Skip to content

Hvordan ta vare på Ficus bonsai

26 de juli de 2021

God morgen tirsdag! Dagens hovedperson er en slekt av trær som er spesielt egnet for de av oss som vil lage bonsai uten å måtte bli for komplisert. Rustikken og motstanden deres gjør dem Ficus noen egnede planter å starte i denne kunsten.

Møt opp og du vil oppdage hvordan ta vare på Ficus bonsai Det er enklere enn først vi kunne forestille oss.

Ficus Sp

Ficus er for det meste trær av tropisk eller subtropisk opprinnelse, men noen liker Ficus carica eller Ficus retusa de tåler mild, kortvarig frost ned til minus 3 grader Celsius. De er eksepsjonelle hageplanter, siden du på kort tid kan ha et område der du kan beskytte deg mot solen, men … det må også sies at røttene deres kan ende opp med å bryte rør eller løfte vegger. Så… Hva er bedre enn å lage bonsai?

For dette er det viktig at den plantes i en gryte som er bredere enn den er dyp, i et veldig porøst underlag (med for eksempel 70% akadama og 30% perlit). På kort tid vil kofferten ha blitt tykkere nok – det er å foretrekke at den er minst 2 cm tykk for å kunne arbeide den mer komfortabelt – for å overføre den til et bonsai-brett. En gang der, Det vil være når vi kan gi det designet som vi liker aller best.

Ficus rubiginosa

La oss se dyrkingskalender av Ficus bonsai:

  • Vår: Før det begynner å spire, kan formasjonsbeskjæring gjøres, det vil si de der vi skal gi treet det designet vi har valgt for det. Det er også på tide å transplantere, men det er viktig å huske at mellom transplantasjon og beskjæring, må du la det gå over 2 måneder.
  • Vår og sommer: Gjennom vekstsesongen vil den bli klemt for å opprettholde stilen, og gjødsles med en spesifikk kompost for bonsai, eller hvis du foretrekker å bruke noe naturlig, kan du bruke ormstøp, kompost eller hestegjødsel.
  • Høst: vi må fjerne ledningen for å plassere de grenene som vi ikke bare liker. De går av med pensjon neste vår.
  • Vinter: i denne sesongen vil vi bare passe på at underlaget ikke er tørt, og beskytte det mot frost.

Har det vært nyttig for deg? Hvis du har spørsmål om stell av Ficus bonsai, ikke vent lenger og fortell oss 🙂.