Skip to content

Hvordan tiltrekke marihøner til hagen?

24 de juli de 2021

Biller er insekter som vanligvis ikke liker mye. Deres skinnende sorte kropper og tynne små ben får mange mennesker til å frastøte dem. Imidlertid er det noen som er veldig forskjellige: marihøner.

Vi vet ikke om det er på grunn av å ha vært en av de mest elskede tegnene i tegneserier, på grunn av ansiktet de har eller på grunn av hvor viktige de er for økosystemet, men sannheten er at å få besøk av disse utrolige dyrene er som om naturen ga oss en gave. Vil du åpne den? 🙂

Hvordan er marihøner?

marihøne

Våre hovedpersoner er insekter kalt coleoptera som tilhører familien Cucujoidea. De har en avrundet kropp, med røde vinger med avrundede sorte prikker.. De er veldig små, knapt 1 cm lange, men de er de beste allierte som hver gartner kan ha for å forhindre skadedyr, siden de spiser hovedsakelig på bladlus, men også på midd, hvitløk eller larver.

Som en nysgjerrighet, si det den røde fargen på kroppen hans er ikke tilfeldig. I naturen er at et dyr er så fargerikt, et tegn på at det er giftig, slik at det kan leve et normalt liv uten å måtte bekymre seg, i det minste ikke for mye. Når det gjelder marihøner, er det en rekke dyr som har blitt deres potensielle fiender: fugler, edderkopper, veps, øyenstikkere og frosker. Av denne grunn gjemmer de seg ofte i områder der det er mange planter.

Hva er livssyklusen?

Kvinnelige marihøner legger tusenvis av egg nær kolonier med potensielt byttedyr, som vil klekke i løpet av en uke. Larvene er vanligvis svarte med oransje og hvite flekker, selv om fargen vil avhenge av arten av marihøne.

For å bli voksne vil de gå gjennom 4 forskjellige faser, de tre første er larver og den siste er pupal. Forventet levetid er veldig kort, tre år.

Hvordan tiltrekke marihøner til hagen?

Calendula officinalis

Nå som vi vet litt mer om livet til disse fantastiske insektene, hvilken bedre måte enn å gjøre noen få ting i hagen for å tiltrekke dem? På denne måten vil vi spare mye penger på insektmidler mens vi tar vare på plantene våre.

Hvis du liker ideen, følg rådene våre, og du vil se hvor raskere enn du forventer at du vil få besøket ditt:

Ikke bruk kjemikalier

Kjemikalier, både plantevernmidler og kompost og gjødsel, dreper ikke bare insekter som ikke er gunstige, men også de som er. Og dermed, Det anbefales på det sterkeste å unngå bruk av disse produktene og å satse på hjemmemedisin og økologiske midler.

Planter mange muntre planter og blomster

Marihøner elsker steder fulle av planter, spesielt hvis de produserer blide blomster, som morgenfruer, tusenfryd, krysantemum eller alders. Vi anbefaler deg også å plante dill, fennikel og / eller kamille, siden blomstene er fulle av pollen, noe de utvilsomt vil like.

Reserver et hjørne for innfødte urter

Vi vet at urter normalt kuttes, siden de vokser så fort at det kommer en tid da de dekker plantene som utgjør hagen. Men det må tas i betraktning at takket være dem er det mange insekter som kan leve og utvikle seg uten problemer, for eksempel marihøner, slik at Det anbefales alltid å la dem være et hjørne, eller velge å plante de du liker best.

Sett noen drikkere på forskjellige områder

Disse insektene må ikke bare spise, men også drikke. For å få dem til å komme Det anbefales å sette noen drikkere som ikke er veldig høye, fylt med rent og rent vann. Dermed er det sannsynlig at de bestemmer seg for å besøke deg ved mer enn en anledning, noe som vil være veldig gunstig for plantene dine.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får dem til å komme?

Noen ganger kan det skje at det ikke er marihøner i området der du er, eller det er så få at de ikke kan sees. Hvis du er i denne situasjonen, ikke bekymre deg. I dag er det enkelt å skaffe larver eller voksne i nettbutikker eller i spesialiserte sentre. De er veldig rimelige: 50 larver koster rundt 30 euro, og 25 voksne marihøner kan koste rundt 24 €. Som du kan se, for litt penger kan du få noen familier av disse insektene.

For å gjøre oppholdet i hagen din enda hyggeligere, kan du kjøpe dem et ly spesielt designet for dem, og plassere det i et område der det er rikelig med gress.

Hvordan bruke dem til å eliminere skadedyr?

Marihøne som flyr

Hvis du har planter som blir angrepet av skadedyrsinsekter, for eksempel bladlus, ganske enkelt du må pulverisere plantevesenene, la en eller to marihøner på bladene og vente på at de skal mate på pestenog forbedrer dermed utseendet til planten.

Og med dette er vi ferdige. Vi håper denne spesielle artikkelen har vært nyttig for deg å ha en sunnere hage og planter.