Skip to content

Hvorfor blomstrer ikke planten min

21 de juli de 2021

Blomstene er så vakre at vi gjerne vil se dem hele året. De lyse og munter fargene gjør ikke bare hjemmet vårt veldig annerledes, men også vårt daglige. Når de mangler, blir de savnet.

Og dermed, hvis vi lurer på hvorfor planten min ikke blomstrer, må vi finne ut hva som skjer å kunne ta de nødvendige tiltakene slik at den kan produsere dem igjen. Og for det skal vi hjelpe deg.

Har ikke plass

Potte Crassula ovata plante

Når vi anskaffer oss en plante, er det heller ikke noe av det første vi må gjøre transplanter den til en større gryte O vel legg den på et sted i hagen hvor røttene kan vokse jevnt. Når er den beste tiden å gjøre det? Om våren, selv om vi kan utføre denne oppgaven om høsten hvis vi bor i et område med et mildt klima.

Hvis vi lar tiden gå, vil det komme en tid da jorden vil gå tom for næringsstoffene, og planten vil rett og slett ikke kunne fortsette å vokse. Av denne grunn, Hvis vi aldri har satt den i en større beholder, eller hvis den allerede er minst 20 centimeter høy, og vi vil føre den til hagen, er det på tide å gjøre det.

Mangel på næringsstoffer

Like viktig som vanningen er abonnenten. Planter må få regelmessig tilførsel av næringsstoffer for å vokse og selvfølgelig blomstre.. Enten det er i en gryte eller på bakken, er det en god ide for oss som omsorgspersoner å sørge for at du får alt du trenger.

Så det, de må betales gjennom hele vekstsesongen, unntatt kjøttetende planter hvis røtter ikke er forberedt på å absorbere den mengden næringsstoffer. Men også, om høsten og vinteren, vil vi hjelpe dem mye hvis vi gjødsler dem med organisk gjødsel, slik som gjødsel eller ormstøp.

Plager og sykdommer

Bladlus på planten

Spesielt i de varme månedene av året kan plantene ha skadedyr og sykdommer som hindrer dem i å produsere sine dyrebare blomster. Bladlus klamrer seg for eksempel til unge stilker og blomsterknopper, og forhindrer dem i å åpne seg; eller California rød lus som vi kan finne i alle de ømme delene av planten, noe som svekker den sterkt.

På den annen side, hvis vi vanner for mye, kan sopp spre seg. Av denne grunn er det nødvendig å gjennomgå den daglig og kontrollere vanningen for å kunne behandle den raskt.

Lav temperatur

For å kunne blomstre planten hun trenger temperaturen for å være ideell for henne, og det er ingen frost. Dermed blomstrer pelargoner bare hvis minimumstemperaturen er over 15 ° C, mens tropiske planter trenger minst 25 ° C.

Hvis det ikke blomstrer og det er kaldt, er det ingenting å bekymre seg for. Han vil gjøre det når været er bedre. 😉

Det er en ung plante

Ofte når vi får en plante uten blomst, har vi veldig travelt med å blomstre, noe som er helt normalt. Men vi må være tålmodige. Hvis vi tar godt vare på den og gjødsler den, vil de vakre blomstene før eller siden spire.

Kopi av Copiapoa hypogea i blomst

Vet du allerede hvorfor planten din ikke blomstrer? 🙂