Skip to content

Hvorfor bærer ikke sitrontreet mitt frukt

4 de juli de 2021

Sitrontreet er et veldig, veldig produktivt tre. Hvis det er sunt, kan det bære så mye frukt at grenene kan knekke på grunn av ikke å støtte vekten. For å forhindre at det skjer, anbefales det å beskjære det, siden det på denne måten garanteres en litt mindre men høyere kvalitet.

Imidlertid er det nysgjerrig fordi noen ganger tar vår elskede plante bare blader og vokser, men ingenting annet. ”Hvorfor bærer ikke sitrontreet mitt frukt?” Spurte vi oss selv. Vi vil, årsakene er mest sannsynlig å finne i omsorgen vi gir den.

Når bærer sitrontreet frukt?

Sitrontreet er et flerårig frukttre

Men før du går inn i saken, må du vite svaret på dette spørsmålet, siden det er mulig at treet ditt ikke gir sitroner bare fordi det ikke er sesongen. Vel, sitrontreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon, er et eviggrønt tre (heller et lite tre siden det vanligvis ikke måler mer enn 5 meter) det blomstrer om våren og bærer frukt kort tid etterpå, om sommeren og utover høsten.

I alle fall kan det i dag høstes når som helst på året hvis været tillater det, men det vil være fra mai til oktober (på den nordlige halvkule) når de fleste fruktene skal høstes.

Hvor lang tid tar det før et sitrontre bærer frukt?

En annen grunn til at sitrontreet ditt ikke bærer frukt, kan være fordi det er ungt. Et tre fra frø vil ta gjennomsnittlig 5 år, mens det blir podet, vil det ta kortere tid: rundt 2 eller 3 år etter at transplantatet er utført. Men dette er på ingen måte en eksakt vitenskap.

Hvorfor produserer ikke sitrontreet mitt sitroner?

Om treet ditt tar mer eller mindre tid å bære sitroner, vil avhenge av mange faktorer. Hvis vi har utelukket alder, la oss se hva de andre er og hva vi skal gjøre for å få den til å bære frukt:

Vær

I varme klimaer, hvor det ikke er frost, men det ikke er ekstreme maksimumstemperaturer (40 ° C eller mer), kan det bære frukt tidligere enn forventet og lenger.. For å gi deg en ide, i mitt område, hvor sommeren kan være veldig varm (temperaturer over 35 ° C og minimumstemperaturer på 20 ° C eller høyere) og med milde kilder og vintre, produserer sitrontrærne sitroner nesten hele året. Men i kaldere områder vil de bare gjøre det sommer-høst eller bare om høsten.

Likevel bør du vite at sitrontreet tåler temperaturer godt mellom 40 ° C og -7 ° C (i en kort periode). Det er faktisk en av de mest kalde hardføre sitrusfruktene som er kjent. Men ja i ditt område faller temperaturen under -7 ° C, du må beskytte den i det minste med et frostsikkert stoff (til salgs) eller i et drivhus.

Vann og næringsstoffer

Sitrontreblader er sårbare for skadedyr

Sitrontreet det er ikke et tre som tåler tørke. Nå skal heller ikke bakken oversvømmes, siden den ellers vil råtne. Av denne grunn, hvis det blir vannet når det er nødvendig, og hvis det også blir befruktet under veksten, er det mulig at starten på fruktproduksjonen blir litt tidligere.

Hvordan vite at sitrontreet mangler eller har overflødig vann og / eller trenger næringsstoffer? For disse symptomene:

  • Mangel på vann: bladene blir gule og spissene tørker til de faller; hvis den har blomster, avbryter de; veksten stopper.
  • Overskudd av vann: de nedre bladene blir gule og faller; nye blader som vokser kan bli brune; blomstene faller; jorden ser veldig komprimert ut, den kan til og med bli grønn.
  • Du trenger næringsstoffer: i dette tilfellet blir bladene gule, men venene forblir grønne. Dette skjer mye når det dyrkes i alkalisk jord, siden røttene ikke kan få jern og / eller mangan.

Hva kan man gjøre? Vi vil, Hvis du trenger vann, vil vi selvfølgelig gjøre vann. Du må helle vann i den til jorden er godt gjennomvåt. På samme måte må vi øke vanningsfrekvensen, i det minste midlertidig (når temperaturen synker og / eller det begynner å regne oftere, vil det være viktig at vi justerer denne frekvensen slik at den ikke har problemer).

Hvis det som skjer er at du har overflødig vann, vil det være nødvendig på den ene siden å avbryte vanningen i noen dager; og på den andre, utfør en del soppdrepende behandling, siden disse mikroorganismene liker veldig fuktige omgivelser, og kan skade sitrontreet alvorlig. I tillegg, hvis vi har den i en gryte, vil det være tilrådelig å fjerne den og pakke rotkulen (røttene) med absorberende papir i en dag, slik at den har bedre sjanse for å komme seg.

Og endelig, Hvis du trenger næringsstoffer, vil vi gjødsle det med en sitrusgjødsel følge bruksanvisningen (få den). Men ikke bare det: hvis jorden den vokser i er basisk, vil det være veldig, veldig viktig at vi fortsetter å gjødsle det med det produktet hver vår og hver sommer, da dette vil forhindre at det skjer igjen.

Rom

Med plass mener vi det du kan ha i en gryte eller i en hage. Trær dyrket i containere tar vanligvis lengre tid å bære frukt enn de som dyrkes på land. På samme måte, hvis røttene allerede har okkupert hele potten, vil veksten avta, og også produksjonen av sitroner vil bli forsinket.

Av denne grunn, Hvis vi har den i en gryte, er det nødvendig at den har en økende størrelse hver så ofte (2-3 år). Sitrontreet kan dyrkes i en beholder og bære frukt uten problemer, men hvis det er for lite, vil utbyttet ikke være det vi ønsker. På samme måte må du legge et passende underlag, som dette de for eksempel selger.

Skadedyr

Hvis skadedyr har en tendens til å angripe det, vil det ta lengre tid å bære frukt. De vanligste i sitrontrær er: bomullsmelblomst, bladlus, bladgraver og edderkoppmidd. Alle av dem, bortsett fra gruvearbeiderne, er sappesugere, som finnes på undersiden av bladene, spesielt i de ømme. Når det gjelder gruvearbeidere, er det å grave tunneler inne i bladverket og ødelegge det.

Hvordan fjerne dem? Det anbefales å gjøre det med produkter som kiselgur (til salgs), kaliumsåpe (til salgs) eller neemolje (til salgs). Disse er naturlige, så de vil ikke skade miljøet. Men hvis vi ser at de har spredd seg mye, er det best å velge spesifikke insektmidler, som disse som du finner i lenkene: for ,, og for.

Sykdommer

Alternativ er en soppsykdom

Når sitrontreet lever i veldig fuktige omgivelser og / eller når det blir vannet for mye, blir det sårbart for visse sykdommer:

  • Alternariose: det er en sykdom som overføres av Alternaria-soppen når treet har for mye vann. Symptomene ligner på overvann, nemlig: bladene blir gule, brune flekker dukker opp og faller til slutt.
  • Penicillium: det er en sopp som forårsaker utseendet på hvite flekker med grønne toner på skallet av fruktene.
  • Psoriasis: det er forårsaket av et virus som forårsaker kaste av barken, noen ganger også forårsaker tannkjøttsykdom.
  • Virus og viroider: det er hovedsakelig to: exocortis som forårsaker vertikale sprekker og vekter på bagasjerommet, så vel som dvergisme; og tristhetsviruset som overføres av bladlus og som forårsaker for tidlig bladfall og svekkelse av treet.

Hvordan behandle det? Hvis sykdommen er forårsaket av en sopp, må treet behandles med et soppdrepende middel.. En effektiv og naturlig er kobber (du kan få det), som skal drysses rundt bagasjerommet og vannes. Men hvis det er veldig svakt, er det mer tilrådelig å velge et kjemisk soppdrepende middel, som f.eks.

I tilfelle av virus, kan dessverre ingenting gjøres, bare rykke opp det berørte treet og brenne det.

Hva om ingenting fungerer?

Hvis det uansett hvor mye vi tar vare på sitrontreet, fremdeles ikke bærer frukt, selv om det er riktig alder, kan vi fortsatt gjøre noe annet: gjødsle den med en gjødsel som stimulerer blomstringen, det vil si produksjon av blomster. For eksempel er denne de selger økologisk, så den kan brukes selv i økologisk jordbruk.

Hvis du velger å bruke den, vi må slutte å gjødsle den med sitrusgjødsel, siden ellers vil vi legge til for mye kompost, og vi kan miste den.

Har det tjent deg? Jeg håper at med disse tipsene vil sitrontreet bære frukt.