Skip to content

Hvordan ta vare på leirepotter

4 de juli de 2021

Det er ingenting jeg liker mer enn Leire potter spesielt hvis de er rause i størrelse. Vanligvis velger jeg å kombinere flere av dem, større og mindre, for så å gruppere dem i et hjørne og dermed skape et lykkelig og romantisk rom. Det ideelle er å velge forskjellige planter med blomster som står i kontrast i nyanser for å oppnå en mer attraktiv og våreffekt. Det vanskeligste uten tvil er ikke valg av farger, men bevaring fordi etter hvert kan leirepotter forverres. Den gode nyheten er at det er mulig bevare leirepotter med litt enkel og effektiv pleie.

I denne artikkelen skal vi gi deg de beste tipsene for å lære å ta vare på leirepotter.

Fordeler med leirepotter

hvordan ta vare på leirepotter

Når vi har leirepotter for å plassere plantene hjemme eller i hagen, har vi noen fordeler, spesielt dekorative. Og dette er estetisk vakre potter, siden de bare er det ideelle supplementet for enhver hage og interiør. Og det er at det avslører et naturlig element mye mer enn andre typer plastpotter. Siden det er et naturlig element, har det en tendens til å lide større slitasje på grunn av jordens påvirkning av trykket og fuktigheten i vannet. Genererte aldring av materialet som gjør det ikke lenger ubrukelig over tid.

Derfor, for å ha de mange fordelene, må vi lære å ta vare på leirepotter. Vi kjøpte den knapt, og først og fremst er det best å la gryten være nedsenket i kaldt vann en hel dag. Når dagen har gått, kan vi ta den ut av vannet og la den stå i fri luft for å tørke ut litt etter litt. Med dette forhindrer vi at den sprekker med større hastighet. Takket være denne behandlingen vil du kunne bli lenger uten å vise noen form for sprekker.

Når det begynner å ta på seg den hvite fargen, det vi burde gjøre er å ta litt linolje som kan kjøpes i jernvareforretninger og håndverksbutikker. Deretter trekker vi gradvis den plantede overflaten med en klut dynket i oljen. Vi kan se at potten etter en stund blir som ny.

Nytte

rengjøring av blomsterpotter

Når vi skal transplantere en større fra en liten terrakottakanne, bryter den lille vanligvis. Du trenger imidlertid ikke å gjøre dette. Vi kan snu den lille gryten mens vi holder planten med den ene hånden, og med den frie hånden kutter vi røttene som kommer ut under. Da kan vi slå basen med hånden slik at planten kan komme av uten problemer. Før transplantasjon, vi kan ikke vanne den for å unngå å ødelegge potten, siden ikke vanning kan hjelpe oss med å lette oppgaven og får planten til å lide mindre.

Leirepotter er perfekte for de planter som krever rikelig vanning. Imidlertid er det perfekt for de planter som ikke krever fuktighetsbeskyttelse. Og dette er fordi på grunn av slamstolpene, kan planten svette på en god måte og jorden følges raskere. Derfor, hvis planten trenger nok fuktighet for å overleve, er det beste alternativet å vurdere en plastkanne. Plastgryter har en tendens til å forårsake større problemer med varmeoppbygging.

Hvordan ta vare på leirepotter

leirgryte

De leirgryter er ikke bare pene, men robuste å kunne tåle klimatiske endringer og robuste røtter. Imidlertid har de sine svakheter, og det er derfor det anbefales å dyrke planter i dem som ikke trenger å bevare fuktighet siden gjørmen er porøs, gir rask fordampning av vann, så selv om du vanner rikelig, vil det tørke ut raskt. For planter som trenger et veldig fuktig miljø, er det best å velge plastpotter.

De færreste vet det på tidspunktet for kjøp en terrakottakanne Det er nødvendig å senke det i vann for å styrke materialet og få potten til å vare mye lenger. Det vil være nok å senke det i kaldt vann i 24 timer og deretter la det tørke i det fri. Denne teknikken forhindrer sprekker.

Selv om leire har en tendens til å misfarges lite, er det ofte at den blir hvit, det vil si at visse hvite flekker vises i noen områder av potten. For å fjerne dem, ikke noe bedre enn å bruke linolje, som du kan kjøpe i hvilken som helst jernvarehandel.

Hvordan ta vare på leirepotter: transplantasjon

Hvis du må transplantere en plante som er i en terrakottakanne, ikke vær redd. Selv om disse pottene er mer skjøre enn plastikk, trenger de ikke å brytes for å trekke ut planten. Det vil være nok til å snu den og treffe bunnen av potten. Da er det veldig sannsynlig at planten løsner. Hvis jorden er for tett, kan du først røre den litt for å løsne den og deretter snu potten.

Husk at det alltid er mulig fjern planten uten å knuse pottenDet viktigste er å ha tålmodighet til å myke opp jorden og dermed skille røttene uten å skade potten.

Beskyttelsestips

Før årets første frost oppstår og plantene må dvale, er det best å tømme alle pottene som inneholder årlige og tropiske planter som ikke tåler vinteren. Jorden er interessant å ha i en bøtte eller plastbeholder. Det er tilrådelig rengjør leirgryten godt og oppbevar dem opp ned eller stablet slik at de ikke akkumuleres i fuktighet.

De som har stauder, busker eller trær som må stå utenfor, er vanligvis vanskeligere å vedlikeholde hvis de har leirgryten. Den ideelle måten å lære å ta vare på leirepotter er å ikke la pottene stå på en flat overflate i kaldt vær. Normalt er dreneringshullene blokkert og vann akkumuleres, fryser og kleber seg til gulvet på planter. Når du prøver å bruke planter igjen, flytter du den om våren, bunnen kan enkelt skilles fra som om noen hadde kuttet.

Høyde er også gunstig for konvensjonelle leirepotter. Noen gartnere synes at disse planter har en kortere levetid, så det anbefales å erstatte dem hvert tredje år.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du tar vare på leirepotter.