Skip to content

Hvordan velge riktig gjerde

1 de februar de 2023
  • Personvern og beskyttelse: Fastslå hva du har som mål å holde inn og ut. Dessuten er staketbredde og avstand viktig; lameller eller plater sammenføyd gir maksimal skjerming, mens gitterpaneler ikke er like private.
  • Fordeler og ulemper med materialer: Enkelte gjerdematerialer krever mer vedlikehold enn andre. For eksempel rangerer ikke kjedekobling høyt på stil, men det er praktisk talt problemfritt og lavt i pris. For tregjerder, velg fra sedertre, redwood eller ACQ-behandlede produkter, men periodisk reparasjon eller maling er nødvendig. Alternativer for plast, vinyl og prefabrikkerte metaller krever lite vedlikehold, men enkelte typer kan se for produserte ut. Murverk og steingjerder kan stå uten tilsyn i generasjoner, men det kan ta så lang tid å betale dem ned.
  • Få det beste utseendet: En grunnleggende guide: stakittgjerder utfyller hus i nykolonial, georgiansk, viktoriansk og Cape Cod-stil; hagevegger av stein, murstein og stukkatur fungerer godt med boliger i engelsk Tudor og Craftsman; og metallrekkverk ser bra ut med stiler som Middelhavet, Spansk/Mission og urban brownstone. Horisontale brett, vertikale brett eller metallgjerder passer til et hus i ranchstil.
  • Sett dine grenser: Vet hvor din eiendom slutter og din nabos begynner. Å plassere et gjerde 1 fot tilbake fra fortauet for å gi plass til å plante blomster, fungerer som en uuttalt gest av velvilje.

Før du angir innleggene dine

  • Kjenn kodene dine: De fleste samfunn har forordninger om høyde, plassering og tilbakeslagskrav for gjerder. Rådfør deg med lokale bygningsmyndigheter først.
  • Stikksjekk underjordiske verktøy: Det er avgjørende å verifisere det som ligger nedenfor. Å reparere en sprukket vannledning er ingen piknik, og å bryte en gassledning kan være farlig.
  • Finn eiendomslinjene dine: Det skal ikke være noen gjetninger her. Hvis du er usikker på omkretsen til hagen din, kan du leie en landmåler for å finne og merke eiendomslinjer.

Finjuster utseendet ditt
De fleste oppussingsbutikker har en rekke gjerdealternativer, sammen med tilsvarende deler. Men hvis du leter etter tilpassede stolpehetter og dekorative finials, spesialiserer selskaper som The Nantucket Post Cap Company, 1-888-758-7678 eller www.nantucketpostcap.com seg på disse komponentene. For karakteristiske portlåser og hengsler, prøv Van Dyke’s Restorers, 1-800-787-3355 eller www.vandykes.com.