Skip to content

Hvordan velge riktig magnolia-tre

20 de april de 2023

Jeg luktet nettopp et sørstatsikon, og det var ikke Elvis. Nei, det var den søte parfymen som kom fra de enorme hvite blomstene til vår innfødte sørlige magnolia. Er en magnolia et godt valg for å plante i hagen din? Det kommer veldig an på hvor mye plass du har. En vanlig sørlig magnolia (Magnolia grandiflora) blir stor – omtrent 60 til 80 fot høy og 30 til 40 fot bred. Det er for stort for en liten hage. Selv om du fjerner de nederste grenene, gjør dens tette skygge og overflaterøtter det umulig å vokse gress under den. Og et stort tre slipper blader – ikke bare om høsten slik løvtrær gjør, men hver dag, 365 dager i året. Jeg husker at jeg som barn så på at bestefaren min politite hagen sin hver morgen under to gigantiske magnoliaer. Han plukket opp blader ved å skyve dem ved hjelp av en trestang med en pigg i enden. Betyr dette at den gjennomsnittlige personen ikke kan nyte denne ikoniske eviggrønne i hagen sin? På ingen måte. Du må bare velge riktig type sørlig magnolia for stedet du har i tankene. Ett av de fire følgende valgene vil være riktig for deg, forutsatt at du har de riktige vekstforholdene.

Typer magnoliatrær

«Edith Bogue»

Hvis du synes det er for kaldt der du bor til å dyrke sørlig magnolia, kan du plukke opp en «Edith Bogue». «Edith Bogue» er sannsynligvis det mest kuldeharde utvalget og kjent for å overleve temperaturer godt under null uten skade. Dette gjør den egnet for planting så langt nord som USDA Zone 5B, men den tar også varmen lenger sør. Det vokser til et pyramideformet tre omtrent 40 til 60 fot høyt og 20 til 30 fot bredt

«Brackens brune skjønnhet»

«Bracken’s Brown Beauty» er favorittutvalget mitt, ikke bare fordi det er omtrent like kaldhardt som «Edith Bogue», men det er også det vakreste av alle. Den danner en tett, kompakt pyramide som er omtrent 30 til 50 fot høy med svært lite åpen plass mellom grenene. Bladene er ekstremt mørkegrønne og blanke over med slående uklar brune undersider. Den blomstrer også i tidlig alder (unavngitte frøplantetrær kan ta 10 år eller mer før de begynner å blomstre).

«Lille perle»

Det mest plantede utvalget, «Little Gem», er et kompakt, saktevoksende lite tre hvis blader og blomster er omtrent halvparten så store som en vanlig magnolia. Det er ikke en dverg, som mange tror, ​​og blir til slutt 20 til 25 fot høy. Den begynner å blomstre i en yngre alder enn noen annen magnolia jeg kjenner. Jeg har sett den blomstre tre fot høy. Den mindre eviggrønne dekorative er flott for dyrking i store beholdere eller for planting som en høy skjerm eller hekk. For å legge til, vil «Little Gem» blomstre av og på hele sommeren og tåler kaldere vintre opp til USDA Zone 7.

«Teddybjørn»

«Teddy Bear» magnolia er en litt mindre versjon av «Little Gem», men med større blomster. Den vokser 15 til 20 fot høy og 10 fot bred og er hardfør mot USDA Zone 7. Dette er mitt # 1 valg for små hager. I likhet med «den lille perlen», gjør «Bamsen» seg godt i store beholdere og er utmerket for planting som en høy skjerm eller hekk.

Southern Magnolia Care

Sørlig Magnolia

Lys

Alle typer Magnolia grandiflora setter pris på mye solskinn, og ikke mye skygge. Så sørg for å plante din på et sted hvor din eviggrønne vil få alle solstrålene den sikkert elsker.

Jord

Southern Magnolia vokser best i jord som er lett sur til et nøytralt surhetsnivå. Jorda må være fuktig, men godt drenerende.

Vann

Mens disse blomstrende prydplantene er tørketolerante etter etablering, krever de litt oppmerksomhet når det kommer til vann. Etter først å ha plantet magnoliaen, sørg for å gi den en god dyp bløtlegging. Deretter, i løpet av den første vekstsesongen, sørg for å vanne den bare for å holde jorden rundt den fuktig. Overvanning kan føre til problemer, så unngå å holde området gjennomvåt. Etter at planten din er etablert, er det bare å vanne når treet ser ut til å kunne trenge en drink – visnende blader, hengende grener osv. er gode tegn på dette.