Skip to content

Hvordan spire sitronfrø

13 de juli de 2021

Sitrontreet er et frukttre som, selv om det produserer frukt som ikke kan konsumeres direkte, er de veldig nyttige for å søte litt mat og drikke. I tillegg krever det ikke mye stell og gir en behagelig nyanse, så det er veldig interessant å ha et eksemplar i hagen. Men hvordan?

Vel, du kan kjøpe treet direkte fra barnehagen, men jeg oppfordrer deg til å gå til en økologisk matbutikk og få noen sitroner. Hvorfor? Fordi det er veldig enkelt å multiplisere det. Du må bare følge trinnene som jeg angir her, i denne artikkelen om hvordan spire sitronfrø.

Hva trenger du for å dyrke sitroner?

Planteplate av plast

For å kunne få et sitrontre fra et frø du trenger følgende:

 • Sitronfrø hentet fra frukt som er dyrket i henhold til prinsippene for økologisk jordbruk, eller kjøpt i en barnehage.
 • Såseng: Jeg anbefaler at det er et brett som det du kan se på bildet over, men du kan også bruke blomsterpotter, melkebeholdere, yoghurtglass … Det er selvfølgelig viktig at det uansett hvilken du bruker, har eller kan lages hull for å renne og holde det rent.
 • Vannkanne og sprøyte med vann: veldig nødvendig for å fukte jorden.
 • Underlag: det kan være den universelle som selges i barnehager.
 • Kobber eller svovelpulver: for å forhindre at sopp dukker opp, er det ideelt.
 • Etiketter: i dem legger du navnet på planten og såningsdatoen.

Hvilke trinn må du følge?

Nå som du har alt, er det på tide å så dem når det er vår. Hvordan? Meget lett:

 1. Fyll først såbedet med universelt voksende medium og vann det.
 2. For det andre, rengjør frøene godt med vann. Hvis det er rester av sitronmasse, fjern dem med en skurepute og en dråpe oppvaskmaskin.
 3. For det tredje, plant frøene i såbedet. Ikke sett dem sammen. Ideelt sett bør de være i en avstand på 2 cm fra hverandre. Hvis du bruker en frøplante, må du sette maksimalt 2 i hver stikkontakt.
 4. For det fjerde, dryss litt kobber eller svovel, og dekk dem med et tynt lag med underlag.
 5. Til slutt setter du inn etiketten og vannet igjen, denne gangen med en sprøyte.

Plasser såbedet utenfor, i halvskygge, og hold underlaget alltid fuktig, men ikke vanntett. A) Ja, frøene vil spire i løpet av 1-2 måneder.

Pottet sitrontre

God beplantning!