Skip to content

Hvordan ta vare på et sitrontre

27 de juli de 2021

Det er en frukt vi bruker til å tilberede drinker, bekjempe skadedyr og til og med for å senke pH i vanningsvann hvis det er for høyt for plantene våre. Men … i dag er det på tide å lære hvordan ta vare på et sitrontre, ikke bare for å kunne fortsette å ha det som en ubestridelig alliert i stellet til hagen vår, men også for å holde den sunn i mange, mange år.

Finn ut hvordan du får tak i det.

Sitrontre

Sitrontreet er et sitrus hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon. Den er innfødt i Asia, og med en høyde som ikke overstiger 4 meter vi kan ha det både i hagen og i en gryte, siden det også tåler beskjæring veldig bra. Selv om det ikke er krevende når det gjelder jordtype, er det sant at det i kalksteinjord kan ha klorose på grunn av mangel på mineraler. Dette er et problem som lett kan unngås ved å gjødsle det gjennom hele vekstsesongen, det vil si fra vår til sensommeren eller tidlig på høsten hvis været er mildt, ved bruk av økologiske produkter slik som guano, ormstøp eller kompost.

En av de viktigste og nødvendige dyrkingsoppgavene for plantene våre er utvilsomt vanning. Vi må vanne sitrontreet noe tre ganger i uken om sommeren, spesielt hvis det er veldig varmt med temperaturer over 30 grader, og mellom ett og to resten av året.

Mealybug på sitrontre

Skadedyrene som påvirker det mest er melkeboller, Rød edderkopp Y bladlus, som begynner å dukke opp med godværet og kan skade treet alvorlig. De setter ikke livet i fare, men de forårsaker stor skade på bladene. For å unngå tilstedeværelsen av disse irriterende parasittene, forebyggende behandlinger bør gjøres så snart risikoen for frost har gått, fram til høstperioden. Vi vil sprøyte den med Neem-olje, brennesle og / eller hvitløk-infusjoner for å opprettholde helsen til vårt tre.

Når vi kommer godt tilbake etter beskjæring, kan vi som sagt oppbevares i en stor gryte uten problemer. Husk å beskjære den etter høsting av fruktene, som er når det viser mindre aktivitet, og fjerner alt tørre og / eller skadede grener, og også suger De vises vanligvis i den nedre delen av kofferten.

Er du i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.