Skip to content

Hvordan velge sitruskompost?

10 de juli de 2021

Har du noe appelsin, mandarin, sitron eller noe annet frukttre av Citrus-slekten? Da burde du vite det er planter som trenger regelmessig gjødsling, siden det på denne måten unngås at de har kloroseproblemer, samt at de blir svake og blir syke trær. Og man tenker ofte at planter som er på land kan være fine bare med vann og med næringsstoffene de får fra jorden, men det er ikke slik.

Fra det første øyeblikket røttene begynner å absorbere dem, begynner nedtellingen for at landet skal gå tom for dem … med mindre det mottar organisk materiale som, når det spaltes, vil holde det fruktbart. Det er derfor det er verdt å spørre: Hva er den beste gjødsel for sitrusfrukter?

Når må du gjødsle sitrus?

Guanopulveret er veldig bra for lyktetreet

Sitrusfrukter er eviggrønne trær som er veldig favorisert av milde klimaer, uten frost eller veldig svake. På grunn av det, vekstsesongen begynner om våren, når minimumstemperaturen begynner å overstige 10 grader Celsius, og avsluttes om høsten, når den faller under 10-15 ° C.

Når vi tar dette i betraktning, er det sterkt tilrådelig å gjødsle i løpet av alle disse månedene, spesielt om sommeren, siden vi på denne måten får sunne planter, med nok energi til å produsere en stor mengde frukt.

Hva er den beste gjødsel for sitrusfrukter?

Når vi snakker om planter med frukt som er spiselige, er idealet å bruke dem Organisk gjødsel, som kompost, mulch eller guano (få det), siden vi også vil bidra til å forbedre kvaliteten på jorden de vokser uten å skade miljøet eller livet i den.

Men kan det gjødsles med sammensatt / kjemisk gjødsel? Ja, selvfølgelig, men bare hvis instruksjonene angitt på emballasjen følges til punkt og prikke. Og selv om effektiviteten er raskere, er risikoen for overdose mye høyere enn hvis organisk gjødsel ble brukt.

Hva er symptomene på ernæringsmessige mangler i sitrus?

Mangel på jern i bladene

Disse trærne har en tendens til å ha problemer på grunn av mangel på noe mineral / er i jorden, spesielt hvis de dyrkes på leire og kompakte jordarter. For å finne ut hva de mangler, nedenfor, forteller vi deg hvilke ernæringsmessige mangler de kan ha:

  • Svovel (S): bladene blir lysegrønne, og spissene er buede.
  • Bor (B): bladene blir gule og deformerte, og de yngre får en brunfarget tone.
  • Kalsium (Ca): veksthastigheten reduseres, og planten mister kraft.
  • Kamp (P): lavere produksjon av blomster, og overdreven vekst av fruktene som i tillegg har mindre juice.
  • Jern (H): bladene blir gule og etterlater venene godt synlige.
  • Magnesium (Mg): bladene, spesielt de gamle, blir gule og fruktene forblir små.
  • Mangan (Mn): uregelmessige gule flekker vises på unge blader.
  • Nitrogen (N): bladene blir gule og holder seg små.
  • Kalium (K): gamle blader rynker og krøller seg, og frukt når ikke sin opprinnelige størrelse.

For å unngå dem, anbefales det å bruke forskjellige organiske gjødselstoffer, men uten å blande. det vil si at vi tilfører en måned et lag guano som er veldig rikt på hovednæringsstoffene (N, P, K), en annen måned legger vi til benmel som er rik på kalsium osv. Uansett, hvis du er i tvil, kontakt oss 🙂.