv.

Det er veldig enkelt å plassere, siden du bare trenger å sette tilbehør i slangen, og deretter sette inn pistolen for å kunne bruke den.

Unngå å fukte bladene og blomstene

Innimellom liker du virkelig å dusje plantene dine, men det er bedre å ikke gjøre det. Vannet som forblir avsatt på bladene og blomstene kan være veldig skadelig, både om sommeren og vinteren. I løpet av den varmeste årstiden, hvis vi våter plantene når det er sol, kan de brenne; og i løpet av den kaldere sesongen kan vi lett miste dem hvis det er frost.

Med tanke på dette, det er nødvendig å bli vant til å vanne bare jorda, og aldri planter. På denne måten vil vi sikre at de har god vekst og bedre utvikling.

Slange

Vi håper disse tipsene er nyttige for deg 🙂.