Skip to content

Hvordan velge trær for bonsai

25 de juli de 2021

Bonsai er veldig spesielle miniatyrkunstverk, siden i motsetning til de andre, denne det er et verk som aldri vil bli ferdig. Selv om det er vanskelig å få et tre til å leve på et brett gjennom hele livet, at det også blomstrer og er sunt, er det en ting vi kan – og vi må, spesielt hvis vi er nybegynnere, gjøre før vi kjøper den frøplanten som vi skal jobbe.

Og det er ingenting annet enn å observere det godt: størrelsen på bladene, bevegelsen av stammen, utviklingen av røttene, dens styrke. Dermed er sjansene for at vi ender opp med å få et fantastisk miniaturtre veldig, veldig høye. La oss se hvordan du velger trær til bonsai.

Eurya Bonsai

Selv om vi i dag finner planter i bonsai-brett som de eldgamle mestrene uten tvil ikke ville se gunstig ut, er realiteten at dette er en verden i utvikling. De grunnleggende teknikkene opprettholdes, men egenskapene som et tre må ha, er ikke bare de som var nødvendige før, men også nå er det lov å jobbe med litt forskjellige arter. Uansett, hvis du ikke har mye erfaring, anbefaler jeg at du følger »normene» til Classical School of Bonsai, som bestemmer at de må ha:

  • Små blader, som de av Ficus, Acer, Sitrus eller bartrær.
  • En definert stil, det vil si at stammen må ha bevegelse, og dens grener må utvikle seg på en slik måte at den minner oss om et tre i naturen. Mer informasjon om stiler her.
  • En treaktig koffert minst 2 cm tykk (jo mer jo bedre). Sukkulente og urteaktige planter er ikke tillatt.
  • Sunt rotsystemdet vil si at den ikke må ha svarte eller råtne røtter.

Ficus microcarpa bonsai

Når vi vet dette, kan vi gå til en barnehage for å velge vårt fremtidige arbeid. Hvis du ikke finner noen som har de nevnte egenskapene, bør du selvfølgelig ikke bekymre deg. Du kan alltid kjøpe den du liker best, plante den i et dørslag med akadama i ett år for å gjøre kofferten tykkere, og etter den tiden begynne å jobbe med grenene.

Kos deg med å jobbe med treet ditt 🙂.