Skip to content

Hvordan unngå rotrot?

24 de juli de 2021

Et av de vanligste problemene i planter, både innendørs og utendørs, er rotrot. Det er forårsaket av sopp, som er mikroorganismer som sprer seg på fuktige og mørke steder.

Kan noe gjøres for å unngå det? Heldigvis ja.

Hold plantene dine fra å bli syke

Pottet petunia

Du kan ikke 100% forhindre at de blir syke, men det er en rekke triks som kan være veldig nyttige for å holde dem sunne nok, slik at de kan motstå mulige infeksjoner uten for mye problemer. De er som følger:

  • Bruk et underlag som drenerer godt. Røttene må være godt luftet for å kunne utføre funksjonene sine riktig. Av denne grunn anbefales det sterkt å blande torv eller mulch med 20-30% perlit, leire baller, akadama, pimpstein eller lignende. I tilfelle du har kaktus og / eller sukkulenter, kan du bare plante dem på pimpsten.
  • Ikke over vann. Jeg vet, dette er lettere sagt enn gjort. Det er ikke alltid lett å kontrollere vanningen, så du må sjekke fuktigheten til underlaget før vanning, for eksempel å sette en tynn trepinne i bunnen. Hvis det kommer praktisk talt rent ut, betyr det at jorden er tørr og derfor kan vannes.
  • Hvis du har en tallerken under, fjern den 15 minutter etter vanning. På denne måten vil ikke røttene være i kontakt med vannet, noe som hindrer dem i å råtne.
  • Betal det. Om våren og sommeren må planten gjødsles regelmessig slik at den vokser riktig.
  • Gjør forebyggende behandlinger på våren og høsten med kobber eller svovel. Det vil være nok å legge en klype fra tid til annen på overflaten av underlaget.

Hva er symptomene på rotrot?

Du vil vite om plantens røtter rådner hvis du ser det bladene blir gule og visner raskt. Hvis det er en kaktus eller en krasse, vil stammen og / eller bladene bli veldig, veldig myke, til det punktet at de kan ende opp med fullstendig råtten.

Dessverre, Hvis vi har en plante med råtne røtter, er det eneste vi kan gjøre å kaste den.. Det brukes ikke til kompostering.

Alabaster steg

Vi håper du finner det nyttig.