Skip to content

Hvordan ta vare på en alm bonsai

26 de juli de 2021

Siden starten har bonsai-verdenen jobbet med visse arter som, som oppfyller en rekke krav, har blitt autentiske kunstverk. En slik art er alm, et løvtre som har vist seg å være en ekte perle for de som kommer inn i denne verden for første gang.

Denne gangen skal jeg forklare hvordan ta vare på en alm bonsai, oppdage alle dyder av denne fantastiske treplanten.

Hva er et almetrær?

Alm går

Når vi snakker om alm, kan vi referere til en av disse to slektene: Ulmus sp eller Zelkova sp. Selv om de er veldig like, er de faktisk en del av samme familie av Ulmaceae, det er det subtile forskjeller at det er praktisk å vite.

  • Ulmus sp: Dette er den virkelige alm. De er løvtrær som er hjemmehørende på den nordlige halvkule. I den spanske urbane floraen er det vanlig å finne i parker og / eller botaniske hager Ulmus pumila eller Ulmus minor. Imidlertid er det en slekt som blir alvorlig påvirket av grafiose, en sopp som, når den er inne i stammen, svekker planten til det punktet at den slutter.
  • Zelkova sp: Løvfellende, den er innfødt i Sør-Europa og Øst-Asia. Det er også en av de mest brukte for bonsai, spesielt arten Zelkova serrata.

Elm bonsai omsorg

Elm

Nå som vi vet hva en alm er, la oss få vite det hvordan du tar vare på det når du jobber som bonsai:

  • plassering: alm er en plante som motstår kulde og frost veldig bra, og derfor kan – og bør – holdes ute hele året.
  • Irrigasjon: for en riktig utvikling, anbefales det å alltid holde underlaget litt fuktig.
  • Beskjæring: formasjonen beskjæring, det vil si den som har som mål å gi et design til treet vårt, vil bli utført på senhøsten eller tidlig på våren. Imidlertid kan liten beskjæring, så vel som klemming, utføres gjennom den vegetative sesongen, slik at omtrent 4 par blader kan vokse og etterlater to blader på hver kvist.
  • Transplantasjon: Det anbefales å bytte skuff annet hvert år.
  • Underlag– Vil vokse fantastisk på 70% akadama blandet med 30% kiryuzuna. Hvis du synes det er vanskelig å få tak i noen av disse materialene, kan du bruke vulkansk leire – i form av grus – blandet med leirkuler eller til og med med veldig små keramiske biter.
  • Abonnent: det er viktig, ikke bare for treets gode helse, men også for å forhindre at det blir påvirket av en hvilken som helst sykdom, gjødsle fra våren til sensommeren ved å bruke en spesifikk gjødsel for bonsai, eller naturlig gjødsel med langsom frigjøring.

Med disse tipsene vil du ha almebonsai i perfekt stand 🙂.