Skip to content

Hvordan ta vare på frukttrær om høsten

21 de juli de 2021

Med ankomsten av høsten begynner plantene å bruke mindre energi. Veksten deres bremser, til det punktet at det er arter som slutter å mate bladene, som ender med å falle til bakken for å bli kompost for røttene som tillot dem å danne seg. I hagen endres også ting. Det er mange frukttrær som er ferdig med å modne fruktene i denne sesongen, men det er også mange som kan trenge litt hjelp for å overleve disse kalde månedene.

Hvis det er første gang du har noen eksemplarer, vil vi forklare deg det hvordan ta vare på frukttrær om høsten. Dermed vil de tåle vinteren mye bedre, og være i stand til å spire kraftig om våren.

Når og hvordan vanne frukttrærne om høsten?

Gartner vanning med slange

Vanning er veldig viktig i alle årstider, for uten vann kunne ikke plantene holde seg i live. I løpet av høsten kan det imidlertid være en vanskelig oppgave. Det kontinuerlige temperaturfallet og nedgangen i planteveksten gjør at jorden er mer fuktig i lang tid. Derfor, hyppigheten vi vanner dem med, bør være lavere, hver 4.-6. dag.

Den mest vanlige vanningsmetoden er ved drypp vanningsanlegg, men hvis vi har få frukttrær og / eller vi har dem i potter, kan det være mer praktisk for oss å bruke slangen. I alle fall, hver gang vi gjør det, må vi la jorden være fuktet, men ikke pølse.

Hvordan forebygge sykdommer?

Kobber, et godt soppdrepende middel

I løpet av høsten dukker det opp sopp, ikke bare de som er egnet til konsum, men også de som alvorlig skader planter. Dette er fordi luftfuktigheten er mye høyere. Ikke bare vil det sikkert være flere overskyede dager, men det er også sannsynlig at det regner mye oftere enn om sommeren, avhengig av området vi bor.

For å forhindre soppsykdommer frukttrær må behandles med kobberbaserte soppdrepende midler, påføre produktet både ved vanning og blad ved sprøyting.

Kan du kjøpe og plante frukttrær?

Persimmontre

Hvis klimaet vi har er mildt, eller hvis det oppstår frost, men det er sent (sent i februar / mars på den nordlige halvkule), kan vi legge til nye frukttrær i samlingen vår. Hvis vi vil ha dem i en gryte, er det en god tid å overføre dem til en gryte som er omtrent 5-10 centimeter bredere og ca 10 cm dypere enn den forrige med universelt voksende substrat blandet med 30% perlit.

I tilfelle vi ønsker å plante den i bakken, vil vi lage et hull på ca 50 cm x 50 cm, og vi vil blande jorden med 30% organisk gjødsel, som kompost eller mulch.

Hvordan beskjæres frukttrær om høsten?

Treskjæring

I løpet av høsten, mer eller mindre mot midten av sesongen når løvfellene er uten blader og eviggrønne heller ikke vokser, kan vi beskjære dem. Men hvordan? Det viktigste er fjern de tørre, svake og syke grenene, fordi de ikke serverer planten.

Når dette er gjort, du må trimme de som har vokst for myeog gir den den naturlige formen som hvert tre skal ha. Hvis det for eksempel er et oliventre, skal kronen være avrundet og lav, eller hvis det er et mandeltre, blir grenene trimmet for å forhindre at de overskrider 3-4 meter.

Det er nødvendig bruk riktige beskjæringsverktøy (beskjæringssaks for tynne grener, og en håndsag for tykkere) og desinfiser dem før og etter bruk for å unngå spredning av sopp og andre mikroorganismer som kan sette helsen til planten i fare.

Flere tips for å ta vare på frukttrær om høsten

Fjern det ville gresset

Fjerne gresset

Villt gress, mye bedre kjent under navnet ugress, er planter som kan bli reir for et bredt utvalg av insekter. Disse, om vinteren vil de mest sannsynlig ikke forårsake skadefor det er for kaldt for dem, men om våren kunne de hoppe i treet og begynne å mate på saften. Av denne grunn anbefales det å fjerne gresset og kaste det for eksempel i komposten.

Mulch unge frukttrær

Hvis vi nylig har skaffet oss et ungt frukttre og har plantet det i bakken, Vi kan beskytte den mot lave temperaturer ved å legge en polstring av furubark, vulkansk leire eller til og med dekorative steiner.

Behandle det med naturlige insektmidler

For å forhindre at det oppstår skadedyr om våren, er et veldig bra triks å gjøre forebyggende behandlinger med kaliumsåpe. På denne måten vil bladlus, hvitluke og andre parasitter ha en vanskeligere tid å påvirke frukttrær.

Vet du allerede hvordan du skal ta vare på frukttrærne dine om høsten? Hvis du er i tvil, ikke nøl med å spørre.