Skip to content

Hvorfor er det mygg på planter?

3 de juli de 2021

Mygg er et av de mest irriterende insektene i … vel, i verden. Det er veldig ubehagelig å være ute, nyte friluftsliv og måtte gå inn igjen slik at du ikke blir bitt. Selv om det finnes avstøtningsmidler som kan brukes, er de ikke alltid så effektive som emballasjen sier. Men enda mer ubehagelig er å finne dem blant plantens blader, for det er da du innser at fokuset på problemet kan være i hagen din.

Det er noe som har skjedd med meg, og det er en opplevelse jeg ikke anbefaler noen. Av denne grunn, Jeg skal snakke med deg om hvorfor det kan være mygg på plantene, og alt du kan gjøre for å fikse det.

Hvorfor har planten mygg?

Soppmugg skader planter

Mygg er veldig favorisert av varmen. I tempererte områder er det om våren og spesielt om sommeren når de hekker og utvikler seg raskest. Men hvis vinteren er spesielt varm, med maksimumstemperaturer på minst 15 grader, er det mulig å finne dem også.

Men bortsett fra de høye temperaturene, er det viktig å vite at de elsker fuktighet. Faktisk, eggene etterlates i pytter, bøtter, bassenger uten klor, … kort sagt, hvor som helst der det er stillestående vann, selv i oppvasken som vi legger under grytene. Og det er at larvene spiser på nedbrytende organisk materiale, men også på plantens rothår, noe som gjør dem veldig svake siden, som om det ikke var nok, kan patogene sopper komme inn gjennom disse mikrosårene. dem mye trøbbel.

Så hvis vi for eksempel har en Venus flytrap som vi har satt en tallerken på, er det mulig at en voksen mygg vil legge eggene sine der, i vannet. I tillegg må det tas hensyn til det hvis steiner plasseres på underlaget, er myggavl også favorisertettersom jorda tar lengre tid å tørke ut.

Hva er myggen som påvirker planter mest?

Selv om det er mange typer mygg, er de som mest skade planter kjent som soppmugg eller maltmugg. Selv om den trenger fuktighet for å kunne avle, er vannbehovet ikke så høyt som tigermyggen. Hunnen av denne sorten legger rundt 300 små, langstrakte egg, som en gang klekker ut, blir langstrakte larver med gjennomsiktig farge og senere blir pupper i omtrent 6 dager. Etter den tiden vil de være voksne, og syklusen starter på nytt, som varer omtrent 28 dager.

Det er lett at det er i pottene som blir vannet for mye, så vel som i de områdene i hagen der vannet forblir stillestående. Derfor er det avgjørende å iverksette tiltak slik at de ikke skader planter eller mennesker.

Hvordan fjerne mygg fra planter?

Hvis vi ser at plantene har mygg, må vi handle raskt. Ettersom vi vet at disse insektene elsker fuktighet, er det vi vil gjøre følgende:

  • Stopp vanning: hvis plantene motstår tørke, som de med middelhavsopprinnelse eller sukkulenter, vil vi midlertidig slutte å vanne. Og dette er veldig viktig hvis vi vil at larvene skal dø.
  • Senk potten i et basseng med vann: Det høres kanskje motstridende ut, men hvis vi har planter som ikke støtter tørke, men som gjør med fuktighet, er et hjemmealternativ å gjøre det, fylle en beholder med vann og sette gryten i den. Hvis vi lar den stå der i en halv time, så lar den renne og venter på at jorden tørker før den vanner igjen, problemet kan være løst.
  • Behandling av planter med insektmidler mot mygg. Det er flere alternativer her: sette klissete feller (til salgs), bruke kjemiske insektmidler (til salgs) eller lage vårt eget hjemmelagde produkt. Mer informasjon.

Hvordan lage et hjemmelaget insektmiddel for mygg?

Å gjøre det, vi trenger rett og slett 1 liter vann og 200 gram kamille. Vi setter kamille i vannet, inne i en liten gryte, og vi tenner ilden slik at væsken koker. Når den gjør det, slår vi den av, filtrerer løsningen ved hjelp av en sil, og til slutt venter vi på at den skal avkjøles litt, i det minste til den er ved romtemperatur.

Når du er ferdig, vil vi ha vårt hjemmelagde insektmiddel klart til bruk, noe vi vil gjøre ved å sprøyte / sprøyte jorden. På denne måten vil myggen forsvinne.

Hvordan forhindre mygg på planter?

Lavendel er en lav busk som avviser mygg

For å forhindre mygg på planter er det viktig å unngå overflødig fuktighet. Av denne grunn, vi må kontrollere risikoen; det er, ikke vanne mer enn det som er strengt nødvendig. Hvis vi er i tvil om når vi skal gjøre det igjen, må vi sjekke fuktigheten på jorden. Dette er noe som kan gjøres med en digital fuktighetsmåler, eller til og med med en enkel trepinne, siden når vi fjerner den fra underlaget hvis vi ser at den har mye festet jord, kan vi vite at vi ikke trenger å vanne selv når det er vått.

En annen ting som vi ikke må glemme er den av tøm oppvasken vi har under grytene etter hver vanning. Dermed vil vi forhindre at larvene etterlater seg i dem, og forøvrig vil vi også kunne minimere risikoen for at røttene til plantene våre råtner.

I tillegg, det er veldig interessant å dyrke myggavvisende planter, slik som lavendel, anti-mygg geranium, citronella, peppermynte, basilikum, salvie, rosmarin eller kattemynte. Alle disse gir fra seg en aroma som driver bort disse insektene, men de er også veldig enkle å ta vare på siden det de trenger er sol, godt drenert jord og moderat vanning.

Og med dette er vi ferdige. Jeg håper at du nå kan eliminere og / eller forhindre mygg på plantene dine.