Skip to content

Hvordan spare vann under vanning

24 de juli de 2021

Vann er en vare som er mangelvare i mange deler av verden, noe som i stor grad kan komplisere oppgaven med å designe en hage som vil vokse frodig over tid. Av denne grunn er det veldig viktig å spare når det er mulig, men hvordan?

Her tilbyr vi deg en rekke tips som det vil være veldig nyttig å vite hvordan du sparer vann under vanning, enten fra hagen eller fra pottene dine.

Erverve innfødte planter (eller fra områder med lignende klima)

Johannesbrød

Det er det viktigste. Når du vil ha en hage eller terrasse som krever lite vedlikehold, plantene må kunne tilpasse seg uten problemer til forholdene i ditt område. Dette betyr at, selv om de kanskje trenger litt hjelp i løpet av det første året, fra det andre og fremfor alt det tredje, bør de være i stand til å ta vare på seg selv praktisk, med mindre de er i potter, i så fall bør de fortsette til vann fra tid til annen. i tide.

Velg den beste tiden å vanne

Vannkanne av metall

For å sikre at vannet du gir plantene kan absorberes av dem og ikke av solen, må du vite når det er best å vanne, det er eller tidlig morgen eller kveld. Du bør imidlertid vite at det er unntak: hvis du nylig har anskaffet planter om høsten, og spesielt om vinteren, vil den beste tiden å vanne dem være i de sentrale timene på dagen, når temperaturen er litt mer behagelig siden røttene ikke gjør det, vil de være så kalde. Du kan til og med varme opp vannet litt for å gjøre dem bedre.

Lag vindskjermhekker eller bygg vegger

Høye hekker

Vinden tørker plantene mye ut. Å beskytte hagen din fra ham vil hjelpe deg med å spare vann. For å gjøre dette kan du lage høye hekker (du har mer informasjon om dem i denne artikkelen) eller vegger.

Nyt en «plen» med møbelplanter

Gazania

Plenen er et grønt teppe som må vannes mye og veldig ofte. Et alternativ til det er møbelplanter, som med blomstene vil lyse opp i rommet og hagen. De mest egnede er de med lav peiling. som gazanias, gryderGypsophila repens), lynglyngen (Frankenia laevis) eller nellike (Dianthus deltoides).

Lagrer regnvann

Vann

Plasser store bøtter på forskjellige steder i hagen slik at de fylles opp når det regner. Så du kan bruke dette vannet til å vanne plantene i minst noen måneder.

Kjenner du noen andre tips og triks for å spare vann?