Skip to content

Hvordan ta vare på et hageberg

13 de juli de 2021

Steinverket er det rommet i hagen hvor vi finner planter, vanligvis kaktus og lignende, som vokser uten problemer i steinete eller steinete bakker uten problemer. Faktisk er det den perfekte løsningen for de som har et stykke land – eller et hjørne – der andre typer plantevesener ikke kunne utvikle seg.

Men når det er gjort, hva er neste trinn? Hvordan ta vare på en hageberg uten å ødelegge den? La oss finne ut 🙂.

Fjern ville urter

urter

Vilde urter, hvis de allerede kan være et alvorlig nok problem i en hage, si konvensjonelle, i et bergverk blir de potensielle fiender av plantene som danner det, spesielt hvis vi har kaktus. Av erfaring kan jeg fortelle deg at å fjerne dem når de vokser sammen med dem viser seg å være en ganske komplisert oppgave; faktisk, hvis du ikke er forsiktig, kan du ende opp med mer enn en torn fast i hånden din.

For å unngå dette er det veldig viktig å enten sette et anti-ugressnett før du planter plantene eller like etter, eller å fjerne urtene når de kommer ut.

Legg et lag med polstring

Planter i et hjørne med grus

Vann er et viktig element … og også mangelvare i mange deler av verden. For å utnytte det bedre, er det ekstremt nødvendig å gjøre alt mulig for ikke å kaste bort det. Et av de mest interessante tiltakene er plassere et lag med polstring, enten steiner, leire eller lignende.

Bare på denne måten vil vi sikre at jorden forblir fuktig litt lenger, noe som vil hjelpe oss med å spare på forbruket.

Vann og gjødsle plantene

Gjødsel plantene dine med eggeskall

Selv om vi har valgt planter som i utgangspunktet ikke trenger mye vann som dimorfe, oleanders eller gazanias, må vi huske å vanne dem regelmessig. Hvor ofte? Det vil avhenge mye av klimaet og plasseringen, samt den aktuelle planten. For eksempel, bregner og tropiske planter må vannes veldig ofte; Omvendt, hvis vi har valgt middelhavsplanter eller planter fra lignende klima (laurbær, rosmarin, mandel osv.), må vi vanne dem mindre.

I tillegg, vi må betale dem fra våren til sensommeren med spesifikk gjødsel, eller med organisk gjødsel som grønnsaker som ikke lenger er spiselige, teposer, egg og bananskall, guano, blant andre.

Med disse tipsene kan vi glede oss over bergarter. 🙂