Skip to content

Hvordan velge de beste bonsai-artene i henhold til klimaet?

21 de juli de 2021

Klimaet er en faktor som må tas i betraktning når du velger en bonsai. Ikke alle arter kan leve i alle regioner på planeten, så hvis vi ikke ønsker å bruke penger unødvendig på overdreven pleie, anbefales det sterkt at vi vet godt hvilke maksimums- og minimumstemperaturer som er registrert i vårt område, samt prosentandelen av miljøfuktighet. det er slik at vi kan nyte denne kunsten mye mer.

Og det er det at frost raskt kan drepe en Serissa, men likevel er det nettopp det en alm trenger for eksempel for å kunne spire sterkt om våren. Deretter, Hvordan velge de beste bonsai-artene i henhold til klimaet?

Fjellvær

Bartre bonsai

Hvis du bor i fjellet, vil du sikkert være veldig vant til korte og milde somre, ikke mer enn 20 ° C og til kalde vintre med betydelige snøfall. Bonsai fra: hornbjelke, cornel, aske tre, svarte furu, redwoods, Y Eiketrær.

Kontinentalt vær

Japansk lønn bonsai

Denne typen klima er preget av kalde vintre, med snøfall og varme, tørre somre. Regnet er moderat og varierende, noe som bare gjør valget av bonsai vanskelig. Likevel, sikkert vil du ikke ha noe problem med holm eik, lønn, almetrær ei heller med lindetrær.

Middelhavsklima

Oliven bonsai

Det er et klima som er preget av veldig varme somre, 30 ºC eller mer, og milde vintre med sporadisk og svak frost på opptil -7 ºC. Miljøfuktigheten er vanligvis høy gjennom året, avhengig av området, men nedbør er lite, og konsentrerer seg om høst-vinter. Med disse forholdene anbefaler vi å kjøpe oliven, granatepler, johannesbrødtrær, jordbærtrær, sypresser, eller durillos.

Tropisk eller subtropisk klima

Ficus microcarpa bonsai

Hvis du befinner deg i et område der temperaturen holder seg mer eller mindre stabil gjennom hele året, og den er høy (rundt 20 ºC), kan du få flamboyant bonsai, Tabebuia, Ficus eller Enterolobium.

Har du vært i tvil? Legg igjen dem i kommentarene, så svarer vi så snart som mulig.