Skip to content

Hvordan velge leire potter?

9 de juli de 2021

Leirepotter er ideelle for dyrking av planterRobust, veldig slitesterk, lite vedlikehold, og hvis det ikke var nok, er de nydelige. Selv om prisen er høyere enn plasten, er kvaliteten høyere, og dette er noe du merker raskt.

Men selv om de alle er like, er det noen som er mindre, andre større, noen er lysere i fargen, … Kort sagt, det kan være litt vanskelig å velge en. Slik at du kan velge den rette for deg, er det mange tips.

Utvalg av leirepotter

Litt

Stor

Emaljert

Vår topp 1

Hvis du vil kjøpe en passende terrakottapotte, med en utmerket valuta for pengene, anbefaler vi følgende:

Liten terrakottakanne

Fordeler

 • Det er en pakke med 12 potter på 8 centimeter i diameter for samme høyde.
 • De er perfekte for stiklinger, små sukkulenter, aromater osv.
 • Designet er enkelt, så det kan males hvis ønskelig.

Ulemper

 • Størrelsen er ikke den mest egnede for palmer eller for eksempel trær. På grunn av egenskapene til disse plantene, ville pottene på 8 centimeter i diameter raskt bli for små for dem.
 • Prisen kan være høy.

Stor terrakottakanne

Fordeler

 • Den måler 17 centimeter i diameter med 19 centimeter i høyden.
 • Det er veldig interessant å plante pærer, blomster eller til og med trær eller palmer (unge) og ha dem der i noen år.
 • Den har et hull i basen, så når den vannes vannet, vil den komme ut gjennom den. I tillegg er en plate inkludert.

Ulemper

 • Dimensjonene kan vise seg å være små for komposisjoner.
 • Det krever ikke vedlikehold, men det er viktig å være forsiktig så den ikke faller.

Emaljert leirgryte

Fordeler

 • Målene er 18 x 18 centimeter, så den har en kapasitet på 4,5 liter.
 • Den har et hull i basen slik at vannet ikke forblir stillestående. Inkluderer også en tallerken.
 • Det er ideelt både å ha utenfor og inne i hjemmet.

Ulemper

 • Pottenes størrelse er fin for mange planter, men hvis du vil dyrke store arter i den, kan du kanskje ikke bruke den på lenge.
 • Verdien for pengene er utmerket, selv om det er mulig å finne billigere.

Hvordan velge en terrakottapotte?

Det er ikke lett, og alt vil i stor grad avhenge av planten vi vil plante i den. Og vi vil ikke velge det samme for en liten kaktus enn for et tre av en viss størrelse, fordi den første i en stor container ville råtne, og den andre i en liten container … vel, den ville bare ikke passe.

Så med tanke på dette, er den aktuelle potten en som:

 • Det vil la planten vokse en stund; det vil si at røttene deres vil ha nok plass til å vokse uten problemer i minst ett år til neste transplantasjon.
  Som en generell regel bør de nye pottene ha en diameter på 2-3 cm og en dybde på omtrent 5 cm større enn de «gamle».
 • Den vil ha minst ett hull i basen som vil tjene slik at vanningsvannet som er igjen kan gå ut der. Ideelt sett bør du ha flere små i stedet for en stor.

Handle guide

Velger jeg en stor eller liten terrakottakanne?

Hvis planten du vil sette er liten og har et overfladisk rotsystem, for eksempel sukkulenter (inkludert kaktus), vil den utvilsomt skaffe seg en liten. Men hvis det tvert imot er en plante som allerede har en viss størrelse og at du vet at den vil vokse mye eller at den vil trenge plass, som trær, palmer eller klatreplanter, gå for en stor.

Glasert eller normalt?

De emaljerte leirepotter De er vakre, de har en farge som vekker mye oppmerksomhet, og de er til og med originale, siden de vanligvis ikke blir sett mye på uteplasser eller balkonger, når virkeligheten er at de er flotte å sette i hjørner der sollyset ikke når mye. Men vanlig de har ofte noen dekorative detaljer som gjør dem veldig pene; I tillegg varer de vanligvis lenger.

Billig eller dyrt?

Verken det ene eller det andre: den du liker. Det er dyre leirepotter som ikke er veldig gode, og det er billige leirepotter som tvert imot overrasker deg, og for godt. Deres er, før du kjøper en, informer deg selv, og hvis mulig, les meningene til folk som har kjøpt det samme som du vil skaffe deg.

Hvordan lage en hjemmelaget terrakottakanne?

En veldig enkel måte å lage en terrakottapotte på følge dette trinn for trinn:

 1. Få ca 400 gram leire og fukt den med vann.
 2. Elt den nå med hendene slik at luftboblene kommer ut. Dette gjør det mer fleksibelt og lettere å jobbe med. Ikke bøy eller stikk det: noe luftinntak kan føre til at det eksploderer i ovnen.
 3. La den sitte i minst en dag i solen for å tørke.
 4. Etter den tiden former du leirestykket til en gryte ved å jobbe sidene med tommelen og pekefingeren. Flat bunnen og ikke glem å lage et hull slik at vannet kan komme ut.
 5. Deretter setter du den i ovnen på rundt 350 grader ved hjelp av et kakeark, og lar det stå der i 30 til 60 minutter. Sjekk hvert 15. minutt for sprekker.
 6. Til slutt, ta den ut av ovnen og la den avkjøles helt.

Det eneste som er igjen å gjøre, hvis du vil, ville være å fargelegge og / eller dekorere det.

Hvor kan jeg kjøpe leirepotter?

Leirepotter er ypperlige for planter

Amazon

Her har du en flott katalog med leirepotter til salgs, med virkelig interessante priser. Hva mer, det som er bra med Amazon er at kjøpere legger igjen sin mening om produktene, som det er lett å ikke ta feil med. Som om det ikke var nok, fra mobilapplikasjonen kan du være klar over bestillingen din.

Leroy merlin

På Leroy Merlin selger de et bredt utvalg av leirepotter, som du kan kjøpe ved å gå til en fysisk butikk eller fra deres hjemmeside. Selvfølgelig, i sistnevnte vil du se at du ikke kan legge igjen tilbakemeldinger, så i tvilstilfelle må du kontakte dem direkte.

Planteskoler og spesialforretninger

Både i barnehager – spesielt i hagesentre – og i keramikk, finner du et bredt utvalg av modeller. Ja absolutt, prisene er kanskje ikke det man forventer, men kvaliteten er høy.

Vi håper at du har lært mye om denne typen potter, og at det fra nå av vil være veldig enkelt for deg å finne favorittene dine.