Skip to content

Hvordan ta vare på et krypeanlegg

27 de juli de 2021

Hva med at vi snakker om hvordan vi skal ta vare på et krypeanlegg? De er ideelle for å dekke vegger eller gitter … Kan du forestille deg å ha din egen bue med blomster av for eksempel blåregn? Eller klatreroser? Du vet, som den du ser i mange romantiske filmer, men i hagen din.

Men selvfølgelig, for å ha dem så vakre, trenger de noen bryr seg at jeg skal fortelle deg neste.

Bougainvillea eglabra

Medium

Som vi sa, kan de vokse på vegger, buer og til og med på tak. Men uansett hvilken art det er snakk om, det vil si klatreplanten du har valgt, det er viktig at du gir det noe slik at det kan vokse og utvikle seg. Noen – de uten tendrils, som eføy eller bougainvillea – trenger mer hjelp enn andre; For å gjøre dette, vil vi feste dem med tau eller ledninger, og la det være ca. 0,5 cm mellom stammen og støtten for å unngå at ledningen i fremtiden ender med å bli introdusert når stammen tykner.

plassering

Når det er mulig, den må tas med til utlandet full sol. Det er arter som kan vokse på halvskyggelige steder og til og med innendørs, for eksempel clematis, men hvis du har en hage, er det mer tilrådelig at de vokser i den for å kunne se den i all sin prakt.

Irrigasjon

Hyppigheten av irrigasjon Det vil variere avhengig av været, men generelt bør det vannes omtrent tre ganger i uken om sommeren, og resten av året en eller to hver 10-15 dager.

Beskjæring

Det skal beskjæres når du vil kontrollere veksten, mot slutten av høsten eller begynnelsen av våren. Beskjær alt du anser som nødvendig; Noen ganger, på grunn av den raske veksten av noen planter, beskjæres mange lange stilker på en meter eller mer. Så ikke bekymre deg; Hvis klatreren din trenger en frisørøkt, fortsett.

Blåregn

Endelig fortell deg at hvis du er i tvil, ta kontakt med oss. God helg!