Skip to content

Hvordan ta vare på et epletre bonsai?

7 de juli de 2021

Vil du ha et epletre, men du har ikke plass? Vel, det er derfor du ikke trenger å bekymre deg. Hvis du har en balkong eller et lite bord du kan ha utendørs, kan du smake på dine egne epler. Selv om disse bare vil tjene som matbit, vil treet som produserer dem gi deg mye mer enn det.

Fordi epletre bonsai er en av de enkleste å ta vare på, som passer for nybegynnere. Så hvis du vil vite hvilken omsorg du skal gi, så vil vi snakke om det.

Før du snakker om epletrebonsai, er det viktig å først kjenne selve treet, det vil si epletreet, siden bonsai er laget av det. Du må huske det Det er INGEN bonsaifrøDerfor blir disse plantetypene laget og ikke født. Når det sår et frø, hvis det spirer, vil det vokse … slik det må vokse: som et tre, busk, palme, … eller slik genetikken tilsier det.

Derfor, i tillegg til å vite hvordan planten er i naturen, og hva dens sykluser og behov er, vil det hjelpe deg å jobbe treet ditt på en mye mer respektfull måte med det.

Opprinnelsen og egenskapene til epletreet

Epletreet er et løvtre

Epletreet er et løvtre eller lite tre som er hjemmehørende i Asia, spesielt mellom Kasakhstan og Kina. Nå en maksimal høyde på 5 meter, med en bred og avrundet krone, dannet av grener som utvikler seg nesten horisontalt. Bladene er ovale eller stumpe, med generelt takkede marginer, grønne og pubescent på undersiden.

Blomstrer om våren, før bladene spirer ut. Blomstene er hermafrodittiske og hvite, gruppert i umbelliform eller corymbiform cymes. Fruktene er kuleformede poms av grønn, rødaktig eller gul farge.

Det er en plante av stor hagebruk, siden den ikke bare produserer spiselige frukter, men også har høy dekorativ verdi, og den kan til og med fungere ganske bra som bonsai.

Hva er pleien med eplebonsai?

Hvis du nettopp har kjøpt en eller planlegger å gjøre det, anbefaler vi å gi følgende pleie:

plassering

Epletreet er et tre som Det må være ute, i full sol. Den må føle at årstidene går, så den ikke kan vokse innendørs.

På den annen side må det tas i betraktning at den på grunn av sin opprinnelse er i stand til å motstå frost, men hvis du lever i et tropisk klima, vil du til slutt svekke og dø. Hvorfor? Fordi den trenger å «hvile», og den gjør det så snart temperaturene faller under 10 ° C og når frosten begynner å vises.

Hvis vi holder det i et område der klimaet er mildt og varmt hele året, vil treet bli tvunget til å vokse hver dag, noe som vil svekke det ettersom det ikke er forberedt på det.

For at du skal forstå litt bedre, vil det være noe som ligner på om vi drakk mye stimulerende drinker for å holde oss våken dag og natt, noe som utvilsomt vil føre til at vi blir syke … akkurat som epletreet hvis vi dyrker det i en tropisk region.

Underlag

Akadama underlag

Når den dyrkes som bonsai, og for ikke å få problemer, anbefales det å bruke den 100% akadama (til salgs), eller bland dette med 20% arlitt eller perlitt. På denne måten vil røttene ha en riktig utvikling, og planten vil kunne vokse med bedre helse.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, men vi må unngå roting av rot. Når du vanner, bruk en bestemt bonsai vannkanne (til salgs). Hvis du foretrekker det, lager du en av en halv liters plastflaske, og gjennomborer toppen med noe som gjør at du kan lage veldig små hull, for eksempel sysaks.

Vann 3-4 ganger i uken om sommeren, og litt mindre resten av året.. Ikke våt bladene eller blomstene, og hvis du legger en tallerken under den, fjern vannet som er igjen 20 minutter etter vanning.

Abonnent

Fra tidlig på våren til sensommeren, med en spesifikk gjødsel for bonsai (til salgs Ingen produkter funnet.) i henhold til instruksjonene spesifisert på pakken.

Hvis du vil konsumere eplene deres, bør du bruke naturlig gjødsel.

Beskjæring

Etter blomstring må tørre, syke og svake grener kuttes.. Likeledes bør grenene reduseres litt, og skjære dem til to blader når de har produsert 6-8.

Ikke nøl med å fjerne en del når den bærer frukt, hvis du ser at den har en stor mengde frukt.

Klemming

Klemming består i å trimme for mye voksende grener litt. Det gjøres gjennom hele året, med en tidligere desinfisert saks.

Transplantasjon

Epletrebonsai må transplanteres hvert annet år, om våren.

Rustikk

Den motstår frost på opp til -12 ° C

Hvor kan jeg kjøpe et epletre bonsai?

Epletreet fungerer bra som bonsai

Få det fra.