Skip to content

Plante frukttrær

2 de juli de 2021

Frukttrær er en av de mest verdsatte, ikke bare av de som er dedikert til produksjonen av disse, men også som dekorasjon eller å ha en liten plantasje med egen mat (og dermed ikke trenger å kjøpe den. Men, Vet du hvordan du skal plante frukttrær?

Når det gjelder å plante frukttrær, oppstår det mange tvil, kan en hvilken som helst type frukttre plantes i noe land? Må du dele opp etter soner? Og hvor langt må jeg sette det ene fra det andre for å gjøre dem produktive? Hvis du har en liten tomt, hage osv. og du vurderer å sette noen frukttrær, som ikke bare bærer frukt, men også skygger, da interesserer dette deg.

Hvordan skal et frukttre plantes?

Hvordan skal et frukttre plantes?

Å plante frukttrær er ikke vanskelig. Faktisk er det så enkelt som å lage et hull, sette treet inn og dekke røttene med skitt. Men for å lykkes, er det ikke nok. Det er nødvendig å ta i betraktning flere viktige aspekter som skal hjelpe frukten din til å sette seg på bakken og ikke dø.

Spesielt anbefaler vi følgende:

Planter egnede frukttrær

Ja, vi vet at hvis du går i en barnehage, vil du finne mange frukttrær. Men ikke alle tilpasser det samme til visse temperaturer, klima osv. I tillegg påvirker området hvor du vil plassere det. Derfor må du ta hensyn til det Velg en frukt som virkelig passer til klimaet der du skal ha den.

Så langt som mulig, glem eksotiske frukttrær; De er vanskeligere å ta vare på, og hvis du er nybegynner, kan det gi deg mye hodepine. De som fungerer best er sitrus (sitron, appelsin), eple- og pæretrær, kirsebærtrær …

Selvfølgelig har hver og en en nøyaktig periode å plante, så du bør også vurdere det. For å gi deg en ide er det i januar og februar på tide å plante kirsebær, eple, plomme, pære … Men når det gjelder sitrus eller et fersken, må du vente til mars eller april.

Husk hvor du skal plante den

Frukttrær de trenger sol. Å kunne være mye. Derfor må du velge et solrikt område og hvor treet kan vokse uten problemer med det. Husk at de vokser, og det innebærer at du må beregne hvor stor den vil være i fremtiden, slik at den ikke kommer i veien senere (fordi transplantasjon, selv om det er mulig, er veldig belastende for frukttrær).

Ikke plasser den for nær andre strukturer (et hus, et svømmebasseng …) fordi røttene kommer til å spre seg, så vel som grenene, og hvis det er i nærheten av en installasjon som dette, kan det påvirke fundamentet og forårsake skade.

Nå som du har disse to viktige punktene i bakhodet, er det på tide å gå videre til å plante frukttrær. Du bør imidlertid vite at de ikke bare kan plantes i en hage; Du kan også vurdere å legge den i potter. Dette alternativet brukes når treet fremdeles er lite, eller hvis du ikke vil at det skal vokse mye. Og hver metode har sine behov. Vi forteller deg det.

I potter

Hvis du skal plante frukttrær i potter, anbefaler vi at For å slippe å transplantere den så ofte fordi potten er for liten, velg en middels størrelse. På denne måten vil du sørge for at det varer minst 2-3 år og at frukten vil legge seg lettere (spesielt siden de er stresset, slutter de ofte å bære frukt i et år eller mer).

Fremgangsmåten du må følge er følgende:

 1. Velg en gryte med passende størrelse til frukttreet ditt.
 2. Velg et passende land for det frukttreet. Landet som sitrusfrukter krever er ikke det samme som et epletre. Også, selv om du ikke vet det, påvirker det kvaliteten på fruktene, deres smak osv. så det er bedre å investere litt mer penger i dette for bedre resultater. Både treet og ganen din vil takke deg.
 3. Fyll potten omtrent halvfull med jord når du planter. Ikke gjør det «luftig» – bare klapp det med hendene noen ganger for å gjøre det «luftig». På denne måten sørger du for at vannet skal filtrere godt og at røttene ikke råtner.
 4. Når du har jord i potten, legg frukttreet. Her har du to alternativer: Hvis frukttreet har en rotkule med jord, kan du åpne det og lite og plante det som det er; men du kan også rense all gammel jord som den har, slik at det ikke er spor igjen og dermed ta næringsstoffene fra den andre nye jorda.
 5. Dekk treet med jorden på en slik måte at det forblir fast, at det ikke danser. Ja, du må bruke litt krefter for å fikse det godt, så ikke skimp på smuss for å gjøre det perfekt.
 6. Vann med vann, jeg anbefaler deg å ikke gjøre for mye, fordi treet kan bli stresset og i det øyeblikket tar det ikke mye. Men det er godt å se om det kan trenge mer land (med vann kan landet gå ned, og du må fylle ut litt mer).
 7. Til slutt, plasser det plantede frukttreet ditt på et halvskyggefullt sted. I 2-3 dager skal den være der før du legger den direkte i solen fordi den må tilpasse seg.

I hagen

plante frukttrær

Hvis du går til plant frukttrær i hagen dintrinnene du må ta ligner veldig på en blomsterpotte, men de har visse særegenheter som du må ta i betraktning. Vil du vite hva de er?

 1. Aktiver et stort hull. For å gi deg en ide, må hullet være dobbelt så bredt som de utvidede røttene som treet har. Hvis den er liten (den typen du kjøper i supermarkeder eller med begrensede tilbud), vil du se at de ikke trenger mye; men hvis du kjøper dem i barnehager, kan det hende at noen trenger mye bredde.
 2. Generelt sett ville et hull være perfekt hvis det var 60 cm x 60 cm. Med en dybde på 60-70 cm er det mer enn nok.
 3. Legg litt underlag til basen. Mange benytter seg også av muligheten til å legge kompost og andre organiske næringsstoffer, men her vil det avhenge av om jorden er rik på næringsstoffene som treet trenger eller ikke. Eller hvis du vil forbedre produksjonen din eller at den går sin gang.
 4. Sett frukttreet. Nå er det på tide å plassere frukttreet. Sørg for å sentrere det godt slik at alle røttene har samme plass (eller nesten) og kan være godt plassert. Nå må du kaste smuss for å begrave røttene. For å gjøre dette, komprimer jorden med hendene og føttene for å unngå luftlommer (alt som vil gjøre er til slutt mangler jord og / eller skadedyr angriper deg).
 5. Vann. Det siste trinnet er å vanne, men som vi fortalte deg før, prøv å ikke overdriv. Det er bedre å vanne oftere i noen dager for å se hvordan jorden legger seg og tilsett mer hvis det er nødvendig å bruke med vanningen og at røttene råtner.

Et tips er at hvis du har dyr, må du beskytte treet ditt i noen uker til de blir vant til at det er der (spesielt hvis kjæledyrene dine har en tendens til å «angripe» trær). Og hvis du ser at det vakler, er det ikke en dårlig idé å sette en veileder for å hjelpe den med å holde seg oppreist til den er festet til bakken.

Hvilken avstand skal det være mellom frukttrær?

Hvilken avstand skal det være mellom frukttrær?

En av tvilene du vil ha når du planter frukttrær, spesielt hvis det er mer enn ett, er om du må holde litt avstand mellom dem. Og sannheten er at ja.

Eksperter anbefaler at hvis du skal plante frukttrær i en frukthage, respekterer du a avstand mellom trær på minst tre meter (rundt deg). Dette sikrer at røttene har nok plass til å vokse uten å hindre andre trær eller planter.

Når skal frukttrær plantes?

Tror du frukttrær kan plantes når som helst på året? Sannheten er at nei. Generelt sett må vi vente på at frukttrærne kommer inn i en slags «dvalemodus», det vil si at saften avtar i treet, gjør det «sovende», for å plante dem og de tilpasser seg godt til deres nye plassering.

De planting av frukttrær utføres om høsten og vinteren, selv om det er noen at det er nesten på våren når de plantes. For å gi deg en ide:

 • Eple, pære, plomme: januar-februar.
 • Sitrontre, appelsintre: mars.
 • Fersken, nektarin …: mars
 • Kirsebær, granateple: januar-februar.