Skip to content

Hvorfor er plantene mine gule?

22 de juli de 2021

Å gi best mulig pleie for en bestemt plante er noen ganger ikke lett. Vi kan sette det på et sted hvor det blir for mye sol, eller vi kan vanne det med en type vann som har for mye kalk.

Når du gjør det, kan det som uten tvil er det mest synlige symptomet, og som vanligvis bekymrer oss mest, vises: gulfarging av bladene. Så hvis du lurer på fordi plantene mine er guleSå skal jeg fortelle deg mulige årsaker og hva du bør gjøre for å forbedre dem.

Vi tror ofte at plantebladene blir gule fordi de mangler et essensielt næringsstoff, jern, som forårsaker jernklorose, men sannheten er at det er andre årsaker som må tas i betraktning:

Overdreven eller mangel på vanning

Vannkanne av metall som vanner et appelsintre

Begge ekstremene er veldig skadelige for planter, spesielt de første. Hver gang vi er i tvil, er det veldig viktig sjekk jordfuktighet, enten ved å sette inn en tynn trepinne (hvis den kommer ut med mye klebende jord når vi fjerner den, vil vi ikke vanne), eller veie potten en gang vannet og igjen etter noen dager (ettersom våt jord veier mer enn tørr, denne vektforskjellen kan tjene som en veiledning).

Eksponering for direkte mot solen

Thelocactus tulensis-prøve

Hvis vi kjøper en plante i et barnehage, der de hadde den i et drivhus, som vi vet er solrik, og vi plasserer den direkte i et område der den vil bli utsatt, det er lett for brannskader å vises eller bladene til gule.

For å unngå det, du må avsløre det litt etter litt: de to første ukene en eller to timer med direkte sollys, de neste fjorten dager tre eller fire timer, … og øker eksponeringstiden gradvis. Denne tilpasningsprosessen skal begynne tidlig på våren, når solen ennå ikke er veldig sterk.

Kalkholdig vann og / eller jord

Vann

Acidofile planter (japanske lønn, magnolia, gardenia, etc.) når de blir vannet med vann som inneholder mye kalk, eller når de har blitt plantet i en jord med pH som er høyere enn 6, blir de umiddelbart gule.

Av denne grunn er det veldig nødvendig å vite på forhånd behovet for planten vi ønsker å anskaffe; selv om vi allerede har en acidophilus, kan vi få den til å se vakrere ut vanner den med regn eller forsuret vann (det vil si å fortynne væsken av en halv sitron i en liter vann), å plante den i sure underlag (pH 4 til 6) og gjødsling med en gjødsel for denne typen planter.

Dårlig drenering

Leiregulv

Hvis vi har en plante plantet i et land med dårlig drenering, det vil si veldig komprimert, kan bladene bli gule. Slik at dette ikke skjer Vi kan forbedre kvaliteten ved å gjøre plantehull noe større for å fylle den med universelt voksende substrat blandet med perlit, for eksempel.

I denne artikkelen har du mer informasjon om det.

Mangel på kompost

Gjødsel for planter

Det er den vanligste årsaken. Hver plante trenger nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), som er de grunnleggende makronæringsstoffene for å kunne vokse, utvikle seg og holde seg godt; men også Det er viktig at vi sørger for at vi gir dem andre næringsstoffer, som jern, magnesium, kalsium, molybden, etc.. Hvorfor?

Fordi på samme måte som mennesker ikke bare kunne holde seg sunne med vann og hamburgere (for eksempel), planten kan heller ikke se veldig sunn og pen ut med NPK alene. Av denne grunn anbefaler jeg å bruke organisk gjødsel, som guano, algeekstrakt (ikke bruk for å gjødsle sure planter, heller ikke ofte fordi den har en veldig høy pH), eller andre som gjødsel når det er mulig.

Det må tas i betraktning at sukkulenter (kaktus, saftige og caudiciforme planter) må betales med mineralgjødsel som Blue Nitrofoska; orkideer med en spesifikk gjødsel for dem, og kjøttetende planter skal IKKE befruktes da røttene deres bokstavelig talt kan brenne.

Vi håper det har vært nyttig for deg 🙂.