Skip to content

Hvordan vanne frukttrær

26 de juli de 2021

Den rette utviklingen av fruktene vil avhenge av riktig hydrering. Så hvis du vil smake søte epler og sitroner i sin perfekte syre, vær oppmerksom på dette innlegget fordi vi vil hjelpe deg å vite hvordan du skal vanne frukttrær.

Det første du må vite er at når det gjelder unge trær, må vanning være rikelig, men når treet allerede er etablert og godt utviklet, er det mulig å redusere vanning.

Vanningsfrekvens

Sitrontre

Hvis det du leter etter er en streng regel, må jeg fortelle deg at det er på tide å gi opp det, da det er flere faktorer som griper inn i vanning og som du må ta hensyn til når du skal vanne frukttrær.

Det beste du kan gjøre er å ta hensyn til arten du har, da hver art har forskjellige behov. I tillegg vil størrelsen på treet ha innvirkning siden mindre trær trenger mindre vann enn store. Det er også viktig å studere tiden på året fordi de varmeste månedene, som med alle planter, også er de som krever mer vanning ettersom vannet fordamper raskere. Selv om våren er en hyggelig årstid med middels temperatur, er det også en tid med intens utvikling der blomster og frukt blir født, så det er nødvendig å vanne i overflod for å favorisere treets innsats.

Ta til slutt hensyn til jordtypen, siden sandjordene er mer krevende i vann enn de lettere der det er høyere luftfuktighet på grunn av at vannet holdes i lengre tid.

Et tips for å hjelpe vanning? Plasser et lag med mulch ved foten av treet for å holde på vann for mer vannet. På den annen side, husk at hvis du dyrker frukttrær i potter, må du vanne oftere siden vannet holdes kortere tid på jorden på grunn av den lave mengden.

Type vanning

appelsintre

Av alle typer vanning, det beste for frukttrær er lokalisert vanning. Det er fire alternativer for å starte den. Den mest brukte metoden er drypp vanning, som består av en serie emittere som er plassert rundt treet (mellom 4 og 6 avhengig av størrelsen på prøven) og som er ansvarlig for å fukte rotsonen.

Det er også mulig å praktisere vanning med exudation cingtas, et system valgt når det gjelder frukttrær som lever i sandjord siden denne metoden tillater fuktighet å forbli i en stor del av landet.

Til slutt er det vanning av mikrosprinklere, der de impregnerer treet i form av regn.