Skip to content

Hvorfor har planten min gule blader?

24 de juli de 2021

Det er ingenting som å ha en sunn plante, med blader av riktig farge, ikke sant? Noen ganger kan det imidlertid oppstå problemer som får det til å se det samme ut. En av de vanligste symptomene du kan ha er guling av bladdelene. Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene?

Det første er å finne årsaken. Det er flere grunner til at planter kan ha gule blader, og ikke alle løses på samme måte. Så det, la oss se hvorfor bladene har begynt å endre farge og hva som kan gjøres for å fikse det.

Mangel på noe mineral

Klorotisk blad

Når planten ikke finner alle mineralene den trenger, vil du umiddelbart se at bladene begynner å gulne slik at nervene kan bli veldig synlige som du kan se på bildet ovenfor. Normalt skyldes det vanligvis mangel på jern eller magnesium. Hvordan differensiere det?

 • Jernmangel: manifesterer seg først på unge blader. De blir gule, bortsett fra nervene som forblir grønne.
  Det løses og forhindres ved å gi planten jernchelater regelmessig.
 • Mangel på magnesium: de første bladene til gule er de eldste, og starter mellom venene og kantene.
  Det løses ved gjødsling med gjødsel rik på magnesium regelmessig.

Har vært kald

Selv om du kjøper en plante som kan leve uten problemer i ditt område, noen ganger kan det skje at etter vinteren ender vises gule flekker på bladene, spesielt hvis de hadde det i barnehagen i et drivhus eller litt beskyttet.

I disse tilfellene er det bedre å ikke gjøre noe. Med vårens ankomst vil den produsere nye og sunne blader.

Eksponering for utkast

Monstera innendørs

Hvis du har en plante innendørs i et gjennomgangsområde eller i et rom der det er trekk, kan det skje at tuppen av bladene blir gule. I alvorlige tilfeller kan hele det berørte bladet tørke ut.

For å unngå det, det er viktig å ikke plassere det i gangene og beskytte det mot trekk generert av klimaanlegget, så vel som de som kommer utenfra.

Vanningsproblemer

Mangel på vann

Det er lett å oppdage, for hvis vi ser det bladene krøller eller gulner seg, det planten ser trist ut, Hva så blomsterknopper – hvis noen – faller av eller tørker ut, det betyr at vi ikke har vannet nok.

Men vi bør ikke bekymre oss, ikke for mye, siden det er relativt enkelt å gjenopprette en plante som har vært tørst: Du må bare legge gryten i et basseng eller en bøtte med vann, og vente på at jorden blir fuktig. Hvis det er en hageplante, vil det være nok å vanne den til bakken er oversvømmet.

Overskudd av vann

Overvann er et av de hyppigste problemene ved dyrking av potteplanter, et av de mest karakteristiske symptomene guling av de nedre bladene, selv om det ikke er den eneste: Hvis underlaget blir grønt, blir de unge bladene brune, og det blir ikke observert vekst, er det veldig sannsynlig at vi har vannet for mye.

Å gjenopprette det vil være vanskelig, men hvis det ikke er alvorlig, kan følgende gjøres:

 1. Først blir den fjernet fra potten, og vær forsiktig så du ikke bryter rotkulen.
 2. Deretter pakkes den inn i flere lag med absorberende papir.
 3. Nå er den plassert i et rom med mye naturlig, men ikke direkte lys i 24 timer.
 4. Dagen etter plantes den i potten igjen.
 5. Etter 3-4 dager blir den vannet.

Ja absolutt, For å forhindre at det skjer igjen er det viktig at drenering av underlaget forbedres (du finner mer informasjon her), og risikoen er kontrollert.

Det er høst

Hvis det er høst og du har løvtrær som begynner å bli gule, er det fordi de faller, det vil si når plantene forbereder seg på å overvintre vinteren på best mulig måte, produserer bladene mindre og mindre klorofyll.

A) Ja, når klorofyllproduksjon stopper oppstår karotenoider, som er nødvendige for å overføre sollysens energi, og som gir bladene den vakre gule fargen.

Blader av Pachira aquatica

Jeg håper det har vært nyttig for deg, og du kan identifisere problemet med planten din 🙂.