Skip to content

Hvorfor blir bartrær brune?

21 de juli de 2021

Å ha en barrhekk i en hage er noe veldig, veldig vakkert, så vel som praktisk. Ved å ha et kort, men tett løvverk, tillater de oss å nyte stedet med mer sikkerhet og privatliv; for ikke å nevne at de bidrar til å redusere støy.

Noen ganger går imidlertid ikke alt som det skal, og det er da vi lurer på hvorfor bartrær blir brune. Hvis du er bekymret for plantene dine, kan du oppdage det hva som skjer med dem og hva du kan gjøre for å prøve å løse problemet.

Sopp

Phytophthora sopp på bartre

Sopp er de viktigste morderne på barrhekker. Mer spesifikt phytophthora og seridium. I det første tilfellet, bladene tørker i områder fra innsiden og ut, mens i det andre, barken blir rødbrun og sprø. Seridium produserer også cankers (sprekker eller ringer) i treet.

Hvilken er behandlingen? Det er flere ting vi kan gjøre, som er:

  • Gjør behandlinger med soppdrepende midler, med Fosetil-Al som anbefales, hver 20. dag, unntatt om vinteren.
  • Bruk beskjæringsverktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.
  • Vann og gjødsle når det er nødvendig, og unngå vannlogging og overdose.
  • I tilfelle planten dør, unngå å plante den samme arten og desinfiser jorden med soppdrepende middel som nevnt, og la om mulig hullet være åpent i minst 1 år.

Mangel på magnesium

Når en bartre begynner å tørke ut spissene, mangler den nesten helt sikkert magnesium. Den mest effektive måten å forebygge og kurere er ved å bruke et produkt de selger som »Anti-brune bartrær», som er en gjødsel som gir magnesium, nitrogen og svovel.

Den påføres ved sprøyting, enten tidlig om morgenen eller i skumringen, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.

Vanningsproblemer

Mangel på vann

Planten tørker opp fordi den er tørst eller fordi jorden ikke holder på fuktighet. Det er vanlig hos nylig transplanterte unge bartrær. For å forhindre og / eller løse det, du må vanne når det er nødvendig, mye oftere i den varmeste sesongen. For at vannet ikke skal gå tapt, må det lages et tre med samme jord rundt planten.

Overskudd av vann

Når overvannet, eller når jorden har dårlig drenering, røtter kan råtne i løpet av få dager. Dessverre er den eneste mulige behandlingen forebygging, kontroll av drenering før du planter planten og forbedrer den. Du har mer informasjon i denne artikkelen.

Plassmangel

Dette problemet forårsaker de samme symptomene som mangel på magnesium og andre næringsstoffer. Barrtrær som plantes tett sammen, tørker ut fordi de rett og slett ikke har plass til å vokse.

Å gjøre? Det er veldig viktig å vite hvilke dimensjoner arten vi vil plante vil nå, og hva er minimumsavstanden mellom eksemplarer. Hvis de allerede er plantet, må noen fjernes.

Kald

Barrtrær

Selv om det ikke er veldig hyppig, kan barrtrærne være unge eller har blitt beskyttet på et eller annet tidspunkt, kan de ende med spissene på de brune bladene. Dette burde ikke bekymre oss for mye: hvis arten er motstandsdyktig, vil de komme seg om våren.

Har du vært i stand til å finne ut hva som skjer med bartræren din?