Skip to content

Hvordan vite om planten min brenner

23 de juli de 2021

Selv om det er mange planter som må plasseres i full sol slik at de kan vokse riktig, uten å tvinge stilkene til å utvikle seg på en overdrevet måte slik at de kan fange lys, er det ikke få ganger det, så snart vi kjøper en , neste dag finner vi henne med brannskader forårsaket av stjernekongen.

Dette, selv om det vanligvis skjer spesielt når vi tar dem ut, kan det også skje inne i huset når vi plasserer det ved siden av et vindu. Dette er tilfelle, det er viktig å oppdage hvordan vite om planten min brenner for å forhindre at den skjer, sannhet? Men i tillegg til det, skal vi forklare hva vi kan gjøre, for i tilfelle det allerede er svakt, kan du gjenopprette det.

Hvorfor brenner planter?

Vanne plantene.

Å ta vare på planter er fantastisk, men selvfølgelig, når du finner dem brent eller syk, er det ikke det samme. Vi vil alle gjerne alltid ha en hage eller et hus som er spektakulært dekorert med blomster og andre, men å være levende vesener, de også de kan ha forskjellige problemer gjennom hele livet.

En av de vanligste er solbrenthet, enten ved direkte eksponering (å sette planten utenfor) eller indirekte (gjennom et vindu). De kan også lett brenne hvis vi heller vannet på plantene selv og ikke på bakken når vi vanner, slik at forstørrelsesglasseffekten kan oppstå, det vil si solstrålene når den treffer væsken, forårsaker forbrenning.

En annen årsak til forbrenninger er de som er forårsaket av frost. Alle planter har sin egen rustikk. Noen motstår kulde og hagl uten problemer, men det er andre som bare føler det kult litt og har dårlig tid. Når vi skal anskaffe en, er det alltid viktig å spørre om det kan dyrkes i utlandet i vårt område.

Sist, En annen grunn til at forbrenninger kan oppstå, skyldes overflødig gjødsel. Det er sant at de trenger næringsstoffer for å kunne vokse, men et overskudd av mat skader dem like mye som om vi aldri befruktet dem. Du må være veldig forsiktig med gjødsel og lese nøye instruksjonene som er angitt på emballasjen, ellers risikerer vi å gi dem mer enn røttene deres kan assimilere.

Hvordan vet du om de brenner?

Fern i hagen

De vanligste brannsymptomene er følgende:

  • Utseende av gule eller rødlige flekker og senere brune på bladene.
  • Planter kan stå uten blader.
  • Blomsterknoppene åpnes ikke, selv om de har utviklet seg godt.
  • Veksten stopper, noe som skjer spesielt når problemet skyldes overflødig gjødsel.
  • Bladene visner eller blir deformerte.
  • Kantene på bladene ser ut som brente.
  • Rotsystemet er svekket, og med det, den luftige delen av plantene (stengler og blader), som vil føre til utseende av skadedyr.

I alvorlige tilfeller kan vi miste dem. Heldigvis kan vi gjøre noen få ting for å unngå det.

Hvordan unngå å brenne?

Røde blomster i åkeren

Å ha sunne planter er ikke en enkel oppgave. Må kontrollere vanning og ikke overdriv med kompost. Det er også praktisk at vi vet hvor de kan vokse bedre, om de er utendørs eller innendørs. Så i tillegg til rådene vi har gitt deg så langt, anbefaler vi at, selv om du skaffer deg en plante som du vet må utsettes for stjernekongens lys, som kikader eller kaktus, legg den i halvskygge en stund, bortsett fra om de har vokst i full sol.

Ideelt sett bør den være på dette stedet i minst en måned, og gradvis plassere den i et område der lys når den mer direkte.

Hva skal jeg gjøre for å gjenopprette en brent plante?

Schefflera arboricola plante

Hvis vi har funnet en brent plante når vi går til hagen eller terrassen, vi må gjøre følgende:

  • Klipp – hvis du kan – de berørte delene med en saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.
  • Beskytt den mot solen ved å plassere den i et halvskyggefullt område eller ved å legge et skyggemaske over den, og innendørs hvis problemet har vært kaldt.
  • Vann med regn, osmose eller destillert vann slik at overflødig kompost beveger seg bort fra røttene.

Burns gjør at planter ikke ser veldig pene ut, men med disse tipsene vil de komme seg 🙂.