Skip to content

Hvordan velge kompost for planter å blomstre?

20 de juli de 2021

Blomster er fantastiske: de kommer i forskjellige størrelser, former og farger. Noen har en veldig behagelig parfyme, så mye at så snart du går forbi dem, kan du enkelt oppfatte dem. Men hvordan får du planter til å produsere dem i store mengder?

Det er ikke alltid lett, det er derfor vi må vite hvordan velge kompost for planter å blomstre siden da vil vi sikkert ha glede av dem 🙂.

Phalaenopsis orkide blomster

Planter trenger to makronæringsstoffer for å blomstre, som er fosfor og kalium.. Imidlertid absorberer ikke alle det på samme måte fordi evolusjonen de har fulgt er forskjellig. Således er for eksempel sukkulenter eksperter på å få næringsstoffene fra mineralstein, men de er ikke i stand til å dra nytte av organisk gjødsel, siden det i deres naturlige habitat er svært få dyr og enda færre planter som har våget å vokse under tørkeforhold og varmt. Tvert imot, planter som lever i tropiske regnskoger eller tempererte skoger setter pris på å bli gjødslet med organisk materiale, det vil si med gjødsel, kompost, matrester (egg- og bananskjell, grønnsaker som ikke lenger er spiselige osv.) Fordi disse stedene er full av liv.

Derfor er en av de første tingene vi må gjøre kjenner behovene til planten vi dyrker å vite hvilken type gjødsel vi kan bruke. For det formålet anbefaler vi deg å lese hva vi skal fortelle deg videre.

Hvordan velge kompost slik at plantene mine blomstrer?

Blomster av Durante repens

Avhengig av hvilken plantetype det er, vil en type gjødsel anbefales mer. For eksempel:

  • Sukkulenter: de må betales med mineralgjødsel, for eksempel Blue Nitrofoska eller med en bestemt gjødsel.
  • Orkideer: spesifikke gjødsel må brukes for å få dem til å blomstre.
  • Syreplanter: som japanske lønn eller azaleaer, kan du bruke spesifikk gjødsel eller gjødsle dem med guano.
  • Palmer: anbefales på det sterkeste å bruke gjødsel som guano, egg og bananskall, bortskjemte grønnsaker, benmel og andre organiske produkter.
  • Trær og busker: Det vil avhenge av arten, men jeg anbefaler på det sterkeste å gjødsle dem med gjødsel, som kylling eller geit. Kompost kan også brukes.

I tvilstilfeller, ikke nøl med å kontakte oss 🙂.