Skip to content

Hvordan vokser du en rosa prinsesse Philodendron

20 de februar de 2021

Philodendron Pink Princess en hybrid med Philodendron erubescens (fil-oh-DEN-dron er-yoo-BESS-kens) i blodlinjen. Det er et klatrende, etterfølgende medlem av plantefamilien Araceae. Erubescens kommer fra Sør- og Mellom-Amerika.

Vanligvis er disse tropiske staudene gode potteplanter.

Nærbilde av broket Philodendron Pink PrincessPlantenes slektsnavn, Philodendron, kommer fra gresk og betyr treelskende da disse plantene i naturen vanligvis klatrer i trær i naturen.

Den spesifikke epitet, erubescens, betyr rød eller rødmer. Dette beskriver de rosa flekkene og fargen på plantens blader og blomster.

Du finner andre erubescens-hybrider som selges under flere vanlige navn:

  • Imperial Red Philodendron
  • Red Leaf Philodendron
  • Red Emerald Philodendron

Philodendron Pink Princess er en unik Philodendron-variant og blir noe av en online sensasjon blant plantesamlere.

Kjøper Vær forsiktig! Ikke forveksle «Philodendron Pink Princess» med en annen philodendron som vanligvis selges under navnet «Pink Congo.»

De Rosa prinsesse Philodendron er verdsatt for den naturlig forekommende rosa fargen og olivengrønne løvverk. Pink Congo viser rosa løvverk som er unaturlig produsert og ikke vil vare.

Pink Princess Philodendron Care

Pink Princess Plantestørrelse og vekst

Philodendron-planten i naturen kan være en veldig aggressiv klatrer, som når en høyde på 60 meter og kan helt gå tilbake til epifytisk vekst. Når det holdes som et husplante, er det lite sannsynlig at det vil klatre eller løpe lenger enn 12 «fot.

Løvverket er det viktigste telefonkortet til Pink Princess Philodendron. Denne viningplanten produserer store, voksagtige grønne og rosa blader som kan bli 9 «tommer lange og 5» tommer brede.

Undersiden av bladene kan være bronse eller kobberfarget. De øvre sidene av Pink Princess Philodendron er noen ganger mørkegrønne flekker med rosa og noen ganger blandet rosa og grønt.

variegation of the pink princessvariegation of the pink princess leaves | Logees YoutubeDenne kombinasjonen er det som forteller deg at du har en ekte Pink Princess.

Philodendrons med helt rosa blader selges ofte som «Pink Congo.» Denne rosa effekten er forårsaket av kjemisk injeksjon, og planten vil vokse ut om noen måneder og etterlate deg en vanlig grønn filodendron.

Blomstring og duft

Philodendrons er aroids. Dette betyr at de reproduserer seg gjennom en blomsterstand som kalles spathe. De fleste tenker på denne strukturen som en blomst, men det er den ikke. Det er faktisk et spesielt modifisert blad som beskytter plantens spadix.

Hvis du utforsker denne strukturen med et forstørrelsesglass, vil du oppdage at det er veldig små blomster på spadixet i midten av spatjen. Disse vil overgå til frø hvis de pollineres.

Lysforhold og temperatur

Som alle filodendroner liker Pink Princess sterkt indirekte sollys eller filtrert lys. Et østvendt eller vestvendt vindu er et godt valg, bare vær sikker på at direkte sollys ikke faller på bladene.

Hvis du oppbevarer det i et sydvendt rom, må du sørge for å holde Pink Philodendron godt borte fra vinduet, slik at det får sterkt, indirekte lys, men ikke de harde direkte solstrålene.

Planter som får for mye sollys vil utvikle gule blader. Hvis dette skjer, flytt anlegget ditt til et sted der det ikke får for mye sollys.

Disse tropiske staudene liker en jevn temperatur mellom 60 ° og 84 ° Farhenheit. Beskytt planten din mot varme eller kalde trekk. Ikke plasser den i nærheten av en varmeapparat eller en radiator eller på et sted der den vil motta kald luft fra et klimaanlegg.

Vanning og fôring The Philodendron Pink Princess

Når den øverste tomme av jorden føles tørr, gi Pink Princess en grundig vanning. Hell vann gjennom underlaget til det renner ut avløpshullene i bunnen. På denne måten vil du vite at alle røttene får rikelig med vann uten å stå i vann.

Som med de fleste tropiske planter, elsker Pink Princess høy luftfuktighet. Det er lurt å tåle planten din daglig, sette den på en rullesteinsbrett med litt vann og / eller holde en luftfukter i nærheten. Hvis du bruker en luftfukter, må du sikte på 40% fuktighet.

TIPS: Å holde potteplanter i en gruppe, tett sammen, er en naturlig måte å øke luftfuktigheten på.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Gjødsel en gang i måneden med en balansert fortynnet flytende gjødsel gjennom vekstsesongen (vår til tidlig høst). Ikke gjødsle i det hele tatt om vinteren.

Vær forsiktig så du ikke gjødsler for mye, da dette kan føre til opphopning av mineralsalter i jorden. Gjødselsaltene vil brenne plantens røtter og stunted vekst.

Soil Potting Mix & Transplanting

Husk at disse plantene kan bli helt epifytiske i naturen, så de vil gjøre det bra med en jordløs blanding. Gi dem også noe å klatre på som en coco coir totem.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Philodendron Pink Princess har et rikt, fuktig, pustende, lett, godt drenerende underlag. Det beste vekstmediet bør være sphagnummose eller torvmos basert på en høy andel orkideunderlag og / eller perlit.

Repot filodendronen din årlig når den er ung og liten. Når den modnes og vokser seg større, kan du komme unna med å repotte annethvert år.

Disse plantene liker ikke å være rotbundne, de setter pris på en betydelig større pott på tidspunktet for repotting. Den nye potten skal være 1 ″ – 2 ″ inches større enn den nåværende potten.

Vann planten grundig før du potter igjen, og gi den en hviledag før overføringen. Dette vil bidra til å redusere sjansen for stress.

Fjern planten din fra beholderen forsiktig, og rengjør røttene til all gammel jord forsiktig. Inspiser røttene og beskjær dem som ser ut til å være skadet eller syke. Sunne filodendronrøtter skal være fleksible og lyse, ikke mørke og grøtaktig.

Fyll den nye potten halvveis med fersk pottejord og plasser planten forsiktig. Fyll ut planten rundt med frisk potteblanding og trykk den forsiktig ned for å feste planten på plass.

Gi anlegget en grundig vanning.

vanning rosa prinsesse plante | Logees YouTube

Pleie og vedlikehold

Regelmessig beskjæring vil kontrollere plantene som vandrer vekst og oppmuntre til en busket vekstvaner. Den beste tiden for beskjæring er om våren og / eller om høsten.

Klipp bort døde, ødelagte eller gulfargede blader. Sørg for å bruke et skarpt skjæreredskap og foreta rene kutt på det punktet der bladene kobles til stilkene.

Hvis du ser at nye blader vokser i ren rosa i stedet for brokete grønne og rosa, beskjær planten tilbake til det punktet hvor bladene vokser broket.

Hvordan formidle rosa prinsesse Philodendron

Som alle Philodendron er Pink Princess lett å forplante fra stikklinger. Trim av stammen rett under en node der bladene vokser. Forsikre deg om at hver skjæring har tre eller fire sunne, flettete blader.

Legg stiklingene i en krukke eller en vaske med vann. Bytt ut vannet hver 2-3 dag. Du bør se nye røtter vises i løpet av et par uker.

Når røttene er noen centimeter lange, kan du plante skjæringen i sin egen gryte med et passende underlag og begynne å behandle den som en moden plante.

Du kan også forplante filodendroner gjennom rotdeling.

Hvis planten din har flere stammer som vokser fra rotkulen, kan du bare dele rotkulen i to og plante de resulterende to plantene i to potter i stedet for en.

Rosa prinsesse Philodendron skadedyr eller sykdommer

Vær forsiktig med overvann, og la aldri jorden forbli fuktig i lengre tid. Overdreven vanning vil føre til gulfargede blader og rotrot.

Hvis den øverste 1 ″ eller 2 ″ tommer jord forblir for våt, kan soppmugg også bli et problem.

Svekkede, overvannede planter er også utsatt for vanlige skadedyrs skadedyr som bladlus og melblomst.

Anses Philodendron Pink Princess som giftig eller giftig?

Saften av filodendroner inneholder kalsiumoksalatkrystaller.

Dette stoffet er ganske giftig og kan forårsake alvorlig hudirritasjon ved kontakt og magesmerter ved inntak.

Anses den rosa prinsesseanlegget som invasiv?

Ingen type filodendron er oppført som invasiv; Vær imidlertid oppmerksom på at denne planten formerer seg lett, og at den er ercens foreldre er en kraftig produsent i sitt opprinnelige habitat.

Philodendron Pink Princess har ikke de samme aggressive tendensene som andre Philodendrons. De fleste planter med farger er ikke så kraftige vokser.

Foreslåtte bruksområder for rosa prinsesse Philodendron

I de fleste klimaer vokser Philodendron Pink Princess ganske enkelt som et veldig attraktivt husplante. Hvis du bor i tropiske omgivelser, kan det være et veldig eksotisk og fargerikt tillegg til hagen din.

I et temperert klima kan planten ha en vår- og sommerferie under et tre utendørs, men sørg for å ta den inn før temperaturen synker om høsten.

Lær mer om Pink Princess Plant

Philodendron Pink Princess Guide skrevet av Georgia Laurette beskriver historien, pleietips, anatomi og mer … en fantastisk ressurs.

For mer besøk: https://www.georgialaurette.com/shop/pppguide

Sjekk ut vår Philodendron Pink Princess spørsmål og svar artikkel.

Hvor kan du kjøpe Pink Princess?

The Pink Princess er en varm eiendom i innendørs planteverden. Å finne en kan være en utfordring.

En av de største produsentene av Pink Princess Philodendron er Gabriella Plants. Gabriella er også en utmerket online kilde for uvanlige planter. Besøk Gabriella Plants online.