Skip to content

Hvordan tømme et svømmebasseng?

4 de juli de 2021

Noen ganger må bassenget tømmes. Enten fordi vannet har blitt veldig skittent og det må endres, eller fordi beslutningen rett og slett er tatt om å fjerne det for å kanskje legge et steinlag med sukkulenter, er sannheten at fjerning av vannet er en oppgave som kan virke komplisert i begynnelsen , men det er slett ikke. Faktisk kan det til og med være avslappende.

Men, det er noen ting du må huske på før du tømmer bassenget. For eksempel må vi vite hvor vi skal helle vannet vi fjerner, for hvis vi har behandlet det med klor eller andre produkter, er det vann som ikke kan brukes til vanning, og at vi i tillegg må vær forsiktig med å helle den i jorda, da den kan sive inn i akviferer og forurense dem.

Av denne grunn skal vi starte artikkelen på slutten:

Hva skal jeg gjøre med bassengvannet?

Et konstruksjonsbasseng er ikke det samme som et flyttbart basseng. Mens drenering av anleggsbassengene må være koblet til avløpsnettet, siden det inneholder skadelige stoffer og derfor ikke kan blandes med regnvann (og det er også forbudt), når det gjelder flyttbare bassenger Selv om de har en åpning der slangen er satt inn som vil hjelpe oss med å tømme den, det er ikke alltid mulig å kaste vannet.

Så hvis det vi har er et flyttbart basseng, enten det er oppblåsbart eller ikke, vi kan bruke den igjen til å vanne plantene. Men før det, vent til klor faller til en mengde på 0,3 mg / liter vann (Du kan se det med en meter som de selger), og det aktive oksygenet forsvinner.

En annen måte å vite at det vil være vanntett, er, selv om det i praksis er ubehagelig og til og med irriterende, å se om myggene yngler i det vannet. Vær forsiktig, jeg sier ikke at du må la disse insektene spre seg siden de kan utgjøre en helserisiko, men heller hvis vi av en eller annen grunn har forsømt og det allerede er noen larver, er det en indikator på at vannet er klart til å brukes til vanning.

Likevel anbefales det å koke det først, så la det avkjøle, og deretter gjøre tester med bare en eller to planter. Hvis du ser at ingenting er galt med dem, flott: du kan holde vannet i flasker for eksempel eller jerrycans. Men hvis ikke, må du ha litt mer tålmodighet.

Hvordan tømme bassengvannet?

Hvis du må tømme bassenget, kan du gjøre det som følger:

Med slange

Hvis bassenget er avtakbart, da det ikke har et avløp for å tømme vannet gjennom, må du bruke en slange. Gjør det som følger:

  1. Først må du fylle slangen med vann.
  2. Plugg den deretter opp i den ene enden med tommelen.
  3. Til slutt må du kaste vannet i en jerrycan eller en flaske.

Med pumpe

Bassenget kan tømmes med en pumpe

Å tømme bassengvannet med en nedsenkbar pumpe Det er nødvendig at det er en strømforsyning der du skal koble den til arbeidet. I mitt tilfelle, ettersom det ikke er strøm i hagen, må jeg koble den til en generator. Så er trinnene som skal følges:

  1. Vi kobler en slange til pumpen.
  2. Deretter setter vi pumpen i bassenget, og sørger for at den er litt over bassengbunnen.
  3. Så starter vi generatoren.
  4. Og til slutt fyller vi beholdere med vannet som kommer ut av slangen.

Hvor lang tid tar det å tømme et basseng?

Tiden det tar varierer avhengig av størrelsen på bassenget, liter vann det inneholder, og hvordan vannet ekstraheres (hvis det er med en slange, med skuffer eller med en pumpe). For eksempel, for å gi deg en ide, har bassenget i hagen en kapasitet på 3000 liter, og er ca 3 meter i diameter med 1,60 meter høyt.

Vi tømmer den ved hjelp av en nedsenkbar brønnpumpe med en tilnærmet effekt på 1 kW (den er ganske lik den de selger). Y Det tok oss ca 3 timer å tømme det hele. Det er alltid noe som må fjernes med en mopp og en bøtte, siden vannpumpen ikke kan tømme hele bassenget, da det må være noen centimeter over bakken for at det skal fungere bra.

Hvis det tømmes manuelt, tar det tydeligvis lenger tid. Men du må se på det på den positive siden: det kan være en perfekt unnskyldning for å trene, styrke musklene i armene og svømmehallen, og holde blodsirkulasjonen i hele kroppen aktiv, noe som alltid går bra.

Hva skjer hvis et basseng tømmes?

Med mindre bassenget ditt er avtakbart og du vil lagre det til det gode været kommer tilbake, eller hvis du har et byggeplass som du har trodd at du skal gjøre om til et steinlag (for eksempel), er det ikke lurt å holde det tomt lenge.

I tilfelle det er det avtakbarUansett hvor motstandsdyktig plast det måtte være, til slutt ender det med å bli skadet av solstrålene: det blir tynnere og går i stykker, så for å bruke det igjen må du kjøpe nye deksler. Derfor, hvis du skal tømme den, må du oppbevare den på et sted som er beskyttet mot solen så snart som mulig.

På den andre siden, hvis bassenget ditt er byggetHvis den ikke er vanntett, vil den eksponerte betongen sprekke. Så vi anbefaler ikke at den skal være tom i mer enn en måned.

Bassenger kan tømmes med en pumpe

Vi håper disse tipsene har hjulpet deg.