Skip to content

Hvordan velge bonsai-potten?

23 de juli de 2021

En bonsai er et flott lite kunstverk der både den bearbeidede planten og potten sin kombinerer så godt at de får noen av oss til å ha en slik juvel hjemme. Men vi gir ikke alltid viktigheten av komplementet som beskytter røttene til prosjektet vårt.

Når vi går til en barnehage og går til seksjonen av disse plantene, ser vi vanligvis at alle, eller praktisk talt alle, er i samme type mer eller mindre rektangulær keramisk brett, blå eller hvit, noe som ikke er riktig å gjør … Hver og en trenger sitt eget, men Hvordan velge bonsai-potten?

Bonsai-potter

Bonsai-skuffen er det som utfyller det, på en måte, gjør at selve bonsai. Slik at en plante kan vokse sunt i den det må jobbes av mennesket, beskjærer regelmessig både røttene og grenene. På denne måten kan du kontrollere utviklingen av planten mens du lar den se pen ut.

Når vi overfører treet eller busken vår til en brett for første gang, eller når vi har kjøpt en bonsai i en barnehage og vi må transplantere den, vi må ta hensyn til plantens estetikk. Dette betyr at det er viktig at vi velger det brettet som ikke bare fremhever bonsaiens skjønnhet, men også når det kombineres med det, skal det sees på som et harmonisk sett.

Bonsai utstilt

Å velge det er ikke alltid lett. Det er faktisk en ganske komplisert oppgave. Slik at det ikke er slik, Det er en rekke * regler som vi kan ta hensyn til som er:

  • Bredden på brettet skal være rundt 2/3 av treets høyde.
  • Brettets høyde skal være en til to ganger tykkelsen på stokken ved foten.
  • En høyglanset emaljebrett anbefales for trær som allerede produserer blomster.
  • Hvis det er et løvtre, kan både en emaljert og uglaserte brett brukes.
  • For bartrær (furu, sypresser osv.) Skal det brukes uglaserte skuffer.
  • Vi vil velge avrundede brett for trær med et «feminint» aspekt og for trær med mange kurver, og vinklede brett for de med en mer eller mindre rett stamme.
  • Fargen på brettet skal aldri skille seg ut mer enn selve bonsai.

Fortsatt disse reglene de er ikke strenge. Til slutt er det som betyr mest å velge et stort nok anlegg der planten kan ha det bra 😉.

* Kilde: Bonsaiempire.es