Skip to content

Hvorfor er det viktig å betale?

23 de juli de 2021

Planter trenger en serie makro- og mikronæringsstoffer for å vokse og utvikle seg ordentlig. Disse næringsstoffene absorberes gjennom røttene, som utvikler seg under bakkenivå. Uten denne maten hadde de vanskelig for å klare seg.

Imidlertid glemmer vi ofte å gjødsle det som forårsaker det progressive tapet av disse viktige næringsstoffene. Og dermed, det er viktig å vite viktigheten av abonnenten. På denne måten vil vi forhindre at de får problemer på grunn av dårlig ernæring.

Betydningen av å betale

Alle plantevesener trenger fremfor alt tre makronæringsstoffer:

  • Nitrogen (N): viktig for vekst.
  • Kamp (P): favoriserer modning av blomster og frukt, og forbedrer utviklingen av røttene.
  • Kalium (K): er den som er ansvarlig for transport av næringsstoffer, og tillater også dannelse av mer motstandsdyktige vev.

Likevel kan vi ikke glemme mikronæringsstoffer, som kalsium, magnesium eller jern. Uten dem begynte plantene å gulne og ville ikke blomstre så ofte eller så regelmessig. Så, det er viktig å betale regelmessig slik at vi på denne måten kan nyte sunne planter.

Hva er den beste sesongen for abonnenten?

Organisk gjødsel for planter

Svaret på det spørsmålet kan faktisk være ganske enkelt eller veldig komplisert. Hvis du bor i et område der klimaet er mildt, og selv om det er frost, er de veldig svake (ned til -4 ° C), kan du betale hele året, med tanke på at bare høst og vinter skal brukes gjødsel med langsom frigjøring. Omvendt, hvis du bor i et område der vinterklimaet er kaldt, kan du bare betale om våren og sommeren.

Hyppigheten vil variere avhengig av gjødsel i seg selv og den aktuelle planten, men generelt, hvis det er en pulverformig organisk gjødsel, bør den tilsettes en gang i måneden, og hvis den er flytende en gang i uken eller hver femtende dag. For å vite dette nøyaktig, er det viktig å alltid lese etikettene på beholderne for å sikre at de får riktig mengde kompost.