Skip to content

11 typer magnoliablomster alle sørlendinger bør kjenne til

15 de november de 2022

Tror du at du kjenner magnoliaer? Tenk igjen. Det finnes utallige magnoliaarter, hver med sine vakre, karakteristiske blomster, og vi elsker dem alle. Fra storbladmagnolia til tallerkenmagnolia og alle varianter i mellom, ser vi at vi lengter etter å se blomstene deres og nyte deres søte duft i hagen vår. Så, vet du hvordan du identifiserer alle de forskjellige magnolia-blomstene du ser? De fleste av oss kan velge en klassisk sørlig magnolia, siden deres kremete blomster er allestedsnærværende over hele regionen. Andre er imidlertid sjeldnere. Kan du skille mellom en liljemagnolia og en tallerkenmagnolia? Hva med en stjernemagnolia og en Loebner magnolia? Noen er vanskeligere enn andre, men med litt øvelse vil du bli en magnoliaekspert på kort tid. Bla gjennom disse magnolia-blomstene, og se hvor mange du kjenner igjen fra hagene i ditt område. Husk også å sjekke ut Southern Living«s komplette guide til magnoliatrær for mer informasjon om planting og stell av magnolia.

Bigleaf Magnolia

Magnolia macrophylla

Blomstene til storbladsmagnolia er hvite, med lange blomstersegmenter som ofte er røde. I noen tilfeller er subtile rosa-lilla nyanser tilstede i kronbladene, mens i andre tilfeller kan du finne flekker av dyp lilla-rød nær bunnen av blomsten, der kronbladene møter støvbæreren. Som antydet av navnet deres, har disse magnoliene gigantiske blader som kan vokse alt fra 12 til 36 tommer lange.

Agurk tre

Agurk tre

Magnolia acuminata

Denne magnolia-arten kan vokse til høyder på 60 til 80 fot høy, og i sommermånedene produserer den blomster i nyanser av gult og gulgrønt. «Brenas» har dype gule blomster, «Koban Dori» er kanarigul, og M. acuminata subcordata har store blomster med en sitronaktig duft. Disse trærne dyrkes hovedsakelig for løvet i stedet for blomstene, som vanligvis blander seg inn.

Lily Magnolia

Lily Magnolia

Magnolia lilliflora

Denne magnoliaens vanlige navn – så vel som dets vitenskapelige navn, Magnolia lilliflora—taler til treets grasiøse, tulipanformede, liljelignende blomster, som har langstrakte kronblader som er lilla på utsiden og kremhvite på innsiden. «Gracilis» og «O’Neill» har lilla og rosa blomster.

Loebner Magnolia

Loebner Magnolia

Magnolia x loebneri

Blomstene til den løvfellende Loebner-magnoliaen ligner på stjernemagnoliaen. Disse blomstene er imidlertid plassert lenger fra hverandre på treet, og blomstersegmentene deres, som er formet som stropper, er enda lengre og bredere enn de til M. stellata. «Ballerina» er rødrosa og velduftende, mens «Merrill» har hvite blomster.

Oyama Magnolia

Oyama Magnolia

Magnolia sieboldii

En kompakt løvfellende magnoliaart, M. sieboldii bærer hvite, velduftende, koppformede blomster, på innsiden av disse er det slående rød-og-gull eller karmosinrøde og grønne støvbærere. Etter blomstene dukker det opp rosa ovale frukter, som åpner seg om høsten og avslører slående oransje og røde frø. «Harold Epstein» og «Michiko Regne» produserer semi-doble blomster.

Underkål Magnolia

Underkål Magnolia

Magnolia x soulangiana

Også kjent som «tulipantrær» og «kinesiske magnolia», produserer disse magnolia-trærne velduftende, avrundede, koppformede blomster i nyanser av hvitt, rosa og lilla. De blomstrer fra senvinter til vår, ofte før det løvfellende bladverket dukker opp. «Alexandrina» produserer blomster som har hvite sentre og lilla ytre, «Lilliputian» har rosa og hvite blomster, og «Rustica Rubra» har enorme rødlilla blomster.

Sørlig Magnolia

Sørlig Magnolia

Magnolia grandiflora

Denne eviggrønne magnoliaen, også kjent som sørlig magnolia, kan identifiseres ved sine tykke, blanke blader og store, velduftende hvite blomster. Den blomstrer om sommeren og er statsblomsten til både Mississippi og Louisiana.

Stjernemagnolia

Stjernemagnolia

Magnolia stellata

Denne magnolia-arten produserer karakteristiske blomster med klynger av lange kronblader. Denne typen magnolia er mindre og når høyder på opptil 15 til 20 fot og bredder på rundt 10 til 15 fot når de er fullvoksne. På grunn av størrelsen kan denne variasjonen dyrkes som en større busk eller et mindre tre. «Centennial» har hvite blomster, «Jane Platt» blomstrer rosa rosa, og «Water Lily» produserer rosa knopper og velduftende hvite blomster.

Sweetbay Magnolia

Sweetbay Magnolia

Magnolia virginiana

En annen magnolia som er hjemmehørende i sør, sweetbay magnolia er en mindre og mer kaldherdig look-alike av sin nære slektning M. grandiflora. Den har kremhvite blomster, og blanke mørkegrønne blader. Fordi dette treet bare vil vokse opp til 10 til 20 fot høyt og bredt, er det et flott utvalg for terrasser og border. Dette treet er eviggrønt i mildt kystklima og løvfellende på steder med kaldere vintre.

Paraply Magnolia

Paraply Magnolia

Magnolia tripetela

Blomstene til paraplymagnolia har røde frøkapsler, lilla støvbærere og karakteristiske blomstersegmenter med en grønngul fargetone. De vokser seg store – opptil 10 tommer på tvers – og er dypt duftende.

Yulan Magnolia

Yulan Magnolia

Magnolia denudata

Denne magnolia-arten bærer duftende hvite blomster som har en oppreist form og er formet som tulipaner. Blomstene finnes ofte med en lilla fargetone der blomsten møter stilken. «Double Diamond» er et utvalg med en tyngre samlet blomstring enn resten, noe som gjør den til et vakkert og dramatisk plantevalg.