Skip to content

Hvordan tørke blader raskt

5 de juli de 2021

Hvis du trenger tørre blader og deretter bruke dem i håndverksprosjekter eller matlaging, det er flere måter å gjøre det på. Og de er alle veldig enkle å gjøre, siden du også kan få det med ting som enten er enkle å få tak i, eller så har du dem allerede hjemme 🙂.

Så hvis du vil vite hvordan du tørker blader raskt, så forklarer vi hvordan du kan nå målet ditt.

Hvordan tørke ark for håndverksprosjekter

hvordan tørke oregano

Hvis du skal gjøre et håndverk, du kan tørke dem på forskjellige måter:

  • Knyt bladene i bunter og legg dem ute i full sol i noen dager.
  • Legg ett stort ark eller flere små ark mellom to papirhåndklær, og legg dem mellom arkene i et leksikon. For å gjøre dem flatere, legg andre bøker eller tunge gjenstander på toppen. Sjekk dem en gang i uken for å se om de er tørre.
  • Mikrobølgeovn et tykt ark mellom doble lag absorberende papir på en plate og en liten kopp vann i 30 sekunder.

For å opprettholde teksturen kan du suge dem i glyserin og vann i 4 dager. Og hvis du vil at de skal opprettholde fargen, er det ingenting som å stryke de friske bladene ved å plassere dem mellom to ark vokspapir og legge et håndkle på toppen. Trykk i 2-5 minutter til den siden har tørket, og vi vil snu den og plassere håndkleet på toppen for å gjenta prosessen.

Hvordan tørke urter

bladsamling

Hvis du trenger løv for å gi dem en kulinarisk bruk, følg dette trinn for trinn:

  1. Det første du må gjøre er å rengjøre dem godt, fjerne smuss.
  2. Legg dem nå på absorberende papir og la dem være der til de ikke lenger har fuktighet. Når det gjelder tykke blader, som rosmarin eller timian, kan du tørke dem ved å binde dem i bunter og henge dem opp ned på et mørkt sted.
  3. Til slutt må du bare oppbevare dem i en lufttett beholder beskyttet mot direkte sollys.

Lag bladskjeletter

bladskjelett

En annen ting vi kan gjøre for å kutte blader raskt er å lage bladskitt. For å gjøre dette må vi velge blader som har mønstre med tykke årer. Dette arket må være sterkt slik at det ikke kan knekke under prosessen. Noen av bladene som faller om høsten og de aktuelle eikebladene er ganske bra for dette. En annen veldig nyttig type blader er de som eføy eller magnolia.

Deretter vil vi fylle en gryte med en liter vann. Du kan bruke en mindre gryte hvis du har færre blader, men du må også redusere vannmengden. Det anbefales å ta på hansker siden blandingen vi skal tilberede kan skade huden vår. Ideelt sett tar du på latex- eller gummihansker før du håndterer resten av ingrediensene. Når vi er ferdige, må vi vaske alt utstyret som brukes i rennende vann. For dette vil vi også gjøre det ved hjelp av hansker.

Å lage dette bladskjelettet vi må tilsette natron eller natriumkarbonat. Vi trenger bare to ss. Takket være påføringen av natron gjør det bladet til en masse og påvirker ikke stammen eller venene. Dette er grunnen til at vi har valgt blader som har veldig markerte årer. Vi legger bladene i potten, og vi vil legge så mange vi kan, så lenge vi enkelt kan fjerne innholdet i potten.

Vi bringer til kokepunktet. En god indikator er at hele blandingen skal boble litt. Bladene skal koke til de er helt oppløst. Vi må bare røre av og til. Avhengig av hva mennene pleide å være bladene vi har tatt, vil det ta litt lengre tid. Noen ganger kan det ta en hel dag, men det vil nok bare ta et par timer. Vann må tilsettes når det brytes ned, eller væsken må byttes ut med en blanding av ferskvann og natron noen få timer for å øke prosessen.

Når vi har lim av bladene, skal vi overføre alle de som går i oppløsning til en gryte i kaldt vann. Vi vil bruke en glassplate til å bake. Vi fjerner hvert ark med en slikkepott og lar det ligge i bakefatet passe på at de ikke er oppå hverandre. På denne måten sørger vi for at de ikke fester seg. Vi bruker en liten og hard rosett for å kunne fjerne massen. Nå skal alle bladene være veldig tynne og ha et lag deigaktig masse på seg. Vi vil forsiktig og tålmodig fjerne denne massen og etterlate bare et nettverk av årer.

Når vi er ferdige, lar vi bladene lufttørke på papirhåndklær eller ved å klappe dem forsiktig og trykke dem mellom boksidene eller i en blomsterpresse.

Tips for å tørke blader raskt

Når du trykker på arkene, har du brukt et materiale som en barriere mellom overflaten på platen og det øverste laget av vokspapiret. Du kan bruke et kjøkkenhåndkle da det er et veldig godt alternativ. Dette fordi det ikke hemmer varmeoverføring, men samtidig som følger, hvilket papir som gir en sterk forsegling og kan presse arkene slik at de blir helt flate.

Bortsett fra natron og natron, kan du også kjøpe glyserin. Alle disse ingrediensene finnes i de aller fleste apotek. Bladene må observeres veldig nøye mens de tørker. Hvis vi bruker en mikrobølgeovn til det vi må se om de begynner å røyke eller bli svarte. Dette er når vi må stoppe prosessen. For å fullføre tørking av bladet, kan du bruke andre metoder som å presse for å unngå å skade bladet og føre til at det brenner i mikrobølgeovnen.

Som du ser er det noen tips for å kunne tørke bladene raskt og med veldig gode resultater. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du tørker bladene raskt.