Skip to content

Hvordan vedlikeholde leirepotter

21 de juli de 2021

Leirgrytene er vakre. Det er sant at de har en noe høyere pris enn plastene, men de er så dekorative at de forbedrer skjønnheten til enhver plante; Jeg insisterer, fra hvem som helst. Enten det er kaktus eller blomster, palmer eller klatreplanter, hvis de er i denne typen containere, kan vi være sikre på at rommet vil se mye bedre ut. Men, Hvordan få dem til å vare i mange år?

Materialet som de er laget med er ganske motstandsdyktig, men over tid kan det sprekke. For å unngå det, Jeg skal fortelle deg hvordan du vedlikeholder leirepotter.

Rengjør den slik at den ser pen ut

Gjennom årene er leirepottene belagt med et hvitt pulver, som absolutt er veldig dekorativt, men hvis det vi er interessert i er å ha dem veldig rene, er det vi må gjøre følgende:

  1. Først og fremst må vi fjerne det mest overfladiske smusset ved hjelp av en rengjøringsbørste. En tannbørste som vi ikke lenger bruker, kan også hjelpe oss.
  2. I en bøtte tilfører vi vann og eddik på 5º, i en andel av en kopp eddik i 3-4 vann i mer eller mindre en time.
  3. Deretter fjerner vi gryten fra bøtta, og i tilfelle det er noen flekker, børster vi den igjen med såpe og vann.
  4. Endelig må vi bare la den stå i solen for å tørke.

Forhindrer sprekker

Å ha det i solen hver dag kan knekke det. For å forhindre at dette skjer er det vi kan gjøre dypp den i kaldt vann i 24 timer utendørs så snart du kjøper den. Med dette enkle trikset vil vi styrke det. Vi vil kunne gjøre det for eksempel en gang i året; på denne måten vil vi få det til å vare mye lenger.

Et annet alternativ er impregner det med olje eller jomfru voks oppvarmet og fortynnet med terpentin i like deler.

Beskytt leirepottene mot dårlig vær

Jeg håper disse tipsene er nyttige for at leirepottene dine skal vare lenger 🙂.