Skip to content

+10 planter å sette i nærheten av svømmebassenger

7 de juni de 2021

Når de varme temperaturene begynner å gjøre presentasjonen av det som sannsynligvis er en utrolig sommer, øker ønsket om å komme i bassenget. Men hvis du også elsker det hjørnet gi et nytt pregNår du setter planter rundt det, enten i trappen eller ved bassenget, og du ikke vet hvilke du skal sette, har du kommet til rett sted.

Det er mange planter som vi kan sette rundt baderommet. Så mange at vi vil skille dem etter type og gjøre et utvalg slik at du kan velge de du liker best. Og gjør sommerhjørnet ditt til en veldig attraktivt sted for hele familien.

Utvalg av planter for å forbedre personvernet til bassenget

De ideelle plantene for å dekorere bassenget er de som generelt ikke er veldig store bortsett fra trær og bartrær. Hvis vi vil ha mer privatliv, er det best å plassere eviggrønne, klatrende eller nåletrær. For eksempel:

Trær

De mest egnede trærne å legge i nærheten – ikke ved siden av – bassenget er de med ikke-invasive røtter og som ikke blir veldig skitne (eller at det i det minste er lett å fjerne bladene og / eller fruktene som faller), som disse :

Laurus nobilis

Laurellen er et godt tre for å gi privatliv til bassenget

De Laurus nobilis, kjent som laurbær eller laurbær, er et tre eller lite eviggrønt tre 5 til 10 meter høyt. Glasset er veldig tett, dannet av lansettformede og noe aromatiske blader, og det er derfor de brukes mye på kjøkkenet. Den motstår frost ned til -7 ° C.

Ligustrum lucidum

Ligusteren er et eviggrønt tre

De Ligustrum lucidum, kjent som liguster eller liguster, er et eviggrønt tre som når en høyde på mer enn 15 meter. Bladene er motsatte, mørkegrønne og store, opptil 15 centimeter lange. Motstår opptil -18 ° C.

Magnolia grandiflora

Magnolia grandiflora er et tre som produserer blomster og er ideelt for privatliv

De Magnolia grandiflora, kjent som magnolia eller magnolia, er et eviggrønt tre som når 35 meter i høyden og begynner å forgrene seg i lav høyde. Bladene er veldig store, det samme er blomstene, som er hvite og opptil 20 centimeter i diameter. Motstår frost opp til 18 ° C.

Klatreplanter

Klatreplanter er planter som kan brukes til å få en skjerm som garanterer personvernet til området. Men i tillegg til blader, er det mange som også produserer prangende blomster, som disse:

Jasminum officinale

Jasminum officinalis er en ideell klatrer for bassenget

De Jasminum officinale, kjent som vanlig jasmin eller maurisk jasmin, er en eviggrønn klatrer som når 6 meter i høyden. Bladene er sammensatte og har mellom fem og ni grønne brosjyrer. Blomstene er hvite og gir en myk, men veldig behagelig aroma. Motstår frost ned til -4 ° C.

Passiflora caerulea

Passiflora caerulea er en flerårig klatrer

De Passiflora caerulea, kjent som lidenskapsblomst, lidenskapsblomst eller blå lidenskapsblomst, er en eviggrønn klatrer som kan nå 20 meter i høyden. Bladene er palmeholdige, grønne, og blomstene er omtrent 8 centimeter i diameter. Motstår opptil -5 ° C.

Trachelospermum jasminoides

Trachelospermum jasminioides er en klatrer som produserer hvite blomster

De Trachelospermum jasminoides, kjent som stjernejasmin, helixjasmin eller melkjasmin, er en eviggrønn klatrer som når en høyde på 7 meter. Bladene er enkle, ovale til lansettformede og med en vakker mørkegrønn farge på oversiden. Blomstene er hvite og sterkt parfymerte. Motstår opptil -12 ° C.

Barrtrær

Barrtrær er de plantene, vanligvis eviggrønne, som ligner mye på trær (faktisk er de vanligvis inkludert i samme gruppe), men i motsetning til disse produserer de ikke prangende blomster, og bladene er også mye tynnere og læraktige. Nettopp av denne grunn er det visse veldig interessante arter å sette i nærheten av bassenget, som disse:

Abies alba

Abies alba er en flerårig bartre

De Abies alba, kjent som vanlig gran eller hvit gran, er en eviggrønn bartre som når en høyde på mellom 20 og 50 meter. Stammen er søyle, og dens pyramidekrone hvis base når seks meter i diameter. Motstår frost ned til -18 ° C.

Cupressus sempervirens

Cupressus sempervirens er en flerårig bartre

De Cupressus sempervirens, kjent som vanlig sypress eller middelhavssypress, er en eviggrønn nåletre som når en høyde på 25 til 30 meter, selv om den kan nå 42 meter, med en pyramideform. Den produserer ikke prangende blomster, men den produserer frukt, som er kjegler med en diameter på omtrent 3 centimeter. Motstår frost ned til -18 ° C.

Taxus baccata

Taxus baccata er en flerårig bartre og veldig stor

De Taxus baccata, kjent som svart barlind eller vanlig barlind, er en eviggrønn bartre med en maksimal høyde på 28 meter. Bladene er lansettformede, mørkegrønne. Den produserer bærformede frukter med en lengde på omtrent 15 mm, røde i fargen. Motstår opptil -18 ° C.

Utvalg av planter for å dekorere bassenget

Når vi har garantert personvern, kan vi fortsette å dekorere bassenget vårt. Enten vi har land rundt det, eller bygd jord, vil vi velge små planter, ikke mer enn to meter høye. For eksempel:

Cyperus papyrus

Papyrus er en flerårig urteaktig

De Cyperus papyrus, kjent som papyrus, er en flerårig urteaktig plante som danner tette kratt opp til 6 meter høye. Stilkene er tynne, og bladene er veldig tynne og lange grønne. Den motstår frost ned til -3 ° C.

Lavandula

Lavendel er en busk med lilla blomster, ideell for bassenget

Lavandula, kjent som lavendel, er en underbusk eller eviggrønn busk som kan nå en høyde på opptil 1 meter, selv om den tåler beskjæring uten problemer. Blomstene er lavendel, og alt er aromatisk. Den motstår frost ned til -7 ° C.

Phoenix roebellinii

Dvergpalmen er perfekt for å dekorere svømmebassenger

De Phoenix roebellinii, kjent som en dvergpalme, er en palmer med en stamme som når 5 meter, men normalt overstiger den ikke 2 meter. Bladene er pinnate, opptil 140 centimeter lange, og kofferten er tynn. Motstår frost ned til -4 ° C.

Rosebush

Rosenbusken er en tornet busk som gir vakre blomster

Rosenbusker er tornete, vanligvis eviggrønne busker som når en høyde på 1-1,5 meter. Stilkene deres er tornete, og de produserer blomster i forskjellige farger, hvorav mange er duftende. De krever beskjæring, men er ellers gode å vedlikeholde. De motstår frost ned til -12 ° C.

Yucca desmetiana

Yucca desmetiana er en liten busk

De Yucca desmetiana Det er en eviggrønn plante med en enkel stamme som koriøse blader spirer i en rosett av blågrå til burgunderfarge. Det har ingen torner. Den vokser mellom 1 meter i høyden, og motstår opptil -4 ° C.

Naturlige bassenger

Basseng med planter

Du hører mer og mer om naturlige bassenger. Disse typer bassenger skiller seg fra de andre ved hjelp av filtreringssystemet. Vanligvis skilles hva som er baderomsområdet og hva er området der plantene er. De har samme vann, de er i samme basseng, men de er to forskjellige områder. Vannet resirkuleres av en hydraulisk pumpe som leverer næringsstoffene fra badeplassen til plantene. Det er et basseng som ikke vil se krystallklart ut, men i stedet vil ha et naturlig filtreringssystem.

De mest brukte filteranleggene er: Cyperus alternifolius, Typha latifolia, Acorus calamus, Zantesdechiaog andre planter ved elvebredden.

Med disse tipsene kan du nyt sommeren … og bassenget ditt.