Skip to content

Hvordan ta vare på glem meg ikke blomst

22 de februar de 2021

Forget Me Not-blomsten, med noe annet navn, ville ikke være så søt for gartnere, og heller ikke de andre mange små blå glemme meg, ikke blomster som kjærlig fikk samme navn av sine beundrere.

Men er glem meg-ikke-stauder?

Det virker rart at gjennom mange år, både her og i utlandet, har mange årlige planter og flerårige planter blitt kalt glem-meg-ikke uten å skille.

Ekte glem-meg-ikke-blomster har blitt verdsatt av gartnere i generasjoner.

Hvordan kan jeg glemme meg? Over bildet:
Kanskje blir de små blå blomstene til glem-meg-ikke (Myosotis scorpioides) verdsatt fordi de minner om hager fra barndomshagene for lenge siden, eller de til en elsket mor eller bestemor.

Glem meg ikke er vannelskende planter, absolutt ikke prangende eller slående; heller, deres tiltrekning er svakhet og utsøkt, himmelsk farge.

Disse plantene kan dyrkes som enårige eller stauder, men i de fleste klima fungerer de vanligvis som toårige.

Selv om Forget-me-not-blomstene vanligvis blomstrer veldig lite i løpet av den første vekstsesongen, blomstrer de voldsomt på andre våren.

Disse vakre blomstene fortsetter å blomstre fra tidlig vår til første frost og forblir sovende hele vinteren.

Forget-me-not planter gir flotte blomstergaver. Du kan kjøpe dem fra blomsterbutikker. Andre benytter seg av blomstertjenester på nettet for å sende hilsen til mødre under morsdagens anledning.

Bortsett fra å tjene som en morsdagsblomst og blomsterhandler, glem meg ikke blomster brukes også som en begravelsesblomst.

Planter sår vanligvis på egen hånd hvis de er godt vedlikeholdt og dukker opp igjen årlig.

Hva er glem meg ikke planter?

Forget-me-nots er en gruppe på rundt 50 arter i slekten Myosotis (Mye-oh-soh-tiss) som er en del av Boraginacae-familien. [source]

De fleste Myosotis-arter har racemes av små, flate, lyseblå blomster (noen varianter av hvitt og rosa), med fem kronblader som vokser tykt på stilkene.

Myosotis er et gresk navn som betyr «musens øre» og ble gitt til planten på grunn av formen til de små bladene. Både den årlige og flerårige er innfødt i Eurasia.

På den nordlige halvkule er Myosotis kjent som Scorpion Grass.

Den toårige sorten, Myosotis sylvatica (sil-vat-ik-uh) slutter å blomstre og setter frøplater med ankomsten av sommervarmen. Små Myosotis sylvatica frøplanter vises lite påtrengende om høsten og blomstrer voldsomt neste vår.

Den toårige sorten Myosotis scorpioides (skorp-ee-oyd-eez) trives veldig bra på tøffe steder.

Myosotidium hortensia, er innfødt til Chatham Islands, New Zealand, hvor den viser blomsterstand med blomster av blått på våren.

De flerårige variantene av disse blomstrende plantene gir ikke så imponerende blomsteroppvisning som deres toårige fettere. Imidlertid har de en tendens til å blomstre i en lengre sesong, vanligvis fra vår til sommer.

Myosotis alpestris er den mest populære og anses av mange å foretrekke fremfor den flerårige. Denne årlige er dverg, vokser til 9 ″ inches, med rosa, blå eller hvite blomster.

Blomstringen av flerårig Myosotis palustris er blå med gule, rosa eller hvite sentre. Denne typen har smale blader og blir noe høyere.

glem meg ikke å blomstre

Hvor du skal plante glem-meg-ikke-blomstene, velg det ideelle stedet

Ekte glem-meg-ikke kan settes ut på våren eller høsten, eller planter kan dyrkes av frø sådd fra tidlig på våren hele sommeren.

Myosotis alpestris trenger en solrik, godt drenert beliggenhet, mens den flerårige Myosotis palustris, ofte kalt «myra», glem meg ikke, foretrekker fuktig jord og en halvskygget beliggenhet.

Disse glem-meg-notene er nyttige for å planlegge en design av steinhage, som et teppe rundt vår- og sommerblomstrende pærer og mot forgrunnen til grensen.

Forget-me-nots vil gjøre det usedvanlig bra i et område som får filtrert til moderat skygge med våt grusjord.

Det naturlige habitatet for ville glemme meg-ikke-blomster er nær bekk og bekkesenger i flere inches vann. Se etter et sted som er lavt og lett å holde vått.

MERK: Selv om du kanskje liker å smi meg ikke blomster, ikke glem at de er frøfrø og sprer seg lett.

Hvordan vokse glem meg mange frø

Glem-meg-ikke er fritt selvsådd, det er enkelt å anskaffe frø. Før du dyrker glem-meg-ingen-blomster, må du innlemme organisk materiale som kompost eller gjødsel i plantesenger.

Så frø av Forget-me-not’s som det tar 8 til 14 dager å spire, direkte i klargjorte blomsterbed etter all fare for frost. Så frø innendørs noen uker før siste frost hvis du vil at planter skal blomstre tidligere.

Når du planter i utendørs blomsterbed, legg til mulch til frøene begynner å spire. Mulken vil bidra til å opprettholde fuktighet og undertrykke ugress.

Hvordan plante myosotisblomster: Formering av etablerte planter

Forget-me-nots kan lett forplantes ved å skille klumper av de etablerte plantene.

Hvordan ta vare på Glem meg ikke planter

Hold jord fuktig – Glem meg ikke elsker fuktig jord. La aldri tørke ut. Vanning med en dyppeslange eller drypp vanning gjør vanningsprosessen enkel.

Gjødsel Krav – Påfør balansert allsidig gjødsel med langsom frigjøring minst en gang per sesong. Tidlig vår er den ideelle tiden. Unngå for gjødsling. Bruk anbefalt påføringshastighet.

Beskjæring og forming Glem meg-ikke-planter – Vanligvis er disse plantene bunndekkende planter. Beskjæring og forming kan være vanskelig.

Kontroller veksten ved å fjerne dem på steder der de ikke skal utvide og forme dem til ønsket landskapssengdesign.

Bekjempelse av skadedyr og sykdommer – generelle sykdommer og insekter er ikke så vanlige. I noen tilfeller har bladlus en tendens til å påvirke ny løvvekst. Kontroller bladlus naturlig med applikasjoner av insektdrepende såpespray.

Hold øye med loppebiller som ofte angriper Glem-meg-ikke-blomster og punkterer bladene. Lær mer i vår artikkel: Hvordan kontrollere loppebiller.

Forget-me-nots skaper en myk skjønnhet til hagene. De er enkle å vedlikeholde og gjør det bra når de plantes i rik jord og holdes godt vannet.

Flere blå planter:

  • Hvordan dyrke den «blå» Plumbago-planten
  • Lobelia Plantepleie
  • Omsorg for blå kineser Glem meg ikke

Legender og historie om de glemme meg blomster

Disse små blomstene har blitt elsket og husket i generasjoner. Dette kan bekreftes av mange legender om deres opprinnelse.

Disse “legendene” har vedvart og blitt overlevert i mange forskjellige land. En av de tidligste og mest herlige av disse legendene kommer fra Wales, en uvanlig kilde for slike historier.

I det landet i fjellene i Glamorgan ble det skjult eventyrgull, så går historien.

På fjellsiden i nærheten vokste det et teppe av blåeste glem-meg-ikke-ting, deilig og eterisk.

Onde menn hørte rykter om elfingullet og bestemte seg for å stjele det. De la ikke merke til det himmelsblå av blomstene i nærheten.

Da de bar bort skatten, snakket en søt stemme til dem fra en av de små blå blomstene. “Du har tatt minst og forlatt det beste. Ikke glem meg.»

Mennene tok ikke hensyn og var i ferd med å forsvinne med byttet, uansett. Dette opprørte fjellene, og de rystet på sidene og svelget både menn og gull.

Glem meg-ikke-dekkene var også dekket en stund, men kastet seg raskt opp og opp til dekk på fjellsidene igjen dekket dem med blått. Der fortsetter de å vokse og blomstre.

Forbipasserende hvis ører er innstilt på de «små stemmene», hører dem kalle fra fjellsiden igjen og igjen: «Glem-meg-ikke … Glem-meg-ikke.»