Skip to content

Hvordan ta vare på en jaboticaba bonsai?

2 de juli de 2021

Bonsai, de små trærne som blir tatt vare på slik at de kan leve godt i skuffer i lav høyde, tiltrekker vanligvis i det minste mange menneskers øyne. Noen ender opp med å kjøpe en, enten for å gi til noen … eller til seg selv. Og de har alle noe veldig spesielt, som jaboticaba bonsai.

Selv om dette er en tropisk plante som ikke motstår frost, kan den holdes innendørs uten problemer. Av denne grunn vil jeg fortelle deg nedenfor hva er pleien av jaboticaba bonsai.

Hvordan er jaboticaba?

Først og fremst skal vi se hvordan planten som skal ha som bonsai ser ut. Øst det er et eviggrønt tre innfødt i Brasil, Paraguay, Bolivia, nordøst for Argentina, hvis vitenskapelige navn er Plinia cauliflora (før Myrciaria cauliflora). Det er populært kjent som chiquitano, jabuticaba, pauserna, guapurú og yvapuru. Den når en høyde på 6-8 meter, og vokser ofte i skyggen av større trær.

Stammen og grenene har et kronglete utseende, og bladene er grønne. Fruktene, i motsetning til mange andre planter, ser ut til å spire fra samme koffert. Disse er lilla i moden og er spiselige. De kan konsumeres ferske eller tilberedes brus, syltetøy, likører eller hjemmelagde eddiker. På våren er trestammene full av blomster, som om de er dekket av snø. Frukten vokser direkte fra kofferten og gir et veldig uvanlig karakteristisk utseende.

Det er et tre som vokser i et tropisk klima, men med den nødvendige forsiktighet kan den leve i tempererte regioner. Den skal ikke utsettes for temperaturer under -3 grader Celsius. Den foretrekker fuktige jordarter med en pH mellom 5,5 og 6,5, noe som gjør den til en acidofil plante.

Hvordan ta vare på jaboticaba bonsai?

La oss nå se på stell av jabuticaba bonsai:

  • plassering: Det er viktig at du er i et rom med mye naturlig lys. Hvis du har den ute, må den være i halvskygge. Når planten fortsatt er ung, trenger den litt solbeskyttelse, så vi vil se etter steder i skyggen. De voksne prøvene kan vokse perfekt i fullt sollys og kan motstå bedre i vindfulle områder. Det anbefales ikke å vokse i kystområder, da det har vist seg å lide. Når den når modenhet, kan vi plassere den på et solrikt og halvskyggefullt sted.
  • Irrigasjon: hyppig. Du må vanne den 3-4 ganger i uken om sommeren og litt mindre resten av året. Bruk regnvann eller kalkfritt. De er moderat tørke tolerante, så det er nødvendig å vanne dem ofte, spesielt om sommeren. Den foretrekker godt drenert jord, så det er ikke nødvendig å plassere en tallerken eller beholder under potten, da det kan forårsake delvis rot av rotsystemet. Jorddrenering er evnen til å filtrere regn eller vanningsvann.
  • Underlag: 70% akadama blandet med 30% kiryuzuna.
  • Abonnent: fra vår til høst må den betales med flytende bonsai-gjødsel i henhold til instruksjonene angitt på emballasjen.
  • Transplantasjon: om våren, annet hvert år.
  • Beskjæring: på slutten av vinteren skal syke, svake eller tørre grener fjernes, og de som vokser for mye bør rettes ut, slik at 6-8 par blad kan vokse og kutte 2-4 par.
  • Multiplikasjon: av frø på sensommeren.
  • Rustikk: tåler ikke kulden. Minimumstemperaturen som motstår er 18 ° C.

Vedlikehold

Vedlikeholdet av denne bonsai begynner med beskjæring. Beskjæring tjener til å gi den nødvendige formen slik at den er vakrere og kan vokse under gode forhold. På listen over andre arter er det fokus på hvordan du kan beskjære grenene for ikke å skade blomstringen. Når det gjelder jaboticaba-bonsai, spiller det ingen rolle fordi den blomstrer direkte fra grener og stammer. I alle fall, Formasjon beskjæring bør gjøres om vinteren når saftstrømmen er mindre. I begynnelsen av dannelsen vil vi ikke holde eller beskjære treet, fordi treet er en langsomt voksende art, så det vil hindre prosessen med å gjødsle stammen.

Det andre trinnet i vedlikeholdet er transplantasjonen. Veksten til røttene er veldig horisontal og overflaten er veldig grunne, så vi bør ikke fjerne mer enn halvparten av røttene under transplantasjonen. Blandingen må dreneres, så vi bruker et substrat med en ganske porøs partikkelstørrelse, som akadama (til salgs), pomex, minileca, takstein, murstein, grus … Siden det er en acidophilus-art, er det veldig viktig å legge en del av torvmose eller kokosfiber (til salgs) til blande.

For at den skal kunne utvikle seg godt, må vi gi den en ekstra abonnent. På denne måten klarer de å ha alle nødvendige næringsstoffer for riktig utvikling. Vi hjelper deg på en eller annen måte til å vokse sakte, men sikkert. Siden rotsystemet er veldig grunt, anbefales det ikke å bruke kjemisk gjødsel fordi de vil brenne rotsystemet. Gjennom vekstfasen, Vi vil bruke organisk utvidet gjødsel, og når partiklene brytes ned, må de byttes ut umiddelbart.

Sykdommer og blomstring

Jaboticaba-bonsai er tropisk

Blomstringen av jaboticaba bonsai er virkelig imponerende og kan skje opptil 3 ganger i året, avhengig av miljøforholdene og den omsorgen vi gir den. En brøkdel er mye mer rikelig når treet går gjennom en kald og tørr vinter, dette gjør at det ikke betraktes som et tropisk tre, men et subtropisk tre. Det tar vanligvis 30 dager fra begynnelsen av blomstringen til den tiden frukten er klar til å være samlet inn. Avhengig av sorten kan det ta 4-8 år før planten blomstrer.

Denne sorten er en art med veldig små blader, som i stor grad favoriserer dannelsen som bonsai. Kan vokse i en rekke stilarter, for eksempel oppreist, litterær eller flerstammet. Kort sagt, arten er ikke veldig kjent i Europa, men med utholdenhet og tålmodighet kan du få fantastiske eksemplarer.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om jaboticaba bonsai og dens pleie.