Skip to content

Sitron tre skadedyr og sykdommer

20 de juli de 2021

Hvilke er de sitrontre sykdommer? Sitrontreet er et av de mest elskede frukttrær i frukthager: det er en sitrus som produserer et stort antall frukt, som har en behagelig nok syrlig smak til å gi en utsøkt smak til forskjellige retter. I tillegg krever det ikke spesiell oppmerksomhet, selv om det kan ha noen andre problemer.

Men hva er skadedyrene og sitrontre sykdommer? Og enda viktigere, hvis mulig, hvordan blir de kurert?

Vi anbefaler at du har et sitrontre på 4 sesonger. Kjøpe det !!

Sitron tre skadedyr

Minelayer

Minador, en av sykdommene i sitrontreet

Sitrontreet kan angripes av et gruvearbeid, som hovedsakelig påvirker de unge bladene. Dette insektet danner gallerier når det mates. Følgelig brune flekker vil dukke opp og bladene vil vinde opp til de er ferdige og faller.

Det kan bekjempes med Neem olje.

Bladlus

Bladlus, et av skadedyrene på sitrontreet

Bladlus vises når det er høy luftfuktighet og temperaturen holder seg over 15 ° C. De er veldig små insekter, mindre enn 0,5 cm lange, det de tennes på blomsterknopper og knopper. Dermed kan treet ikke utvikle nye blader, og fruktene ender med å utvikle deformasjoner, noe som betyr at de ikke kan konsumeres.

Det kan forhindres ved å spraye planten fra tid til annen, men hvis du allerede har bladlus, Det vil være nødvendig å behandle det med Neem Oil.

Bomullsmeldyr

Mealybug på sitrontre

Bomullsblomstene elsker sommer; det vil si høye temperaturer og et tørt miljø. I disse månedene er det mange planter som utnytter det gode været for å vokse så mye de kan før kulden kommer. Men enhver feil i dyrking vil føre til at disse parasittene påvirker sitrontreet, finne dem på undersiden av bladene og på stilkene.

Du kan bekjempe det ved å lage dette organiske insektmidlet:

  • Bland like deler vann og apotekalkohol i en og en halv flaske.
  • Tilsett deretter en liten (kaffe) skje med oppvaskmaskin.
  • Dekk til flasken, og rør godt for å blande.
  • Til slutt fyller du en sprøyte og behandler sitrontreet ditt.

Rød edderkopp

Rød edderkopp

Rød edderkopp Det er en midd på omtrent 0,5 cm rød farge som favoriseres av det varme og tørre miljøet om sommeren. Den produserer spindelvev takket være hvilken den kan gå fra ett blad til et annet. Selv om det ikke er et ekstremt farlig skadedyr, svekker det planter sterkt fordi det spiser på cellene deres.

For å unngå det og / eller for å kontrollere det, Det anbefales å bruke en gul kromatisk felle som du vil plassere nær treet. I tilfelle pesten er utbredt, er det best å behandle med akaricider, eller med Neem Oil hvis vi foretrekker å bruke naturlige produkter.

Sitrontre sykdommer

Alternaria alternata

Alternaria alternata

Det er forårsaket av Alternaria-soppen. Det er preget av å svekke treet til det forårsaker død av både bladene og stilkene. Raskt fremover, så det er viktig å forhindre ved å unngå overflødig vanning.

Tristhetsvirus

Det er den mest alvorlige sykdommen som sitrusfrukter kan ha, fordi er i stand til å drepe dem i løpet av noen få uker eller måneder. Den spres hovedsakelig av bladlus, og forårsaker et bredt utvalg av symptomer, for eksempel blomstring utenfor sesongen, treets svekkelse, liten eller ingen vekst.

Det er ingen kur. Dessverre når et tre har dette viruset, må du kutte det ned og brenne det.

Exocortis

exocortis

Det er en sykdom forårsaket av sitrus exocortis viroid (CEVd) som det forårsaker utseende av skalaer og vertikale sprekker i barken, så vel som gule flekker på de grønnere skuddene og dverget.

Den eneste behandlingen som finnes er kutt ned det berørte treet og brenn det slik at den ikke kan overføre sykdommen til andre prøver. Som et forebyggende tiltak må du kjøpe virusfrie sitrontrær og transplantater som ikke er utsatt for eksokortis og bruke desinfiserte beskjæringsverktøy.

Penicillium

penicillium i oransje

Det er den typiske grønnaktig eller hvite formen som sees på falt frukt. Det er forårsaket av soppen Penicillium italicum, hvilken får sirkulære støpeflekker til å vises på skallet. Heldigvis er det godt behandlet med soppdrepende stoffer som består av kobber.

Psoriasis

psoriasis

Det er en sykdom som overføres av et virus som forårsaker utseende av skalaer på grener, stammekvister. I Spania er det ikke dødelig, men i andre land kan det avslutte treets liv om noen måneder.

Du kan intuitere at sitrontreet ditt har blitt påvirket hvis du oppdager uregelmessige områder, hvis skorpen ser ut til å være løsrevet og / eller hvis den har gummose (tannkjøttutskillelse).

Det er ingen endelig kur; imidlertid kan du skrape av de syke områdene sent på våren og belegge det med 65% Zineb.

Andre problemer

Sitrontreet er en relativt motstandsdyktig sitrus, veldig lett å ta vare på som gir en stor mengde frukt. Noen ganger kan det imidlertid ha andre problemer som ikke har noe med skadedyr eller sykdommer å gjøre, men med en eller annen forsømmelse som vi har hatt.

Så du vet hva du skal gjøre Nedenfor forteller vi deg hva er de andre problemene du kan ha, og hvordan du kan løse dem:

  • Gule laken: hvis de grønne nervene blir sett, skyldes det mangel på jern, som kan gis raskt med gjødsel rik på dette mineralet; Ellers får treet mer vann enn det trenger, og derfor må vanningsfrekvensen reduseres.
  • Blader som mister farge: mangel på lys. Plasser i et lysere område for å gjenvinne sin naturlige farge.
  • Bladfall: De kan være av forskjellige årsaker, for eksempel en plutselig temperaturendring (for eksempel den som oppstår når du tar den fra barnehagen til hagen din), på grunn av å være utsatt for trekk, på grunn av mangel på vann eller på grunn av til naturlig død (bladene har en begrenset forventet levealder, så de faller når de blir nye). I prinsippet er det ingen grunn til å bekymre seg for mye. Du må bare holde sitrontreet godt vannet, og legge en mulch av blader eller furubark hvis du nylig har hatt det, og det er det. Hvis du har den innendørs, må du holde den borte fra trekk slik at situasjonen ikke forverres.
  • Planten vokser ikke: hvis den er i en gryte, er det fordi røttene har gått tom for plass, og det er på tide å transplantere den til en annen minst 4 centimeter bredere om våren, når temperaturen, både maksimum og minimum, er over 15 ° C; hvis den er i hagen, er det mest sannsynlig at den mangler kompost. Ettersom fruktene har kulinarisk bruk, bør du bruke organiske produkter, som planteetende gjødsel eller guano, for å gjødsle treet ditt.

Forhåpentligvis kan du glede deg over sitrontreet ditt 🙂. Og hvis du trenger et nytt sitrontre, kan du kjøpe det herfra.