Skip to content

Hvorfor blomstrer ikke granateplet mitt?

5 de juli de 2021

Granateple er et veldig motstandsdyktig og tilpasningsdyktig frukttre med veksthastighet er ganske rask. Den kan dyrkes i alle typer hager, enten de er små, mellomstore eller store, da røttene ikke er invasive i det hele tatt. I tillegg vil de vakre blomstene dekorere stedet hver vår.

Men hva skal jeg gjøre hvis blomstene aldri ser ut til å blomstre? Hvis du lurer på hvorfor granateplet mitt ikke blomstrer, nedenfor vil du vite mulige årsaker og hvordan du kan løse dem.

Grunnleggende egenskaper ved granateple

Granateple er en plante som motstår tørke

Granateple Det er et piggete, løvtre eller busk som kan nå en høyde på 5-6 meter. Stammen forgrener seg nesten fra basen, selv om den kan beskjæres for å la den være uten grener opp til en viss høyde, og ha den mer som et tre. Det kan til og med jobbes som bonsai (spesielt dvergvarianten, hvis vitenskapelige navn er Punica granatum var. Nana).

Bladene er enkle og lansettformede, måler mellom 1,5-7 centimeter lange og 0,8-2 centimeter brede, og har en blank grønn farge. Blomstene blomstrer om våren og har en diameter på mellom 3 og 4 centimeter. Frukten er det vi kjenner som et granateple, og den har en sfærisk form, rødlig i fargen og måler mellom 5 og 12 centimeter.. Innvendig er det flere frø på ca 12-15 x 5-7mm.

Under hvilke forhold lever den?

Det er en plante hjemmehørende i Iran og Tyrkia, men den har blitt naturalisert i Middelhavsområdet. Den dyrkes uten problemer på steder der klimaet er tropisk, subtropisk og temperert, siden den støtter temperaturer på opptil 40 ° C og -12 ° C.

Det favoriserer varme og motstår tørke. Granateple er også en prydbuske, som kan plantes i dårlig jord. Så lenge det er i direkte sollys og har litt ledig plass til å vokse, vil det være greit.

Hvorfor blomstrer den ikke?

Granatepleblomster blomstrer om våren

Det er flere grunner til at et granateple kanskje ikke blomstrer. Før vi gjør noe, må vi identifisere det.

Mangel på direkte lys

Granateple, hvis vitenskapelige navn er Punica granatumDet er et tre som, for å vokse godt og blomstre, må utsettes direkte for solen. Hvis den er i halvskygge, inne i huset / drivhuset, eller beskyttet på en eller annen måte, vil den ikke kunne produsere blomster fordi den mangler energi.

Å være en heliofil plante, er idealet at den begynner å motta virkningen av stjernekongens stråler fra den er en frøplante, eller hvis den er en skjæring, fra det øyeblikket den har rotfestet. På denne måten vil den ha en riktig utvikling, blomstre med helse og produsere frukt.

Å gjøre?

Sett det i et lysere område. Jo før jo bedre. Hvis du aldri har hatt solen før, må du selvfølgelig akklimatisere deg litt etter litt slik at bladene ikke får brannskader. For å gjøre dette må du først venne deg til å motta 1-2 timer direkte lys om dagen. Etterpå kan du øke eksponeringstiden litt etter litt.

Er ung

Alder er en faktor som må tas i betraktning. Dverg granateple (Punica granatum var. Nana) er et tre som blomstrer tidlig, med 1-2 års alder; i stedet den normale varianten (Punica granatum) det tar omtrent 5 eller 6 år hvis du får vann regelmessig. Når en plante produserer blomster for første gang, kan vi generelt anta at den er klar til å produsere sine egne frukter og dermed bidra til å skape nye generasjoner.

Men for å komme til det øyeblikket er det viktig at de fullfører ungdommen først, for å produsere blomster, frukt og frø er det mye energi som trengs. En energi som, når granateplet er ungt, bruker det til å vokse.

Å gjøre?

Gi deg den omsorgen du trenger: direkte sol, regelmessige vanninger gjennom året, og gir noen bidrag av organisk gjødsel om våren og sommeren.

Mangler plass

Hvis vi har et granateple i samme potte i lang tid, vil det komme en tid da det ikke vil være i stand til å vokse videre. Selv om jeg er i en blomstringstid, hvis røttene ikke har plass til å vokse, vil ikke planten kunne produsere blomster.

Dette kan også skje hvis du vokser i hagen, men har asfaltert jord noen få centimeter fra stammen. Røttene krever plass til å utvikle seg, samt luft, vann og næringsstoffer.

Å gjøre?

Hvis den er pottet, Den skal plantes i en annen som måler omtrent 7-10 centimeter i diameter og dypere enn den du har nå. På samme måte må den beholderen ha hull i bunnen, siden granateple er en plante som ikke motstår vannlogging. I tillegg trenger du ikke å legge en plate eller brett under den, da vannet vil forbli stillestående og røttene vil råtne.

Hvis den er plantet i hagen, må du fjerne noe av den asfalterte jorda. De ville være å la skitt komme fra bagasjerommet til minst 40 centimeter.

Det gjenoppretter etter en drastisk beskjæring

Granateplet kan beskjæres, men i moderasjon. Hvis den for eksempel er 3 meter høy, trenger vi ikke å forlate den med 1 meter på en gang fordi vi mest sannsynlig vil miste den. Og er det når den beskjæres mye, vil planten forbruke energi og prøve å komme seg, det vil si å helbrede sårene og gå videre, ikke å blomstre.

Men hvis det er slik at før disse sårene er forseglet, kommer noe mikroorganisme inn (sopp, bakterier, virus), vil utvinningstiden være lengre. Dette er sjelden for granatepler, men kan ikke utelukkes.

Å gjøre?

Under disse forholdene trenger granateplet vann fra tid til annen for å holde det hydrert. Også det anbefales å behandle det med et multifunksjonelt soppdrepende middelSiden hvis det har sopp, kan du holde dem i sjakk. Du kan kjøpe den.

Granateple er en løvfellende plante

Med disse tipsene vil granateplet blomstre raskere enn senere.