Skip to content

Hvordan tiltrekke slanger til hagen din

28 de mai de 2023

Bruno De Faveri/AGF/UIG/Getty Images I løpet av utallige samtaler med sørlendinger gjennom årene, står én sannhet med hodet og halen over de andre. Sørlendinger elsker slanger, spesielt kvinner. Eiendomsmeglere vil fortelle deg at når det er på tide å kjøpe et hus eller ikke, er avtalebryteren for kvinner ikke benkeplater i granitt, størrelsen på skapene, antall bad eller planløsningen. Det er «Trekker gården til seg slanger? For jeg kan ikke leve uten mange slanger.» Når dette er tilfelle, er det nødvendig for alle som tenker på å selge et hus for å sette en plan ut i livet for å tiltrekke seg så mange slanger som mulig. Her er fem enkle strategier å følge for å gjøre hagen din om til nabolagets serpentarium.

Ikke klipp gresset eller trim buskene. La hele gården vokse opp i en frodig jungel. Overdreven vegetasjon gir dekning for slanger og skjuler dem for rovdyr som hauker, ugler, hunder, katter, possums, honninggrevlinger, gamle gutter med metalldetektorer og velociraptorer. Den gir også dekning for rotter, mus, voles og andre gnagere som er favorittmaten til mange slanger. Jo flere gnagere hagen din har, jo flere slanger kommer for å spise.

La boller med stinkende hundemat og kattemat stå ute. Dette vil være en klar oppfordring for sultne gnagere som, når de er mette, vil formere seg raskere enn Stephen Hawking. Slanger nyter ømme, unge gnagere og vil takke deg for denne sjenerøse gaven.

Kast søppelbiter som samler vann inn i hagen, som gamle dekk, tomme bokser og parabolantenner. Somrene er varme her nede og slanger må drikke med jevne mellomrom. Vis dem hvor mye du bryr deg om deres komfort og velvære.

Bruk hønsenetting i stedet for maskinvare for å tette åpningene inn i hønsegården i bakgården. Åpningene er store nok til å la de fleste slanger krype gjennom uhindret. Slanger elsker kyllingegg og bryr seg ikke om kolesterol. De vil sluke ned så mange de får plass – sammen med en kylling eller to.

Unnlater å forsegle mulige inngangspunkter til huset ditt som lar slanger skli inn i kjelleren, garasjen, krypkjelleren, loftet eller (min personlige favoritt) badekaret. Slanger er kaldblodige, så kroppstemperaturen gjenspeiler forholdene i omgivelsene. Hvis det er varmt som Hades ute, kan de søke kjølig skygge inne. Hvis det er kaldt, vil de søke etter varme. Hvem vet, en kvinnelig slange kan bestemme at huset ditt er det perfekte stedet å oppdra en familie. Det fungerte for deg, gjorde det ikke? Ingen slanger i hagen din ennå? Fortvil ikke. Tenk på hagen din som baseballbanen i «Field of Dreams». Hvis du forsømmer det, kommer de.