Skip to content

Hvordan vokse og ta vare på Peperomia Rubella

24 de februar de 2021

Peperomia rubella er et unikt, lite saftig potteplante fra Jamaica. Ofte sammenlignet med hoyaer, har peperomia planter kjøttfulle blader og minimale pleiekrav.

Navnet Peperomia Rubella [pep-er-ROH-mee-uh ROO-bel-u] kommer fra gresk opprinnelse, peperi (pepper) og homoios (ligner), noe som tyder på at bladene ligner små paprika. Rubella (litt rød) refererer til bladene på undersiden, som har en vakker rød nyanse.

Blomsterpigger på Peperomia Rubella | AfroBrazilian-Wikimedia CommonsDen flerårige Peperomia rubella tilhører Piperaceae plantefamilien. Familien deler Piper-slektene, inkludert pepperplanter og vinstokker.

Selv om røde hunder er dyrket for sitt løvverk, blomstrer det.

Noen ganger ser du Peperomia Rubella referert til som Red Trailing Peperomia. Mens denne plantearten kan vokse rett opp, begynner den å vokse når stilkene vokser tunge nok til å legge seg.

I slekt: Hva er de mest populære Peperomia-variantene?

Peperomia Rubella Care

Størrelse og vekst

Peperomia Rubella-anlegget er liten, det er en flott husplante. Den har små grønne blader og kaster løpere fra bunnen av stammen for å vokse bredt.

Som et resultat blir planten 4-6 ″ høy, og faller deretter over som et vintre. Den fortsetter å vokse så lenge miljøet tillater det.

På grunn av sine naturlige viningstendenser vokser Rubella Peperomia best i en hengende kurv. Kurver gjør det mulig for Rubella å vise de røde fargene fra løvverkets underside.

Blomstring og duft

Rubella Peperomia produserer små, grønnhvite blomsterpigger om sommeren. Spikene ser ut som tentakler som stikker ut av plantens blader og har ikke en duft.

Lysforhold og temperatur

Innendørs holder Peperomia Rubella i indirekte belysning. Direkte sollys kan skade planten. Prøv å forhindre at sollys fra ettermiddagen treffer planten.

Utendørs, gi Rubella delvis skygge. Medium eller sterkt lys oppmuntrer til vekst. Prøv igjen å unngå potensielt skadelig direkte ettermiddagssollys.

Peperomia Rubella er hjemmehørende i Jamaica, og vokser best i fuktige klimaer. Det anbefales USDA Hardiness Zone 10-11. De trives i terrarier, gjør det bra som en innendørs plante, og lager en vakker utendørs plante.

Anlegget trives i klima med et fuktighetsområde på 60-90%.

Generelt sett overlever de i de fleste innstillinger med kontrollert temperatur. Uansett innendørssituasjonen, prøv å holde temperaturen mellom 60 ° – 80 ° Fahrenheit eller 15,5 til 26 grader Celsius.

Vanning og fôring

Peperomia Rubella har en tendens til å være kresen med å vanne. Det er følsomt for overvanning. Planter vil begynne å visne og skrubbe på løvet hvis de ikke behandles.

For å unngå dette, la rubella planter tørke mellom vanning. La 1/3 av pottejorden tørke før du vanner igjen.

Undervann er ikke så mye et problem siden de tykke, kjøttfulle bladene beholder mye fuktighet.

Hvis du ønsker å øke veksten, kan du prøve et av disse tre gjødslingsalternativene:

  • Vannløselig gjødsel
  • Gjødsel med langsom frigjøring
  • Organisk gjødsel

Når du bruker gjødsel, les og følg instruksjonene.

Jord og transplantasjon

Peperomia Rubella foretrekker fuktig jord. Når du plukker ut en potteblanding, skal den beholde fuktighet og renne godt. Jorda liker ikke å være gjennomvåt.

Jordens pH bør være i området 6 til 7,5 for å oppnå optimal planteliv.

Rubella Peperomia trenger ikke repotting på grunn av sin vinlignende natur. Hvis du må repotere, bruk en gryte med dreneringshull og trapp opp en grytestørrelse. Ellers vil den forbli lykkelig i sitt opprinnelige hjem.

Oppfrisk jorden hver vår, repot med noen få år for å holde plantene på optimal helse.

Pleie og vedlikehold

Fordi Rubella spirer ny vekst fra stilkenes base, kan den bli ganske urolig hvis den ikke beskjæres. En rask løsning er å beskjære planten når du føler at den går ut av hånden.

Hvordan forplantes Peperomia Rubella

Planten forplanter seg fra hvilken som helst spissskjæring, stengel eller bladskjæring. Den beste sesongen for å forplante rubella er om våren eller sommeren. Dette er årstidene det er i aktiv vekst.

Ved forplantning skal spissskjæringen ha et voksende tips med minst to blader. For størrelse, hold deg til rundt 6 ″ tommer stiklinger.

Lær mer om Hvordan formere Peperomia planter

Peperomia rubella skadedyr, sykdommer eller problemer

Vanlige problemer med peperomia involverer melkeboller, stygge flekker, bladdråpe og rotrot.

Mealybugs ikke spar Peperomias. Disse hvite, bomullslignende klumpene samles under bladene og rundt bladakslene.

Cercospora bladflekk dukker opp som hevede sorte eller solbrune områder under bladene.

Ring Spot-virus har lyse eller mørke ringer, noe forvrengning og / eller stunting på plantens blader. Dessverre er det ingen måte å bekjempe dette viruset på.

Den eneste løsningen er å ødelegge den infiserte planten og desinfisere verktøy som brukes i prosessen.

Klorose er bladene gulner og mister sin grønne farge. Den gule fargen er ofte knyttet til kalium- og / eller nitrogenmangel.

Kontroller gjødsel for å sikre at den er rik på disse to næringsstoffene for å unngå dette problemet.

Hvis Peperomia Rubella har ekstrem bladfall, er det sannsynlig på grunn av:

  • Ekstreme temperaturer
  • Befruktningsproblemer
  • Vanntett jord

En plante med vanntett jord:

  • Dropper blader
  • Er mer utsatt for rotrot
  • Inviterer uønskede sopp

Følg jord- og vanningsinstruksjonene, og du bør ikke ha noen problemer med Peperomia Rubella.